Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    BF oktober 2019!

    Etta skrev 2019-10-13 08:30:46 följande:

    Stort grattis!! Hoppas allt gick bra och att ni mår bra!


    lynx vox skrev 2019-10-14 11:09:03 följande:

    [quote=79959343][quote-nick]Fröken W skrev 2019-10-12 23:13:38 följande:[/quote-nick]Vår dotter föddes igår, två veckor innan bf, med akut snitt. Vattnet gick hemma och efter telefonkontakt med förlossningen så bestämdes att vi skulle in på kontroll. Väl där upptäcktes det att lillan låg på tvären och i.o.m. att vattnet gått så kan de inte försöka vända därav akut snitt.[/

    Oj, vilken dramatik! Men skönt att allt ändå gått bra!

    Grattis


    Tack. Vi mår bra, dock känner jag på snuvad på förlossning. Jag hade sett fram emot att föda vaginalt igen då förra förlossningen slutade med en grad 3 bristning och ett barn som syresatte sig dåligt. Det betydde att bebis och man fick vara på neo och jag fick först vänta på operation, sedan opereras nästan två timmar följt av någon timme på uppvaket.

    Min målbild hade hela tiden varit att få barnet på bröstet och att vi tre sen skulle njuta och mysa som familj. Men så blev det alltså inte.

    Inför den här förlossningen hoppades jag därför få uppleva det och också att vara mer delaktig i födandet eftersom jag nu visste mer hur jag ville ha det. Men så blev det alltså akut snitt istället.

    Så vi mår bra fysiskt men jag tycker att det känns tungt/ledsamt på det mentala planet.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-19 05:41:17 följande:

    Var på TUL igår och bäbisen är ca 300g större än genomsnittet. De hittar inga konstigheter eller förklaringar till mitt stora sf-mått, men pratade om att jag kan få göra en glukosbelastning för säkerhets skull hos vanliga barnmorskan.

    Jag trodde inte man gjorde sånt om man inte är överviktig? Varje gång vi kollat socker har det legat lågt, men det kanske inte är samma sak?

    Hursomhelst så väger lillan typ 3600g nu i v.38+3 (4 idag då), vilket är nästan lika mycket som min stora dotter vägde när hon föddes i V40+6.

    Finns det någon mer kvar i tråden som ännu inte fått sitt barn?


    Kommer du få gå de veckorna som är kvar eller sätter de igång dig snart?

    Glukosbelastning har egentligen inget med övervikt att göra. Det är ju något som görs för att upptäcka ev. graviditetsdiabetes som kan drabba vilken gravid kvinna som helst. Ofta är det just när SF-måttet drar iväg som man vill göra glukosbelastning eftersom när mamman har diabetes så tar barnet upp mycket av ?extrasockret? och blir därför ofta större än genomsnittet. Överviktiga kvinnor får möjligtvis göra glukosbelastning i större utsträckning eftersom de börjar högre på SF-kurvan från början.

    Man vill ju upptäcka ev. diabetes dels för att hålla koll på barnets storlek men också för att man behöver kolla bebisens blodsocker efter förlossningen. Bebisens kropp är van att pumpa ut insulin i lagom nivåer för när den ligger i magen men när den kommer ut så behöver den ju inte jobba för att bli av med mammans extrasocker och innan kroppen fattar det så kan bebisen få väldigt lågt blodsocker vilket är farligt om det inte upptäcks och åtgärdas.

    Mina blodsockervärden har också alltid varit bra hos bm men förhöjda efter glukosbelastning så jag har haft grav.diabetes båda mina graviditeter. Så tyvärr är bra sockervärden ingen garanti för att man inte har diabetes.

    Med det sagt så behöver ju inte stort barn betyda diabetes. I ditt fall kan det ju också vara slumpen som gjort att bebisen är större än genomsnittet.

    Lycka till i din fortsatta graviditet.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-19 20:46:36 följande:

    Aha! Tack för all info. Inser att jag inte vetat någonting om glukosbelastning så skönt när någon kan förklara!

