Inlägg från: Blåsippan84 |Visa alla inlägg
  • Blåsippan84

    BF oktober 2019!

    Hoppar också in, pulsade igår, bf 25/9, så nästan okt;). Har två barn sedan tidigare på 9 och 3 år. Lite skräckblandad förtjusning. Pulsade snabbare än vi trodde då vi fick mf innan lillebror och sedan tog det 1 år innan vi fick plus. Lite läskigt att börja om på nytt nu när barnen börjar bli större men vi är ej kalara med småbarnsåren känner vi samtidigt. Dock lite oroliga för mf och vad omgivningen ska säga.

  • Blåsippan84
    AngelEyes skrev 2019-02-13 10:03:33 följande:

    Hej :) kommer in här jag oxå :) plussade i måndag och har bf 19/10 på min sons födelsedag

    Är 32 år och har 2 barn sen innan som är födda 05 och 07. Så jag väntar en sliten sladdis ???????? men väldigt efterlängtad.


    Kul att så någon mer här som väntar en 3a:). Mina är födda 09 och 15. Är dock beräknad till 25/9, men kände att okt tråd kändes när are än sep när jag plussade :). Just nu har jag jävulusiskt illamående och trötthet
  • Blåsippan84
    Mia86a skrev 2019-02-13 16:28:02 följande:

    Här är en till som väntar nr 3 . Har visserligen yngre barn än er, min äldsta är född -16 och minstingen -17. Börjar också känna av tröttheten nu, men mår bra än så länge tack och lov.


    Vad kul:). Vart i Sverige bor ni? Själv bor jag i Linköping
  • Blåsippan84
    Etta skrev 2019-03-15 17:27:05 följande:

    Fick hem brev från barnmorskan idag att jag bör börja med järntabletter direkt, konstigt för när jag var där och lämnade proverna sa hon att järnvärdet såg bra ut?? Jag har sååå dåliga erfarenheter av järntabletter, fick jätteont i magen och blev helt förstoppad förra gången jag tog dem, då försökte jag ändå äta massa katrinplommon samtidigt. Nån som har tips på nåt mer man kan göra för att slippa förstoppning? Jag äter ju så få grejer också pga illamående...


    Jag ska också börja med järntabletter. Mitt blodvärde, hb, var bra med mina händelser, feritin, var i lägsta laget. Jag har också blivit förstoppad av niferex. Nått bättre av duroferon dock är dessa på recept tror jag? Nu tipsade bm om en ny järn tabl som var på 30 kg men mer effektiv och snäll mot magen. Kommer ej ihåg vad den hette. Finns på apoteket. Bm sa dock att den var betydlig dyrare. Här inte forskat mer i detta just nu då jag hade 10 st järntabletter kvar hemma, så blir nästa v problem.
  • Blåsippan84

    Spännande att det är så olika med rutiner i olika landsting. Jag ska också göra glukosbelastning men det skulle vi ej boka in förrän v 25, så mitt i sommaren. Jag ska göra det då min pappa har typ 2 diabetes.

  • Blåsippan84

    Ett tag sedan jag skrev här. Men såg flera som har rul i v:). Jag har mitt på ons. Någon som ska ta reda på kön? Detta är tredje barnet vi väntar. Nr 1 och 2 ville vi absolut inte. Denna gång vill vi båda, haha. Men oj så mkt synpunkter man får på detta. "Man kan ju inte öppna paketet i förväg" osv. Vill så gärna att ta reda på för vår lilla familj ska kunna förbereda oss, men just nu känner jag avsmak till att säga till kollegor osv. Hur ska man göra?

    Vet ju sedan tidigare att man får så konstiga kommentarer när man är gravid. Helt plötsligt blir det ok att säga och fråga alla möjliga saker. "Åh väntar du tvillingar?" "Vilken liten mage du har?" "Oj har du gått upp så mkt?" Klappa på magen fast man knappt känner varandra. Blivit så less på det tidigare ggr och blir lika less denna gång, haha. Nu har jag fått ventilera min frustration ;)

  • Blåsippan84
    Etta skrev 2019-05-12 14:14:46 följande:

    Hoppas ultraljudet gick bra! Tog ni reda på kön? Vi tog inte reda på med första heller men kunde inte låta bli nu! :) Givetvis fick jag en trist kommentar från min pappa om att jag förstört ?det spännande?. Att folk inte kan hålla sig alltså?! Dessutom redan någon som påpekat att jag är ovanligt stor för att bara vara i v20. Tack liksom!


