Inlägg från: Anonym (50 years of grey) |Visa alla inlägg
  • Anonym (50 years of grey)

    Sexlust kvinnor 40-50år

    Ser att denna omröstning går tvärt emot de stora studierna, å andra sidan hänger inte kvinnor som helt tappat sexlusten här på sex & samlevnad.

  • Anonym (50 years of grey)
    Anonym (Delicious) skrev 2019-02-11 09:55:15 följande:

    Instämmer. Blir nog lite insnöat resultat i ett forum som detta. Man blir lite nyfiken på rådande civil status bakom svaren. Jag tror det är väldigt vanligt att många kvinnor som är 40 och äldre antingen träffat någon ny eller just nu lever som singlar.
    Jo.
    Sedan tror jag att utflyttade barn kan ge en nytändning för vissa, men vanligast är nog att klimakteriet kommer och stjäl sexlusten, plantera om blommor och läsa en bok blir mer lockande än sex, men vissa kvinnor, förmodligen de som tidigare haft ett trist sexliv kan vakna till och äntligen förstå hur fantastiskt det kan vara om man sparkar ut moraltanten ur skallens (så jag lyfter på hatten för Pussan och Miss Sunny)

    Men rent allmänt ser det dystert ut för åldrande kvinnor.
    se tabellen "så ofta känner svenskarna lust, i procent" klicka på den blå knappen till och se "svenskar som sällan  känner lust" eller "svenskar som aldrig känner lust" Trenden är mer än tydlig.
    wwwe.aftonbladet.se/redaktion/martin/sextabeller/dag1_mob.html
  • Anonym (50 years of grey)
    Anonym (...) skrev 2019-02-12 13:45:35 följande:
    Du menar alla studier som visar att kvinnor peakar vid ca 35?

    Sex vid äldre år 50+ har nog andra problem än just lust gissar jag. Tex blir många kvinnor sköra och torra i underlivet efter klimakteriet och många män får potensproblem- kan ju lika gärna ha fysiska orsaker snarare än mentala- lust osv. Och en rent fysisk orsak går ju att komma runt om man kan prata om det och söka hjälp. Vilket jag tror flera gör nuförtiden.
    Nja, inte 35 heller, Frågar ett antal tusen slumpvis utvalda i en stor undersökning så får du svaret att kvinnor oftast har lust perioden18 -24 år, sedan går det utför, andelen som aldrig har lust är väldigt hög vid 50-65-74 för kvinnor (jämför med männens "aldrig har lust stapel" för 50-65-74 :)  männen har dock låg/sällan vid 18-24.  Det verkar vara en seglivad myt att kvinnor peakar i högre åldrar, det är ju faktiskt män som gör. klicka lite på den blåa knappen under "så ofta känner svenskarna lust, i procent" så får du se,  då är det alltså ett snitt av svenska folket, och inte de som själv väljer att läsa om sex på nätet som röstar. Att enskilda individer vaknar och får ett fantastiskt sexliv på ålderns höst är ju kanon, men det är inget som återspeglar sej i statistiken.

    just det, undersökningen, länk här:
    (tror det var den största undersökningen av svenskarnas sexvanor sedan 1967 förövrigt)

    wwwe.aftonbladet.se/redaktion/martin/sextabeller/dag1_mob.html

Svar på tråden Sexlust kvinnor 40-50år