    Vad jag förstår så tyckte dom inte att bäbisen var onormalt stor, men ska väl inte gnälla om de vill testa allt som går att testa för barnets skull...?

    Kan det vara ett tecken på diabetes om man är sjukligt sugen på saft? Har trott att det har att göra med att jag lätt blir yrslig o det gissade min bm på också o uppmuntrade till att dricka saft om jag kände att jag höll på att svimma typ. Läkaren vill inte sätta igång mej tidigare, men pga min oro så har jag fått en tid 5/11 då jag är i 41+0 så pratar vi om ev igångsättning då.


    Nej, det är ju bara bra att de vill undersöka det de kan så du och bebis har bästa tänkbara förutsättningar för att må bra. Även om jag vet att man (jag) kan bli sjukt trött på att andra ska bestämma/lägga sig i mitt liv trots att det bara är av bra anledningar.

    Ingen aning om saftsug kan ha ett samband med diabetes. Men det låter ju troligt som du och bm är inne på, att när du får lågt blodtryck/känner dig yrslig så vill kroppen fylla på med något sött för att få upp blodtrycket igen:

    Vad är det som oroar dig? Skönt att du har en tid bokad för bedömning/samtal.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-19 21:12:51 följande:

    När jag läser på om graviditetsdiabetes så kan jag inte för mitt liv förstå varför dom ska kolla detta i vecka 39+?

    Behandlingen är oftast bara kosthållning! Det kan dom tala om direkt så slutar jag med sötsaker resten av graviditeten och äter regelbundet... Varför ska man kolla med belastningar hit o dit då? Kommer ju inte få tid för test o hinna få svar innan bf ändå??

    Nån som har någon teori på hur dom tänker?


    Om det skulle vara så att du har grav.diabetes så är det ju som du skriver att man inte kommer hinna sätta in så

    många åtgärder innan bebisen kommer. Men min gissning är att de vill ha i journalen om du har diabetes så det inte missas att kolla blodsockret på bebisen de närmsta timmarna efter förlossningen.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-20 15:45:17 följande:

    Min oro grundar sej nog i flera saker, men rädslan är att något ska hända bebisen i magen.

    Min stora tjej är provrörsbarn och född för 13 år sedan. När jag då blev gravid fanns ingen oro alls för missfall eller liknande. När hon var två år blev jag spontangravid, men fick ett ma med blödning i v.14 (barnet dog i v.12)

    Sen några års uppehåll från barntillverkning med en tuff separation o sånt. Sen träffade jag en kille o vi ville ha barn men då blev jag inte med barn alls (hans spermier var tröga men han la skulden på mej så kände väl att det var mitt fel). Träffade ny kille och blev spontangravid igen efter 7 månaders försök. Fick missfall i v.11. Gravid igen efter 13 månader... Missfall igen I v.9

    När det förhållandet kraschade beslöt jag mej för att inte försöka bli med barn fler gånger då oron över att något skulle hända blev övermäktig och att göra barn inte gjorde annat än splittra förhållanden.

    Så träffade jag min nuvarande sambo som har tre barn och inte ville ha fler. Perfekt!!! Han bokade tid för sterilisering och 3 veckor innan den bokade tiden testade vi positivt... Jag hade redan innan sagt att jag aldrig skulle fixa att ta bort ett barn och han var den som huvudsakligen slarvade denna gång då han kom i mej när jag sagt att det var en dum dag för det... Han var nog trots allt rätt sugen på att bli pappa igen berättade han och så tog denna graviditet sin början. Har dock varit sjukligt orolig hela graviditeten. Blev bättre när man började känna rörelser, men de dagar lilltösen är lugnare kommer oron tillbaka. Känner några som förlorat sina barn sent i graviditeten så där har skräcken också satt spår!

    Därav är jag rädd att gå över för länge om något skulle hända, när man kunde ha tagit ut henne frisk o kry någon vecka tidigare...


