Inlägg från: Bebis201901 |Visa alla inlägg
  • Bebis201901

    Är det sant att man inte för ligga på rygg och sova när man är gravid?

    Jag läste forskningen om det nångång i v 18 för att jag plötsligt blev yr när jag låg på rygg.

    Risken för att bebis dör i magen blir större har de ju kommit fram till och därför rekommenderas att sova på vänster sida och då bestämde mig för att jag inte ville riskera nåt så sen sover jag på vänster sida med en sån stor graviditetskudde. Jag sov på rygg innan och längtar så efter att få göra det igen men det finns inte att jag riskerar något som forskning tydligt visat. Spelar ingen roll om ?det funkat för? flera. Skulle min bebis dö av den anledningen skulle jag inte kunna förlåta mig själv.

    Nu på slutet så är jag tung och sova på vänster sida gör ont i slutet av natten, då bullar jag upp kuddar och typ sittsover mot dem, funkar fint och återigen, gör det så gärna för den lilla i magen

    Läs artiklar om forskningen och skaffa dig en egen åsikt, strunta i ifall folk tycker det funkat eller ej

  • Bebis201901
    Anonym (nej) skrev 2019-01-14 09:00:26 följande:

    och enligt forskningen får man cancer av att äta chips och vänsterhänta barn av att göra många ultraljud under graviditeten.. Man ska inte tro på allt man hör och läser


    Alltså jag måste ändå fråga, när det finns forskning, inte en persons ?jo men det funkade för mig?, vad är det som får dig att ge ett så tydligt svar som att ?nej det är ingen fara?? Säg att risken enl forskning är en på 1000 att något ska hända, känns det verkligen bra att då så säkert ge ett motstridigt svar?

    Jag förstår om man säger ?jag tror inte på forskning och för mig har det funkat? men att ge ett råd baserat på ingenting? Skulle aldrig vilja ha det på mitt samvete och tycker det är så fascinerande att man kan tänka att man står över den fakta som finns?
Svar på tråden Är det sant att man inte för ligga på rygg och sova när man är gravid?