Inlägg från: Anonym (Mysko) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mysko)

    Dejt som plötsligt förändrades

    Det är helt meningslöst att gissa, analysera och spekulera. Det kommer bara öka din oro och misstänksamhet, utan att ge några svar.

    Det är ett konstigt beteende av honom efter så pass regelbunden och seriös kontakt, helt klart. Men du kan inte göra något åt det. Det kommer inte hjälpa att ligga på och jaga honom. 

    Hur svårt det än är, tycker jag att du ska avvakta ytterligare ett par dagar och se om han hör av sig med en förklaring, och blir som vanligt igen. Då måste ni ha ett ordentligt samtal om hur ni båda tycker att kommunikationen ska se ut när det händer något oväntat. Du måste t ex vara tydlig med att du inte vill bli helt avklippt på det här viset, utan att du behöver tydliga förklaringar.

    Om han inte hör av sig snart, bör du kontakta honom och säga att du blir orolig när ni inte pratar på flera dagar. Säg att det känns konstigt och annorlunda, och kolla vad han svarar på det.

    Anklaga inte honom. ("Du kan väl inte bara försvinna så där fattar du väl!")
    Säg bara hur det känns för dig, och hur du vill ha det. ("Det känns inte bra just nu, jag blir orolig när det är något fel och vi inte pratar, jag vill ha en relation där man checkar in varje dag även om det är stressigt och jobbigt.")

  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-20 16:41:02 följande:
    Skrev till rn annan här att nu är han påväg hem från ?kompisen? o blev nästan precis som vanligt.. svarar iaf på mina meddelanden. Men kanske ändå skulle va lite avvaktande MIT honom för jag tycker detta förstört otroligt mycket sv det vi hade för jag känner att jag inte alls kan visa så myclet känslor som jag kunde innan.. o nej det är inte ett ok beteende utan är som du säger att msn kan intr klippa av någon bara sådär.
     Kommunikation är grejen.

    Berätta för honom precis hur du känner. Annars kommer det här att ligga och gnaga och växa till ett stort problem. Men kör inte med drama, upprördhet och storgräl! Några få meningar räcker. 

    Var konstruktivt och tydlig. Visa att du absolut kan ge honom space några dagar, men att du då vill ha klara besked om det.

    Säg t ex att "För mig skadas förtroendet av en sån här ovisshet. Nästa gång du vill vara ifred ett par dagar, vill jag att du säger det till mig innan. Då lovar jag att inte störa dig, och jag slipper vara orolig över att något är fel. Vad tror du om det?"

    Markera dina gränser och behov, samtidigt som du visar att du respekterar hans. 
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-20 18:40:26 följande:
    Nä det vet jag ju inte.. känns skumt om han skulle pka till en dejt 80 mil bort.. men ja jag vet ibte.. har alltid känt mig så säker på han tills nu.. nu pratar han på som vanligt precis typ flörtsamt o grejer.. nä jag kommer inte skriva o svara son jag brukar. Täbker prata som vanligt idag men sen bli avvaktande. Funderar på att om han skulle föreslå att ses eller liknande säga att för mig försvann mitt förtroende när det blev såhär o att det för mig inte känns lika bra länge ?
    Kör inget spel, var inte svår mot honom för att ge igen. Sånt bidrar aldrig till bättre förhållanden.  

    Känn efter vad du vill, först och främst. Vill du fortsätta med honom? Kan förtroendet byggas upp igen?

    Om du tror det, tycker jag att du ska ringa honom så snart som möjligt. Inget messande. Det blir bara missförstånd.

    Var rak och tydlig. Ställ inga frågor om vad han gjorde eller varför han inte hörde av sig som vanligt, eller om varför det där med 40 mil inte stämde. Sånt känns bara kontrollerande, och kommer inte göra att han blir mer hänsynsfull.

    Berätta bara att du hittills har känt dig trygg med den täta kontakt ni har haft. Att det har betytt mycket för dig. Men att du blev rädd, ledsen, eller vad det nu var, eftersom det plötsligt blev helt annorlunda från ena dagen till den andra. 

    Om du inte vill att det ska bli tyst mellan er längre perioder - säg det rent ut. Säg "Jag vill att vi hörs av varje dag, som vi har gjort hittills." Och du kan säga att om han vill dra sig tillbaka, så vill du veta det, för annars kommer du tappa förtroendet.

    Det här kan du berätta för honom på några få meningar, utan att anklaga honom det minsta eller göra det till en smärtsam konfrontation. Du har bara gett honom tydliga direktiv om hur du vill bli behandlad. Fråga sedan hur han ser på det. Lyssna. Bedöm om ni är på samma nivå. 
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-20 21:12:13 följande:
    Jag får inte ihop detta alls. Nu skriver han precis som vanligt. Det har alltid känts som stt vi båda tvekar på varandra när det gäller att träffa sndra för han börja ta upp ifall jag fått mysa i helgen sa jag nej o frpgade själv? Så sa han att han faktiskt säger nej till sådant men han ljuger så vart han varir!! O jag kan ju inte säga att jag kollar han på tinder o sett hn är 80 mil bort....
    Och samma sak här!

    Gå inte och grubbla över varför han frågar en sån sak. Han har föreslagit att ni ska exklusiva och du har utgått från att ni är det. Säg det till honom. 