    Vilken kämpig resa du haft mot den här graviditeten, förstår att du är orolig. Men skönt att du har en tid bokad för ev. igångsättning. Kanske kan du få komma till din barnmorska lite oftare sista tiden nu för att få lyssna på hjärtljud och få bekräftat att bebisen mår bra.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-22 21:28:12 följande:

    Jag har verkligen världens bästa barnmorska! Är där en gång i veckan och hon fixade tul efter min fundering/oro på det stora sf-måttet. Var in på förlossningen igår så lite vatten kommit ut och en av barnmorskorna på förlossningen var helt fruktansvärd när jag ringde in. Enligt henne hade jag troligtvis kissat på mej eftersom det inte fortsatte rinna... Då ringde jag min vanliga barnmorska som pushade mej att ringa igen o fick då prata med en annan som direkt sa att jag skulle komma in. Nu hade jag tillräckligt med fostervatten kvar så blir ingen igångsättning, men känns ändå bra att ha kollat så mycket på lillan sista tiden och att hon verkar vara en stor och stark tös! Fick tid för glukosbelastning på fredag (min bm tror dock att jag föder på torsdag *haha*) så då får jag säkert möjlighet att lyssna igen.

    Är annars där en gång i veckan så det känns bra och tryggt!!


    Vad bra att du haft en så bra och förstående bm! Hoppas att hon har rätt och att du just nu är på förlossningen :) Annars hoppas jag att glukosbelastningen går bra imorrn.
  • Fröken W
    Mia86a skrev 2019-10-28 08:16:28 följande:

    Vi väntar fortfarande på lillebror, bf+7 idag så börjar tappa hoppet om att vi får en oktoberbebis. Ska på ultraljud imorgon för att kolla storlek, fostervattenmängd osv.


    Håller tummarna för dig att lillebror tycker att det är dags att komma ut till er snart! Han har ju fortfarande 5 dagar på sig att komma i oktober, kanske börjar han göra sig till känna i kväll? :)
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-30 11:15:13 följande:

    Visar sej att jag har graviditetsdiabetes! Ligger precis över värdena, men med tanke på att lillan är större än normalt och mitt magmått inte vuxit på över två veckor (3 mätningar) ville min barnmorska att förlossningen skulle ta in mej för igångsättning.

    Det vill dock inte förlossningen som tycker att det är bättre att specialistmödrarvården först gör en bedömning så har nu fått en tid dit kl 14 idag för att träffa läkare.

    Vi kan väl bara konstatera att det här inte är någon trevlig upplevelse för någon med min oro och rädsla för att det ska hända barnet något de sista dagarna i livmodern...:/ Blir i alla fall igångsatt senast v.41+0 vilket är tisdag nästa vecka, så bara en hel jävla vecka att vara orolig på i sånt fall... Jag tänker i ett sånt läge kräva undersökning varje dag för att vara säker på att lillan mår bra därinne och inget händer:?(


    Vad bra att du fick en tid till spec.mvc idag! Hoppas att de kan ge lite lugnande besked. Berätta för dem om din oro så det är något de känner till. Även om de inte vill sätta igång dig under den här veckan så är det ju inte lång tid kvar till tisdag (men med oro förstår jag att varje dag känns som en evighet).
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-30 12:53:45 följande:

    Jag skulle ju ändå på samtal om igångsättning 5 nov pga min oro så det borde finnas med i journalen, men kommer såklart ta upp det! Det enda jag egentligen önskar nu är att förlossningen skulle komma igång av sej självt... Varför måste ungen trivas så bra därinne för?


    Hur gick det idag?

    Håller tummarna för bra besked eller ännu hellre, att förlossningen startar typ nu.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-30 21:28:19 följande:

    Fick göra ett till tilläggsultraljud men läkaren menade på att dom var gjorde för tätt så det var svårt att ge något besked om hur stor hon är nu... Allt ser däremot fortfarande bra ut med flöde i navelsträng, Mängd fostervatten Och sånt. Hjärtljuden var också utan anmärkning så man kan inte se några skäl till igångsättning redan nu. Jag tjatade till mej att de skulle kolla om jag börjat öppna mej något så man kanske kunde göra hinnsvepning, men tydligen är tappen helt omogen o bakåtlutad, så ingen lycka där heller...

