Inlägg från: Anonym (So) |Visa alla inlägg
  • Anonym (So)

    Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?

    modsey skrev 2019-02-04 07:10:33 följande:

    Känner definitivt inte heller igen bilden debattören beskriver alls. Jag är en av de kvinnor som varit hemma längre med mina barn än " normen eller vi. Då pappan o jag delat. Med i synnerhet de yngsta barnen

    Fyra barn som börjar förskola olila åldrar, 4 år, 1,5 år och 2 och 2 år

    Som sagt haft helat andra dagis än de som beskrivs här och några 50 timmars barn har jag aldrig mött under mina 26 Mammaår, inte 40 timmar heller. Runt 30 är det vanligaste, vi har haft ca 25 timmars dagis.


    Jag är en sådan som haft mina barn 50 timmar i veckan på förskolan, och jag var inte ensam om det (sammanlagt tre olika förskolor). Ska man jobba heltid och har en timmas resväg till jobbet så blir det ett måste tyvärr. Och vad är alternativet om man är ensamstående och tjänar dåligt? Man får inga bidrag om man väljer att jobba mindre.

    Jag förespråkar att man ska vara hemma med sina barn på heltid tills de är minst två år, och därefter på minst halvtid, om man kan - men trygga era inkomster! Vad som helst kan hända och det är hjärtslitande att lämna bort sina barn hela dagarna och bara hinna äta med dom och natta dom vardagar.

    Mina var tre resp 1,5 när de började dagis och trots alla timmar där är de nu unga vuxna utan problem eller depression och vi har kanonfin kontakt. Tror att den som tog störst skada var jag... :) Men jag tror iaf att det är bättre för barnen att vara hemma mycket.
  • Anonym (So)
    Anonym (Joss) skrev 2019-02-04 08:49:53 följande:

    Intressant, detta ska jag kolla upp närmre. Stämmer absolut inte med min erfarenhet men jag har ju inte jobbat i hela landet heller utan mest nära storstäder. Dock inte i ekonomiskt utsatta områden, arbetar just nu i ett villaområde där de flesta familjer har höga inkomster. Dock mycket få föräldrar som går ner i tid, tror det är två av våra 96 barns föräldrar som jobbat deltid de senaste 3 åren. Ett fåtal föräldrar pusslar så att barnen bara behöver gå 8 timmar per dag genom att jobba om varandra.

    Men det är klart, slår man ut det på hela landet kan ju vissa ställen dra ner antalet timmar ordentligt. Många ställen erbjuder ju tex bara 15 timmar i veckan för barn till föräldralediga.


    Det stämmer nog, det är vanligt att de med högre inkomster än normalt ogärna vill, och anser sig inte kunna, jobba mindre. Sedan varierar det där med såklart, men de som pusslar mest och har barnen minst på fsk är sannolikt medelinkomsttagarna.
  • Anonym (So)
    Lipgloss1 skrev 2019-02-06 15:26:44 följande:

    Du behöver inte heller be om ursäkt! Jag älskade dina svar men jag orkade tyvärr inte svara. Du har min fulla respekt och jag är imponerad över att du svarar översittaren? och det är som du skriver, man ska inte mata trollen så hittar dom andra forum att sprida sina lögner och negativitet i. Jag är så himla glad över dom andra svaren och tips jag fått. Synd bara att familjeliv.se inte är mer professionella och faktiskt blockerar och raderar irrelevanta inlägg. Dessutom har jag förstått ännu mer hur mycket fördomar och avundsjuka människor har. Dessutom finns det dom som "Jw83" som kommenterat som inte ens fattar att jag kan vara föräldraledig från mitt jobb hur länge jag vill och komma tillbaka till mitt jobb när jag vill. Istället skriver hen bara ett kaxigt svar och idiotförklarar sig själv. Och en person som inte kan redogöra för sina påstådda statistik, speciellt att skilsmässa ökar ifall en förälder väljer att stanna hemma med barnet, rent skitsnack! Troligtvis har den personen blivit lämnad av sin partner eller liknande och försöker få ut frustration på sociala forum???? jag har hittat ett annat socialt forum där jag inte blir påhoppad och väljer att fortsätta skriva där.

    Tack för dina svar och tack för att du orkar svara dom inkompetenta!

    Ha det fint!


    Fast jag undrar också hur du kan vara föräldraledig från jobb i sex år för samma barn :) Är du egenföretagare? Eller menar du att du är tjänstledig?
Svar på tråden Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?