    Fråga varför han undrar det och säg att du tycker att det var en konstig fråga, eftersom du räknar med att ni är exklusiva sedan rätt länge. 

    Du kan ju inte ha en relation där du ständigt måste gissa vad karln menar, tycker och tänker och sysslar med. 
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Anonymm) skrev 2019-01-20 22:02:27 följande:
    Fast det är väl inte konstigt hon undrar. Men jag håller med att hon behöver säga ifrån nu. Han verkar skum.
    Nej det är inte alls konstigt, men det är ju onödigt att förvärra det med en massa grubblerier och analyser. Det brukar aldrig bli bra. Man skapar hjärnspöken. 

    Jag tycker hon ska visa honom tydligt hur hon vill ha det. Och hur hon inte vill ha det. Hon måste visa att hon förväntar sig en öppen kommunikation i förhållandet. Förhoppningsvis accepterar han det. Det kanske är ett klassiskt make it or break it-tillfälle för honom. Ett sånt där undermedvetet skittest där han vill se om hon finner sig i att bli behandlad på det här viset, eller om hon sätter ner foten. 

    Han har ju hållit tät kontakt hittills, så det finns ju hopp. De flesta kroknar långt tidigare om de inte var seriösa. 

    Men om han tänker fortsätta vara lite mystisk och slänga ur sig märkliga antydningar hit och dit och plötsligt försvinna i tystnad, får nog ts ta sig en rejäl funderare på om detta är något hon kan leva med. 
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-20 22:48:23 följande:

    Åh självklart skulle jag ju ha sagt så.. lätt att vara efterklok... jag vet ju bara inte hur jag ska ta upp allt då vi nu pratat som vanligt. Eller ska jag bara skriva rött ut typ: jag måste bara fråga, men litar du inte på mig då du upprepade gånger frågar om jsg hittat nån annan för kvällen? Jag har utgått från att vi är exklusiva sedan en lång tid tillbaka.

    Eller när kan jag ta upp allt?


    Helst direkt. Men man kommer ju ofta av sig precis när man hör något som man reagerar på, och börjar tänka tyst för sig själv istället.

    Men då är det bäst att gå rakt på sak så fort man kan. Ring upp och säg att du vill prata igenom de senaste dagarna, för du har känt dig lite bekymrad.

    Var kort och koncis. Gå in på lösningen ganska fort, istället för att analysera hans beteende och eventuella orsaker. Säg att det är viktigt för dig att ni håller tät kontakt även i stressiga perioder, t ex. Och att du behöver få veta innan om han vill ha tystnad ett par dagar. Eller vad som nu är dina önskemål i detta.

    Fråga om han tycker det är OK eller om han har nåt annat förslag. Var öppen för det, men gå inte med på något som känns helt fel.
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-20 22:48:23 följande:

    Åh självklart skulle jag ju ha sagt så.. lätt att vara efterklok... jag vet ju bara inte hur jag ska ta upp allt då vi nu pratat som vanligt. Eller ska jag bara skriva rött ut typ: jag måste bara fråga, men litar du inte på mig då du upprepade gånger frågar om jsg hittat nån annan för kvällen? Jag har utgått från att vi är exklusiva sedan en lång tid tillbaka.

    Eller när kan jag ta upp allt?


    Detta med exklusiviteten är ju egentligen en egen fråga. Säg något i stil med att du var säker på att ni hade en överenskommelse, och fråga om du har missförstått något.
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Maskrosen) skrev 2019-01-21 13:25:21 följande:

    Det är så tror jag också att man måste vara aktiv och logga in på Tinder för att avståndet ska uppdateras.

    Min teori är att han åkte till en tjej och fick lite annat och nu är det klart och han är med Ts igen.


    Visst kan det vara så, men det känns inte som ett jättetypiskt beteende från någon som har hållit tät kontakt i flera månade och efterfrågat exklusivitet.

    Det är däremot det första jag skulle ha gissat på från någon som varit lite on/off hela tiden, skyllt ifrån sig osv
  • Anonym (Mysko)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2019-01-21 18:02:48 följande:
    Hsn frågade va jag skulle göra idag varav jag svarade: jag ska va med en. O han började direlt: är det en dejt eller? Det låter så när du säger va med en.

    Jag ifrågasatte det då o han sa att han inte gjort något med nån men att det samtidigt hänt saker i hans liv de senaste veckorna, va menar han.../
    Än en gång - det är inte lönt att fundera över vad han menar. 

    Fokusera på vad du vill istället. Det är enklare. Nu är du jättekonfunderad för du trodde att ni hade något seriöst, men plötsligt gör han en massa saker som tyder på motsatsen. 

    Säg det till honom, för sjutton gubbar! Typ:

    -Det känns inte alls bra nu. De senaste dagarna när du blev tyst har jag blivit tveksam på om det här kommer fungera. Vi verkar inte alls ha samma syn på den här relationen, på hur man kommunicerar eller på vad det innebär att vara exklusiva. 

    Ta kommandot istället för att låta honom diktera villkoren och låta dig sväva i ovisshet med vaga hintar om att det har "hänt saker i hans liv". 

    Du behöver veta vad han pratar om. Då måste han ge besked. Gör han inte det, så vet du. Tacka för kaffet och blocka honom. 
Svar på tråden Dejt som plötsligt förändrades