    Fick dock en tid innan helgen för ytterligare en kontroll på fredag och som senast blir jag igångsatt på måndag. Känns i alla fall skönt att veta att jag slipper gå längre än 41 hela veckor.

    Efter att hon varit där o grötat har jag haft molvärk som mensvärk och lite sammandragningar, så antar att det är sånt som påverkat tidigare (typ att man haft sex) och uppenbarligen inte att man kommit in i någon latensfas där tappen mognat o mjukats upp :(

    Nu känner jag mej betydligt mindre positiv till att det molar o drar i magen och det kanske är positivt i sej? Då behöver jag inte hoppas på att det är på gång att sätta igång riktigt än i alla fall, utan kan bara somna om när det sker på nätter och så!

    Hur går det för dej???


    Men vad skönt att allt såg bra ut! Kan du slappna av lite åtminstone? Vad surt att molandet inte verkar ha påverkat tappen, men som sagt. Inte långt kvar nu!

    Vår bebis kom för 2,5 vecka sedan med akut snitt. Allt gick bra men jag känner mig snuvad på förlossningen och det är något som gör mig väldigt ledsen. Bortsett från det är det bra.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-31 17:36:18 följande:

    Är det erat första barn??

    Vad blev det för komplikation? Tog det för lång tid? Själv skulle jag inte ha något emot ett snitt, med tanke på hur jäkla sargad man kan bli därnere. Du får se det som att du blir snuvad på en del inkontinens och ömhet i musen som sträcker sej under lång tid;)

    Känner en tjej som sprack rejält bak i ändtarmen och fortfarande, 10 år senare har problem, så jag är snarare rädd för att spricka för mycket än att det blir ett kejsarsnitt:/

    Ja! Jag har känt mej rätt lugn idag och det beror säkert på kontrollerna igår samt att det blir kontroll imorgon igen. Så får vi se om det blir jobbigare över helgen igen:(


    Nej, det är vårt andra barn. Efter första förlossningen fick jag en grad 3 bristning, partiell sfinkterruptur. Det gjorde skitont veckorna efteråt och jag har problem men urinläckage efter det. Ingen drömförlossning men jag kände, mentalt, åtminstone att jag fött barn. Men en sorg då jag separerades från barn och man pga operation för min del. Inför den här förlossningen hade jag så mycket önskemål och tankar kring hur jag ville göra och inte göra och var verkligen laddad.

    Ett snitt är inte heller en dans på rosor. Det har gjort skitont efteråt och att inte kunna använda magen/magmusklerna en lång tid framöver känns ju sådär. Och att då dessutom känna att man inte fött barn och vara besviken över att någon tagit ens förlossning ifrån en hjälper inte.

    Anledningen till att det blev snitt var att bebisen låg snett och eftersom vattnet hade gått så kunde man inte försöka vända henne rätt.

    Skönt att du kunnat vara lite lugnare. Hoppas att det håller i sig. Såg i en annan kommentar att du inte riktigt visste vad graviditetsdiabetesen innebär för dig och bebisen efter förlossningen. Där kan jag berätta att de kommer vilja ha kvar er någon dag extra för att kontrollera blodsocker. Bebisen kommer antagligen att behöva matas varannan timme och eftersom det kan vara svårt att få amningen att räcka (om man tänkt amma) eftersom det tar ett tag innan mjölken rinner till ordentligt så kan man behöva koppmata parallellt med amningen. Detta pga att man behöver hålla blodsockret uppe. Hur dina värden legat tror jag påverkar bebisen oavsett om de varit lågt över gränsvärdena. Jag hade 9,1 efter glukosbelastningen och mina fastevärden låg oftast runt 5,7 och efter måltid så höll jag mig inom gränsen. Så mina värden var också lågt över. Trots det var min bebis blodsocker som lägst 1,6 efter förlossningen.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-11-01 06:03:08 följande:

