Inlägg från: Anonym (Carolus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Carolus)

    Pappan missbrukar - Vad händer med sonen?

    Vad bra att din partner motiverad att ta en behandling. Jag skulle tro att att inget speciellt händer med vårdnaden om du löser barnomsorgsfrågan eller tar ut föräldrapenning. Du ska givetvis inte lämna barnet ensam med en pin brinnande far. Det görs alltid en orosanmälan av sov när barn är inblandade. Du får ta hand om dig och ditt barn nu och pappan får satsa på att hålla sig drogfri.

  • Anonym (Carolus)
    Anonym (Anti mot soc i 90% av fallet) skrev 2019-02-08 18:28:21 följande:
    Det mest bedrövliga är att man inte kan söka hjälp för drogmissbruk/alkoholism utan att bli anmäld till soc. Jag vet flera personer som kämpar mot alla våndor ett missbruk innebär och försöker sluta på egen hand. För de vet att om de söker hjälp så får de soc på halsen. Samma med människor som lider av psykisk ohälsa, vågar inte söka hjälp pga anmälningsrisken till soc. Det är för jäkligt att det ska vara så.

    Att soc startar en utredning är väl bra när det finns barn med i bilden. De agerar som stöd åt familjen och barnet. Man blir inte av med vårdnaden per automatik men man får verktyg till ett drogfritt liv och varje barn förtjänar rena föräldrar.
Svar på tråden Pappan missbrukar - Vad händer med sonen?