• Anonym (Lurad)

    Hjälp! Jag har blivit lurad!?

    Det hela börjar med att jag beställde ett soffbord på deras hemsida för 3000:-

    Detta var i December strax innan jul så jag valde att köpa soffbordet mot faktura.

    Och bordet skickades hem till mig.

    Jag hade tänkt först köpa bordet kontant men jag behövde helt enkelt pengarna till julklappar.

    Nu under Januari så har de skickat 2 stycken påminnelse fakturor till mig och jag har kontaktat dem via Mail och sagt som det är, att januari månad blir riktigt tuff för mig och att jag inte kan betala soffbordet denna månaden för pengarna räcker inte till. Men att jag kan betala fakturan i februari för då kommer jag ha pengar.

    Men nu kommer vi till det som skedde idag.

    På hemsidan hade de mycket mer fina saker och jag valde att köpa dekoration till hemmet och summan landade på cirka 600 kronor. Dock valde jag att betala kontant (med kort) denna gången eftersom jag hade pengar.

    Detta var i morse och summan drogs med en gång från mitt bankkonto.

    Sen går det några timmar och jag får ett Mail om att min order är makulerad.

    Så jag går in på deras hemsida och ser att man kan chatta med kundtjänst så jag gör det och jag frågar varför min order har blivit makulerad.

    Då svarar han för att du inte har betalat din faktura.

    Jag svarar då att jag har redan mailat kundtjänst och förklarat läget med min ekonomi.

    Han svarar då att han inte bryr sig och att mina varor skickas när jag betalat fakturan.

    Jag säger då att jag vill ha mina pengar tillbaka eller så vill jag prata med hans chef.

    Då skriver han helt plötsligt att jag är störd i huvudet.

    Han skriver att jag ska gå söka hjälp och så skriver han att jag är bortskämd och kallar mig för ett jävla adopterat barn.

    Och SÅ lämnar han chatten.

    Jag blev helt paff så jag bestämmer mig för att ringa i stället. Och det är samma kille som svarar och när han får höra att det är jag så lägger han på luren. Jag ringer flera gånger efteråt men han vill inte svara.

    När jag gjorde denna betalningen med kort så gjordes den genom paypal. Kan de hjälpa mig på något sätt?

    Får han ens göra på detta viset?

    Vad ska jag göra nu?

  • Svar på tråden Hjälp! Jag har blivit lurad!?
  • v i r r a

    Jag tycker det ser ut som att du borde makulera både din uppkoppling och ditt bankkort. Om du trollar räcker det med uppkopplingen

  • Anonym (Lurad)
    Anonym (njae) skrev 2019-01-21 20:52:59 följande:

    Affären har all rätt att neka dig att handla mera för att dom inte vill ha dig som kund. Däremot får dom inte själva besluta om att använda pengar från ett avtal till ett annat. Dvs när du la den nya ordern och betalning så tillhörde pengarna det avtalet. Eftersom dom sagt upp avtalet måste dom även avsäga sig pengarna som medföljde avtalet. Dom kan inte själva bestämma att pengarna tar dom tilllgodo för den andra obetalda ordern. 

    Så med andra ord dom får makulera ordern och ska skicka tillbaka dig de 600 kronorna. 


    Men han skrev i chatten att jag inte får pengarna tillbaka.. varken pengarna eller tillbehören jag beställde. Det jag beställde nu skickas när jag betalat min faktura sa han.
  • Aniiee

    Vad var det för företag? PMa om du inte vill skriva ut det.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Anonym (njae)
    Anonym (Lurad) skrev 2019-01-21 20:55:38 följande:
    Men han skrev i chatten att jag inte får pengarna tillbaka.. varken pengarna eller tillbehören jag beställde. Det jag beställde nu skickas när jag betalat min faktura sa han.
    Ja men det är det du isåfall ska strida om. Inte att få beställa eller få dina grejjer. Utan att få dinga pengar tillbaka. Hota med konsument och ARN annars. 
  • Anonym (Lurad)
    Aniiee skrev 2019-01-21 20:56:24 följande:

    Vad var det för företag? PMa om du inte vill skriva ut det.


    HomeNordic
  • Anonym (..)
    Anonym (Lurad) skrev 2019-01-21 20:55:38 följande:

    Men han skrev i chatten att jag inte får pengarna tillbaka.. varken pengarna eller tillbehören jag beställde. Det jag beställde nu skickas när jag betalat min faktura sa han.


    Känns väl rätt rimligt? Du är ju fortfarande skyldig honom 2400kr. Du får säkert dina prylar när du betalat allt.

    Gör rätt för dig och betala dina prylar, alternativt att använd ett kreditkort istället för att beställa mot faktura och skita i att betala.

    Är själv egenföretagare och det är otroligt irriterande när kunder inte betalar. Minns själv hur illa jag hamnade privatekonomiskt när jag byggde ut huset och hade räkningar upp över öronen, och en jättekund utan anledning dröjde med betalning i 90 dagar.
  • felicityporter

    Men du får ju dina grejer (som du fortfarande vill ha skriver du, trots kundtjänst var otrevlig) nästa månad när du betalat din faktura och har således inte blivit lurad. Case closed!

  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Lurad) skrev 2019-01-21 21:00:29 följande:

    HomeNordic


    Hummmm, företaget gjorde en förlust på nära 7 miljoner förra året. Killen är förmodligen väldigt pressad och dagar från att gå i konken. Du ska nog skynda dig att betala den där fakturan för ett konkursbo kommer kräva dig på påminnelseavgifter och ränta.
  • Anonym (suck)

    Kontakta betalningsföretaget det gick igenom så kan dom lösa det. Självklart inte okej att hålla betalning eller varor gisslan. Samtidigt skulle företaget gjort dig en tjänst om dom enbart vägrade dig att köpa fler varor därifrån. Du är uppenbarligen väldigt ekonomisk oansvarig och beter dig helt fel själv.  Köp inte saker du inte har råd med. Har du pengar över sparar du dom tills du har tillräckligt sparat för att betala av skulder. Du skiter inte i att betala flera tusen för att sedan köpa nya saker för flera hundra istället. 

  • neverpreggo

    Är snarare du som lurat företaget, du har haft möjlighet att betala en delsumma men inte gjort det utan nu beställt ännu mer. Inte helt optimalt beteende från honom men du kallade honom dryg och var faktiskt rent bortskämd. Företaget ska inte behöva ligga ute med pengar för din jäkla lyxkonsumtion.

Svar på tråden Hjälp! Jag har blivit lurad!?