    Då förstår jag din känsla av att ha blivit snuvad på förlossningen... Ah! Vilken bra info om diabetesen. Är lite förvånad över hur dom bara släppte det och inte har gett mej någon information alls såsom du nu gjort. Kan ju vara bra att känna till om man ska bli kvar längre på BB eftersom vi har barn sen tidigare och sambon gärna vill komma hem direkt om han får. Själv önskar jag att det kommer igång nu innan måndag eftersom hans barn kommer då. Skulle kännas så mycket lugnare om man slipper tänka på att det måste finnas barnvakt tillgänglig (vilket blir mina föräldrar då hela hans släkt bor på Gotland) och mamman till barnen jobbar inom vården och därför kanske inte har ett gynnsamt schema just då...

    Ska bli skönt att komma på en kontroll till idag i alla fall.

    Ska nog fråga lite om diabetesen då också. Har haft en del förvärkar nu under natten/morgonen, så hoppas att någon kan ha gjort såpass nytta att livmodertappen kan ha börjat mogna...

    Hade också väldigt vattnings flytningar inatt o såg att de var lite rosafärgade, men eftersom de inte fyller en binda antar jag att dom på förlossningen inte kommer tro att det är fostervatten denna gång heller...


    Ja, jag vet känslan av att inte blivit tillräckligt informerad. Har haft grav.diabetes båda mina graviditeter och har liksom fått upptäcka vissa saker själv och andra saker samtidigt som de händer. För mig är det superviktigt med tydlig information då jag vill ha koll på ALLT så jag tyckte att det var superjobbigt att få så knapphändig info.

    Hur var kontrollen idag? Fick du nån mer diabetesinfo?
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-11-02 06:19:55 följande:

    Vi blev igångsatta, så ligger med min lilla dotter på armen nu. Ja! Infon har varit under all kritik! På bb har dom tagit tester på henne och vi blir tvungna att stanna två nätter. Det hade ju kunnat vara jätteviktig info om vi haft de andra barnen hemma i helgen. Bara tur då att jag blev igångsatt igår och inte på måndag då sambons 3 barn kommer till oss... Men såååå skönt att hon är här nu <3


    Men grattis! Har det gått bra? Hur har hennes blodsocker legat?
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-11-03 11:18:54 följande:

    Det låg bra båda gångerna de testade. Kommer inte riktigt ihåg exakt hur högt men 3 o 4 nånting tror jag på respektive test...?

    Det var helt normala värden i alla fall och eftersom hon kom igång med amningen direkt (som jag kämpade med första dottern och den här bara förstod direkt hur det skulle gå till) så menade dom på att man kan släppa diabetesen helt nu, så det är skönt.

    Tror jag var i chock drygt ett dygn efter igångsättningen. Fattade inte vad som hänt och att hon verkligen var här. Bölade som en tok igår kväll och kände hur en massa spänningar och gammal rädsla rann av mej.


    Åh vad skönt att blodsockret varit bra! Har de kollat dig nåt mer så man ser att dina värden är normala igen?

    Förståeligt att mycket spänningar släpper och att du reagerar som du gör. Känner igen det där att inte riktigt fatta att bebisen är här. Jag var så inställd på att passera bf så när vattnet gick två veckor innan bf blev jag så förvånad och 6 timmar senare var hon här. Så himla märkligt!
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-11-05 08:26:18 följande:

    Fröken W?s fråga om att kolla Värden o sånt efter förlossningen är ju intressant... (&-så att jag lyckades radera citeringen)

    Där har vi en sån där grej jag frågat om och inte fått några svar på... När vi var på förlossningen fick vi höra att vi inte tillhörde gruppen som kan få tidig hemgång eftersom jag hade graviditetsdiabetes och det därför krävdes fler undersökningar. Så uppe på BB gjorde dom ju test på Eira och såg att hennes blodsocker låg fint och att andningen funkade och så. Dagen efter kommer dag-barnmorskan och hälsar och nu känner jag att jag är både gammal och fördomsfull men när det kommer en tjej som är i 25-årsåldern och inte verkar ha egna barn, så tappar jag en del av förtroende då hon dessutom svarar; Jag vet inte, på de frågor jag ställer...

