Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Hjälp! Jag har blivit lurad!?

    Anonym (njae) skrev 2019-01-21 20:58:28 följande:
    Ja men det är det du isåfall ska strida om. Inte att få beställa eller få dina grejjer. Utan att få dinga pengar tillbaka. Hota med konsument och ARN annars. 
    Så kan företaget bevisa att hon har en obetald faktura hos dem.

    Det är inte fel (olagligt) att makulera en order från en person som beställer och då samtidigt har en obetald faktura på företaget.


  • EnAnonumius
    Anonym (Lurad) skrev 2019-01-21 20:55:38 följande:
    Men han skrev i chatten att jag inte får pengarna tillbaka.. varken pengarna eller tillbehören jag beställde. Det jag beställde nu skickas när jag betalat min faktura sa han.
    Du ser inte dumheten i att beställa nya varor från ett företag som du är redan skyldig pengar till? 

    Alltså du hade kontakta kundtjänsten och sagt att du hade dålig ekonomi i Januari månad, (det är normalt de har de flesta), och bad om anstånd att få lov att betala i Februari.

    Tydligen hade du ju inte "så dålig" ekonomi,  då du kunde spontan handla en pryl för 600kr på samma företag. Det hade ju varit bättre att du lagt de 600kr som en delbetalning på de 3000kr du var redan skyldig. Så hade du bara haft 2400kr kvar att betala i Februari.

    Att de makulerade ordern för dig är inte alls konstigt. 
    Sedan så kunde ju han skött tillrättavisningen av dig på ett mycket mer snyggare sätt det kan nog de flesta hålla med om. Men du har knappast blivit "lurad". Du har ju en skuld på det företaget redan för 3000kr.  Snälla tänk efter lite så inser du ju att du knappast egentligen har blivit lurad. Betala din skuld på 3000kr, alltså alla 3000kr så får du ju även den varan du beställde för 600kr.  Alternativt avstå vara du beställde och betala mellanskillnaden mellan 600kr och 3000kr, d.v.s 2400kr.

    Sedan så kankse du skall klippa ditt kreditkort och skaffa in ett debitkort i stället. Det går att handla med debitkort på nätet med. Skillnaden är att du inte har tillgång till någon kredit och ta en kurs någonstans så du lär dig att hushålla med pengar i stället.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    elmadumle skrev 2019-01-22 21:40:20 följande:
    Hon betalade ju direkt vid köpet av den andra varan, då ska de ju skicka varan eller ge pengarna tillbaka annars.
    Tja, jag är knappast ensam som anser att TS agerat fel och företaget gjort rätt. 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Hjälp! Jag har blivit lurad!?