Inlägg från: Anonym (Soc.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc.)

    Pappan missbrukar - Vad händer med sonen?

    Nej det avslutas inte för att du får ensam vårdnad. Bådas omsorgsförmåga kommer att utredas. Din sambo tar nu emot hjälp och det är ju bra. Samtidigt är det tämligen anmärkningsvärt att ni tillsammans bestämt att en person med pågående missbruk är hemma och tar hand om barnet medans du jobbar. Så även din omsorgsförmåga och om du är en adekvat förälder behöver uppenbarligen utredas.

  • Anonym (Soc.)
    Anonymaamanda skrev 2019-02-08 15:30:58 följande:

    Om jag är den som drar in inkomst för att vi ska klara oss, och vi inte har något annat val, och för att jag vill att barnet ska ha det bra gör det väl inte mig till en dålig mamma eller hur tänkte du där? Han tar inte droger för att vara väck, det är som om han tar antidepressiva kan man säga.


    Om du resonerar på det viset inför soc kommer de att bli oroliga på riktigt... förstår du verkligen inte att prioritera bättre?

    Det normala hade givetvis varit att SJÄLV kontakta soc och berätta om er situation. Om missbruket och svårigheten att försörja er när du givetvis INTE under några omständigheter kunde lämna över ansvaret för en liten till någon i pågående missbruk. Högst oroväckande att du inte förstår allvaret...
  • Anonym (Soc.)
    Anonymaamanda skrev 2019-02-08 15:33:09 följande:

    Och jag hoppas inte du är socialsekreterare som det står i ditt alias. Soc är väl egentligen för att i största mån låta barnet vara hos sin familj, och hjälpa en igenom det istälelt för att skriva att man är en dålig mamma utan att veta hela historien? Jag skriver inte här för att höra dem sakerna. 


    Du vill alltså att vi bara ska skriva vad du VILL höra... inte hur det faktiskt är... ok. Varför frågar du då?
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Nykter) skrev 2019-02-19 04:09:16 följande:

    Men herregud va hemska ni är.

    Ts kan vara en bra mamma ändå och notera att maken är där >frivilligt<, ja det är viktigt! Ts, du är mamman. Sålänge DU känner dig säker och trygg i din mammaroll o hur du upplever er föräldrarskap är det viktiga ( om du får en bra soc). Ta de lugnt dom gör en utredning typ lite hembesök o sånt o är allt ok så förstår dom din sits o släpper det sålänge inget nytt dyker upp o så.

    Jag har jobbar inom missbruksvården ett litet tag och vet därav mvh


    Att du jobbat ett tag inom missbruksvården innebär dock inte att du känner till nåt om hur man bedömer omsorgsförmåga som barnhandläggare.
  • Anonym (Soc.)
    Anonym565 skrev 2019-02-24 19:29:06 följande:

    Jag påstod inte det, jag förklarade för ts att det är rutin att anmäla bara och att hon inte behöver vara alltför orolig.

    Alla som har svarat har bara kritiserat och dömt, Jag bara skrev att det faktiskt inte innebär ett omedelbart omhändertagande av barnen så länge barnen är trygga o mår bra ( och det vet väl hon bäst som mamma?) och det är inte du eller jag som ska utreda detta. Det är liksom ett forum där man delar tankar o så, eller?


    Och ett forum där man kan få veta att ens egen omsorgsförmåga som förälder kommer att ifrågasättas när man med vetskap om att den andre föräldern har ett pågående missbruk åndå lämnar över huvudansvaret för bebisen på denne...
Svar på tråden Pappan missbrukar - Vad händer med sonen?