    Barnläkaren har Rond, men kommer inte besöka oss...?

    Varför skulle han det?, undrar hon.

    Där tycker jag möjligen att JAG kunnat fråga ;Jag vet inte, men jag tog då upp att det kanske skulle göras någon mer undersökning på mej eller bebisen eftersom vi inte kunde få tidig hemgång?

    Svaret blev Jag vet inte?

    Då kanske du kan kolla det då, sa jag...

    Sen kom hon in igen och sa att Du är ju inte vaccinerad mot röda hund. Är det något du vill göra eller har du något emot vaccin?

    Eftersom jag gjort en ivf tidigare så VET jag att man kollat så att jag är vaccinerad! Svaret blev, men då kanske du bara fått en dos, man ska ha två.

    Min mamma har även pratat om att jag blev det när jag var liten, replikerar jag och dessutom kollade dom ju det i den här graviditeten...?

    Enligt mina papper är du inte vaccinerad, blev svaret.

    Ok!, säger jag! Då får du gå ut o kolla igen. Jag kan absolut ta en spruta till men jag VET att jag är vaccinerad.

    Så småningom kommer hon tillbaks o säger att jag VAR immun förra graviditeten med ett värde på 12 och nu troligtvis immun med ett värde på 10, men hon tyckte ändå att jag skulle ta sprutan.

    Fine med mej. Är det något annat ni bör kolla?

    Nej! Ni kan gå hem nu.

    I det här läget ligger sambon och Eira och sover och klockan är ca 11.

    När tänkte ni åka? Kommer hon in 10 minuter senare och frågar. Vi tänkte äta lunch innan vi åker så vi slipper tänka på att åka o handla direkt när vi kommer hem så vi åker kanske runt 14:30, säger jag.

    Det vore ju bra om ni kunde packa ihop era saker o vänta ute i dagrummet, så vi kan städa ert rum till nästa nu när ni ändå inte ska stanna, svarar människan då.

    Då blev jag arg och sa att så länge mitt barn, som inte ens är ett dygn gammal, sover så tänker jag låta henne fortsätta göra det. Vi går när vi känner oss redo.

    Ja, men då kan ni ju gå ut o vänta när hon vaknat då, för det kan ju faktiskt bli andra som behöver det här rummet.

    Kvällen innan, när vi födde, fanns det gott om rum däruppe och ändå fick vi vänta, pga personalbyten, på förlossningen i rätt många timmar...

    Men oss skulle hon köra ut!

    Jag ställde då frågan om det inte var något dom skulle undersöka på mej, o fick då ett förvånat uttryck till svar o frågan om jag ville att hon skulle göra en gynundersökning o kolla mina stygn.? Jag tänkte främst pga min diabetes. Är den bra o borta nu? Ska jag tänka på kosten ytterligare någon vecka eller är det bara hem o äta smågodis? Bm på förlossningen sa att jag inte fick gå hem tidigt pga undersökningar o min gravdiabetes??

    Nej! Det, surprice, VISSTE HON INTE, men hon gjorde gärna en gynundersökning o kollade mina stygn om jag ville det...

    Jag avböjde o vi packade våra saker direkt o åt lunch i dagrummet... Var hemma innan 13.

    Så nej! Inga undersökningar gjorda efter jag kom från förlossningen, där dom bara kollade mitt blodtryck typ 300ggr


    Tyvärr känner jag igen mig i att personalen på BB har väldigt dålig koll och glömmer saker. Man får väl anta att det beror på att de är underbemannade, annars är det ju katastrof. Däremot väldigt märkligt att stressa iväg er från ert rum.

    Jag tycker att du ska ringa din barnmorska alt. specialistmödravården och fråga om det ska göras något mer eller om du kan släppa diabetesen nu.

