Inlägg från: Inga bekymmer |Visa alla inlägg
  • Inga bekymmer

    Varför lyckas jag aldrig med köttfärssåsen?

    Meriall skrev 2019-01-15 18:46:12 följande:

    Är det helfel med tomatpuré? Det har jag alltid i men ingen av er använder det...

    Brukar ta tomatpuré, kalvfond, hackad gul lök och vitlök, ev chili. Salt och peppar. Ev lite socker. Ibland krossade tomater

    Möjligen ett stänk soja för färg.


    Vi har nästan alltid i tomatpuré! Förvånad över hur många som skriver att de använder ketchup.

    Gör lite olika.. Men gul lök, köttfond, krossade tomater, tomatpuré, vitlök och oregano och ev lite grädde blir ofta en barnvänlig och god köttfärssås. Vill man ha lite hetta i så testa lite garam masala eller ha i lite cayennepeppar.

    Ibland gör vi en variant med lök, créme fraiche-paprika/chili, vitlök och soja. Blir jättegott och som en bra kombo till vanlig köttfärssås:)
  • Inga bekymmer
    Inga bekymmer skrev 2019-01-16 09:15:44 följande:

    Vi har nästan alltid i tomatpuré! Förvånad över hur många som skriver att de använder ketchup.

    Gör lite olika.. Men gul lök, köttfond, krossade tomater, tomatpuré, vitlök och oregano och ev lite grädde blir ofta en barnvänlig och god köttfärssås. Vill man ha lite hetta i så testa lite garam masala eller ha i lite cayennepeppar.

    Ibland gör vi en variant med lök, créme fraiche-paprika/chili, vitlök och soja. Blir jättegott och som en bra kombo till vanlig köttfärssås:)


    Glömde skriva att jag alltid kryddar på färsen också, när den steks. Annars blir färsen i sig smaklös som någon annan skrev. Så kryddar färsen med lite salt och svartpeppar. Steker först löken och lägger den i en annan skål/panna och sen bryner jag färsen.
  • Inga bekymmer
    LFF skrev 2019-01-16 10:28:02 följande:

    Det är därför man gör långkok. Då går smaken in i köttfärsen vare sig man vill eller inte Och gör man då storkok som man sen fryser in i mindre portioner så behöver man inte lägga så mycket tid på det hela förutom just den långkoksdagen.


    Hehe, förväntade mig den kommentaren faktiskt:) Tänkte faktisk prova långkok i jutjärnsgrytan nästa gång, inspirerad av tråden och extra matlådor är ju toppen! Men om man börjar med såsen 17:30 och inte har tid att göra långkok så är tipset att krydda på färsen väldigt bra!
  • Inga bekymmer
    LFF skrev 2019-01-16 10:28:02 följande:

    Det är därför man gör långkok. Då går smaken in i köttfärsen vare sig man vill eller inte Och gör man då storkok som man sen fryser in i mindre portioner så behöver man inte lägga så mycket tid på det hela förutom just den långkoksdagen.


    Hehe, förväntade mig den kommentaren faktiskt:) Tänkte faktisk prova långkok i jutjärnsgrytan nästa gång, inspirerad av tråden och extra matlådor är ju toppen! Men om man börjar med såsen 17:30 och inte har tid att göra långkok så är tipset att krydda på färsen väldigt bra!
Svar på tråden Varför lyckas jag aldrig med köttfärssåsen?