    Vi tog reda på kön, tredje grabben väntar vi :). En i förra v på jobbet undrade om det verkligen bara var 1 i magen, haha. Dessa kommentarer. Inte sa jag till henne att hon nog blivit lite stor om rumpan ;). Men när man är gravid är det helt acceptabelt. Haha. Jag jobbar som sjuksköterska och har arbetskläder, gått upp en storlek så tröjan är som ett tält men magen bultar lite smått ändå så visst jag ser bred ut i dessa kläder. Var på samma sätt förra graviditeten och då var ändå min mage 2 snäpp under "normala kurvan", ändå kom folk med dessa kommentarer, suck.
  • Blåsippan84

    Jag är nu gravid med 3e barnet v 27, men kommer ihåg hur skillnaden var mellan mina 2 första. Första barnet gjorde kullerbyttor i magen, sparkade järnet så fort man satt still. Nr 2 var lugn hela fm fram till em/kvällen. Detta gjorde mig mkt nervös då jag vid ett par tillfällen blev osäker på hur det var i magen. Gick komma upp på förlossningen för ctg kurva vid ett tillfälle. Sen är det komiska att barnens mönster i magen höll i sig första 2 åren. Första barnet började gå vid 9.5 månad och sprang järnet och ville ej sitta still tills han var nästan 3 år. Nu är han världens mest koncentrerade unge och så, men de första åren kunde man ej släppa blicken från honom för att stack iväg hela tiden. Lillebror var mkt lugn och började gå vid 16 månader, haha. Vågade ej gå själv längre sträckpr första 2 år sen utan ville ha någon att hålla handen.

    Nr tre är inte lika vild i magen som nr 1 men mer aktiv än nr 2. Se Hur denna kille krabat blir :)

  • Blåsippan84

    Länge sedan jag skrev. Bf 26/9 Men gick med här då jag kände att det mer var en okt bebis än sep, så i slutet av sep ;). 2 v kvar från idag. Väntar tredje och bm så att de har 3 v som standard fram vid okomplicerade tidigare graviditet fram till typ v 37, sen varannan tills bebis kommer. Är nog lite olika runt om i landet och hos oss är.ser stor brist på bm så de försöker nog hitta rutiner för att komma runt detta.

    Varit extremt trött på att vara gravid sedan ett par v, men måste hinna till frissan på ons nästa v ;), sen kan jag göra barn, haha. Dock är båda grabbarna sjuka denna v med feber. Vill ej att jag eller maken ska åka dit, ingen höjdare att föda barn med 40 graders feber kan jag tänka mig :(, så det stressar en del. Bebis ligger fixerad nedåt sedan 3 v och ska till bm om 1 v. Undrar om hon kan göra hinnsvepning då? Med förra gjorde bm det på bf dagen, och på natten sedan startade förlossningen. Hoppas på samma tur denna gång i så fall ;)

  • Blåsippan84

    Igår fick jag konstant kramp i magen. Var som en uppblåst fotboll. Hade dammat lite lätt 1 h och sen började det vid 11. Tog 2 Panodil, släppte ej fast jag vilade. Vid 13 lade jag mig med värmedyna och klingade av i 30 min. Men så fort jag ställde mig upp så började det igen. Vid 15 ringde jag förlossningen. Blev illa bemött. Alltid mött skepsis när man ringer dit vid tidigare förlossning. Höll på att föda fösta barnet hemma då de bara tyckte jag skulle avvakta. En parentes;). Hon nästan skrattade åt mig i telefonen när jag sa att jag hade molande värk i magen och hon menade att molande är inte något som gör ont enl henne. Sa till sist att jag ville bara ha rådgivning då jag aldrig haft så med de två tidigare. Fick komma in då iaf. På ctg hade jag kontinuerliga svaga värkar var 7-10 min och magen var hård mellan det också. Då blrv bm mer trevlig. Men magen blev sedan mjuk mellan iaf. När Panodil gick ur kroppen började jag frossa och fick feber. Så fått barnens sjuka här:(. Bebis mådde iaf bra, läkare gjorde ul. Men så fort jag ställde mig upp blev magen hård. Så ordinerad vila och försöka bli frisk innan förlossning. Ingen hitta att föda med feber så dr. Inatt har jag mått jätte dåligt, känner mig bättre iaf men får feber när panodilen går ur. Dr sa att jag var tvungen att ta det kontinuerligt då det blir ännu varmare för bebis i magen och inte bra i längden. Hoppas bli frisk innan och få ett par friska dagar innan förlossningen också. Men vi får se, haha

  • Blåsippan84
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-15 13:20:08 följande:

    Jag åkte in för minskade fosterrörelser i förrgår, han kändes liksom svagare och svarade inte på mina buffande. Fick göra ctg som såg bra ut men de hade som rutin att man skulle få ett ultraljud dagen efter så igår var vi inne och gjorde ctg igen, gjorde två stycken och ingen av dom blev godkända men läkarna kunde inte se varför då hjärtljuden gick upp och ner fint under bägge kurvorna och han började röra sig mer och mer. Vi gjorde ultraljud och mätte honom, flöde i navelsträngen och allting såg bra ut. Det enda som var var att han var lite för stor! Läkaren bad mig ringa min barnmorska på måndag för att få kolla mitt blodsocker och sedan bokade de in ännu ett tillväxtultraljud om 2 veckor men de sa att det fanns risk för att jag redan fött då eftersom jag nu redan är i v. 38. Fick inga exakta siffror på hur stor han var och det är ju svårt för dom att uppskatta vikt och längd, hoppas inte att det är en 5-kilosklump som ska ut sen haha!


    Skönt att allt ändå såg bra ut till sist. Hoppas bm kan snabba på tul. 2 v och du är i v 38 känns kanske lite meningslöst om de vill kolla upp det, om du förstår mig rätt :). Lycka till imorgon med samtalet!
  • Blåsippan84

    Ingen bebis än. Feberfri idag, woho. Dock får jag sammandragningar så fort jag går men svårt att bara vara still nu när jag inte känner mig direkt sjuk annars. Går som en anka och svårt att böja mig gör det krampar till så. 4 åringen hjälpte mig plocka ur diskmaskinen ikväll då jag ej kunde börja mig ordentligt, haha. Man märker att det behövs två i ett hushåll med två barn sedan innan. Maken har fullt upp med att köra stora på aktiviteter, sysselsätta minstingen osv så jag ska få lugn och ro, men vill då samtidigt också hjälpa till nu när jag ej känner mig sjuk. Svårt balansgång det där. Imorgon blir det bilen till förskolan , haha(sker aldrig om jag inte måste åka direkt efter, då det är ca 500 m). Skönt att det är slutspurten nu. Som man läser och känt vid de två tidigare, sista tiden blir man verkligen helt less på att vara gravid så att man ska längta till förlossningen. Men som sagt, måste hinna till frissan på ons ;)

  • Blåsippan84

    Min första kom 1 v innan bf, så räknade med något likande med 2an. Han kom bf +1. Bm trodde inte jag skulle behöva gå över, inte många dagar iaf;). Dock har min kropp riktigt sagt stopp sedan min feber i helgen. Ikväll fick jag mega foglossning, jag som klarat mig hela denna graviditet utan. De andra två hade jag massor. I fre när jag hade konstant sammandragningar och var på förlossningen så såg de värkar var 7-10 min fast jag kände mest en ihållande molande värk. Men sedan dess har jag känt förvärkar flera ggr per dag, ibland två ganska täta men inte jätte smärtsamma, oftast när jag vilar.

    Imorgon måste jag gå ca 500 m då jag har en sak inbokat i stan kl 9 och ingen närmare parkering. Vet i tusan Hur det ska gå då jag har så ont bara jag förflyttar mig hemma. Helt sanslöst vad skönt det ska bli när man kan röra sig fritt om ett par v.

  • Blåsippan84

    Ej skrivit här på ca 1 månad. Senaste v blev inte alls som man hade tänkt.

    Insjuknade med hjärnhinneinflammation den 17e sep. Feber över 40, frossa, ljud och ljuskänslighet och huvudvärk som jag aldrig drömt om som aldrig släppte. Låg inlagd på infektion. I tors den 19e vid kl 19 började jag få smått kontinuerliga värkar. Kl 21.15 gick vattnet på infektion och kl 00.03 är son född. Så en mkt snabb förlossning, vilket jag är tacksam över då det inte fanns mkt mer kraft. Sedan lossade ej moderkakan så blev op direkt och förlorar en del blod. Sonen syresatte sig lite dåligt och de var osäkra Hur påverkad han var efteråt pga min infektion, så vi hamnade på neo och blev utskrivna efter 4 dagar. Är nu sjukskriven minst till 1 nov för hjärnhinneinflammation och maken är hemma. Så nu är den riktiga utmaningen att inte överansträngninga hjärnan med intryck och vila sig frisk med 3 barn. Men mår iaf 100ggr bättre än när jag insjuknade. Och vilken fantastisk vård man får överallt.

Svar på tråden BF oktober 2019!