    Vid båda mina graviditeter har jag fått göra en dygnskurva över värdena några dagar efter förlossningen och sedan rapporterat värdena till spec.mvc. De har i sin tur skickat remiss till diabetesläkare på vårdcentral för uppföljning 3-5 månader efter förlossningen.
  • Fröken W
    överytan skrev 2019-11-17 08:50:49 följande:

    Hallihallå!

    Hur går det för alla här?

    Själv är lillan nu 4 veckor och 5 dagar. Amningen går bra men är orolig ibland över om hon får i sig tillräckligt. Hur ofta ammar ni? Och hur länge per gång? Vi går bara hos BVC varannan vecka, tycker de är för lite. Men dom tycker hon går upp så bra så de behövs inte lika ofta. Men då hinner man bli orolig tycker jag.

    Läkning för mig tar tid för mina stygn ville inte sitta kvar, och har syts om 3 gånger men de lossnar hela tiden så nu har ja ett "öppet" sår som kommer ta längre tid för att läka :(

    Annars är det bara bra här, har de mysigt och kommit igång med långpromenader varje dag :)


    Hej!

    Vår lilla är 5 veckor och växer och mår bra. Jag ammar henne var 3:e-5:e timme dagtid och på nätterna äter hon vanligtvis 2 gånger, runt 2 och sedan vid 5 eller 6. Hon äter väl ungefär 10-15 minuter/gång. På kvällarna brukar hon vilja äta oftare men snuttar mest då, vi har inte lyckats få henne att acceptera napp helt.

    Med mig är det bra kroppsligt efter akut snitt, men själsligt och mentalt skitjobbigt. :(

    Ang. ditt barns viktuppgång och bvc-besök så tycker jag att du ska tala om för bvc att du oroar dig och därför skulle vilja komma lite oftare. Kanske kan du be om att få komma med 1-1,5 veckas mellanrum.
  • Fröken W
    Scintilla skrev 2019-11-23 10:16:31 följande:

    Vår dotter blir 4 veckor i dag. Hon går upp fint i vikt, men så ammar jag också minst var tredje timme dygnet runt. Oftast är det snarare varannan timme. Tyvärr har hon lite ont i magen till och från vilket gör att hon sover oroligt och vaknar ofta. Tycker så synd om henne när hon uppenbarligen är dödstrött och vill sova men inte kan pga magont. På natten sover hon i bästa fall tre timmar i sträck, men hon har även perioder när magen bråkar och hon bara vill snutta i ett par timmar innan vi kommer till ro igen.

    Läste att några här inne ammar så sällan som var femte timme. Wow! Vad skönt det låter. Ibland känns det som jag inte gör annat än ammar. Och när hon väl ätit och somnar till och jag försöker lägga ner henne i babysittern eller babynestet för att få gå på toa, äta eller köra en maskin tvätt så vaknar hon oftast inom några minuter av att magen bråkar. Just nu sover hon bara lugnt i famnen, och vill helst ha ögonkontakt och sällskap hela tiden om hon ligger vaken i babysittern. Annars blir hon ledsen och skriker.

    Ni som ammar mer sällan - hur ser tiden ut mellan amningarna? Sover barnet mest eller är det vaket och nöjt utan att äta eller ligga i famnen?


    Stackars liten som har ont i magen :(

    Jag ammar min lilla 6 veckors bebis var 3:e till var 5:e timme. Det är olika hur det är mellan amningarna, på eftermiddagarna sover hon rätt mycket. När hon är vaken så kan hon vara nöjd i babysitter/babygym kortare stunder. Annars vill hon gärna vara med. Har börjat använda bärsele lite smått. Det rekommenderas. Då kan man ändå göra saker, typ tvätta och diska, samtidigt som bebis förhoppningsvis är nöjd över att få vara nära. Kanske kan det också hjälpa mot magontet när det skumpar lite hela tiden.

    Förstår att det kan kännas frustrerande att inte kunna lägga i från sig bebisen men lyssna på barnets signaler; behöver hon närhet så ge henne det. Är övertygad om att det ger trygga barn i längden.

