Inlägg från: Anonym (133) |Visa alla inlägg
  • Anonym (133)

    Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?

    Tråkigt att tråden kom av sig med annat!

    Jag har inga planer på att vara fulltidshemmaförälder själv men blir väldigt nyfiken på hur det är?

    - Förväntar er familj att ni även sköter hushållet fullt ut? Hinner man det? Nu under fledigheten är vi nöjda om man hinner plocka och stuva undan disk...

    - Funkar der att leva på en lön? Är er respektive välbetald, har ni dragit ned på omkostnader? Kan ni spara pengar?

    - Hur ser en vanlig dag med typ en 2-3-åring ut?

    Jag har egentligen inte så mkt emot förskola (rimliga timmar per dag) men helst hade jag sett att min man å jag jobbat 50% var några år, tyvärr tror jag inte riktigt ekonomin håller för det.

  • Anonym (133)
    legomum skrev 2019-02-06 21:55:06 följande:

    Jag tycker det är skillnad på när de var bebisar och tex nu (5 åringar). Trots att jag hade två bebisar så hann jag med allt i hemmet, det är på sätt och vis svårare nu att hinna allt. Men mina har alltid sovit bra och gjort kväll tidigt.

    Eftersom jag är hemma så ser jag inget konstigt i att jag städar och fixar. Laga mat hjälps vi åt med och jag sköter nog den mesta handlingen.

    När grabbarna var två så vaknade de vid 5 tiden varje morgon. Då gick vi upp och lekte och gjorde oss i ordning för dagen. Frukost kl 7. Sedan gick vi ut nästintill varje dag. Den ene har sedan han kunnat prata sagt "gå ut" så fort han vaknat och jag har uteungar.

    Ute till 10.30 och sedan lunch 11. Efter det så sov de antingen om vi var ute på äventyr då i vagnen eller hemma ca 2 timmar (sov något mindre 1,5 timme när de var tre år och jag tog bort dagvilan).

    Mellis ca 14

    Sedan beroende på om vi varit ute på heldagsäventyr eller inte så gick vi ut 2 timmar till. Annars var det lek och bus hemma.

    Middag kl 16, kvällsmål/välling kl 18 sedan var det natt för dem. De sov kl 18.30.

    Ekonomin får man ju klara ut och lägga upp en budget för. Sedan får man faktisk dra ner på utgifterna och vi har tex inte åkt på massor av resor varje år utan valt semestra i Sverige. Vi har valt att lägga pengar på bra vinterkläder (vi är ju trots allt jämt ute så vi behöver kläder efter väder) leksaker och mat.

    Vi spar en del varje månad. Jag skulle säga att vi lever rätt bra ändå på en inkomst.


    Tack för svar!

    18:30, ja då skulle man hinna med en del...
Svar på tråden Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?