    Kanske kan du strunta i allt annat under dagen och tänka att din enda uppgift just nu är att ta hand om bebis. Ligg i soffan/sängen och vila tillsammans. Ta en promenad, ät. That?s it. Sen när din partner (om du har) kommer hem så kan denne ta hand om bebis och du kan sköta hushållssysslor så du får lite paus från att ha någon på dig. Har du ingen partner så kanske du kan be vänner och familj komma en varsin dag under veckan för att hjälpa dig. Kom ihåg att det här är en period av ditt liv. Förhoppningsvis varar den inte längre än max ett par månader.
  • Fröken W
    Scintilla skrev 2019-11-25 16:36:32 följande:

    Tack för ditt svar! Bärsele är en bra idé och jag ska absolut börja använda det om dottern accepterar den. Vi har testat ett par gånger med varierande resultat - ibland skriker hon bara men nästa gång kan hon somna och vara nöjd en längre stund. Kanske vänjer hon sig ;)

    Önskar jag kunde göra som du skriver och bara fokusera på bebisen och strunta i allt annat om dagarna. Men jag har även en fyraåring att ta hand om, som bara har rätt till 15 timmar i veckan på förskolan nu när jag är föräldraledig. Det blir många stressiga lämningar och hämtningar med skrikande bebis i släptåg. Deras pappa försöker avlasta så mycket som möjligt när han kommer hem från jobbet men det blir ju lätt att jag fastnar med bebisen vid bröstet och han får natta storebror.

    Längtar tills den här första spädbarnstiden är över och man kommit in i de nya rutinerna lite mer.


    Förstår att det är svårt. Har själv en 3 åring hemma. Här är det dock 20 timmar/vecka som gäller så det underlättar såklart. Jag har fortfarande svårt att leva upp till tipset som jag gav dig, att bara foka på bebisen. Men jag försöker och märker att jag faktiskt orkar mer när jag inte försöker fylla tiden som storasyster är på förskolan med massa hushållssysslor utan faktiskt vila. Disken och tvätten kan hon hjälpa mig med när hon kommer hem eller när pappan kommer.

    Hoppas att det lugnar sig för dig snart och att bebis blir nöjdare :)
  • Fröken W
    staar skrev 2019-11-29 12:59:07 följande:

    Vill bara säga jätte stort grattis till era små underbara bebisar ? var med i denna grupp i början men min graviditet slutade med ett utomkveds. Är nu äntligen gravid igen och hoppas jag kan njuta lika mycket som ni gör nu i mitten på juli nästa år. Vart så varm inombords av att läsa om er och era små .


    Tråkigt att höra om utomkveds men desto roligare att höra att du är gravid på nytt. Håller tummarna för att allt går bra denna gång!
  • Fröken W
    överytan skrev 2020-01-19 13:32:04 följande:

    Hej :)

    Hur går de för alla? :)


    Jinthry skrev 2020-08-24 12:21:10 följande:

    Hej på er alla mammor!

    Hur har allt gått för er att komma in i mammarollen?

    Börjar ni start att gå tillbaka till arbeten? Eller börjar ni planera mer barn?


    Hej!

    Det går bra tack. Har en 10-månaders som i veckan knäckte krypkoden. Tidigare var det mest ålande. 4 tänder och 2 till på väg.

    Jag har jobbat 3 veckor nu. Känns kul men saknar livet som föräldraledig emellanåt.

    Vi har en snart 4-åring sen innan och har nog landat i att vi är nöjda med två barn. Åtminstone för nu. Blir det fler så blir det om 4-5 år, men då tycker jag att vi är i äldsta laget (36-37 år), så det blir nog inga fler. Storasyster älskar sin lillasyster, aldrig varit någon syskonsvartsjuka. Så livet känns rätt bra just nu...eller inte just nu för båda är förkylda men ja bortsett från det :P

    Hur går det för er andra?
Svar på tråden BF oktober 2019!