Inlägg från: CarinaL26 |Visa alla inlägg
  • CarinaL26

    VILL DU HA HÖJD PENSIONSÅLDER?

    Var framgår det att politikerna tycker det nya systemet är fantastiskt?

    Du förstår verkligen inte varför ATP blev skrotat?

  • CarinaL26
    Busarew skrev 2019-02-11 08:48:23 följande:

    det tror inte jag. Det blir sämre och sämre för pensionärerna och politikerna gör inget åt det eller ens funderar på att göra något åt det.


    Den enda lösning som finns är att fler jobbar längre.

    Med en medellivslängd som är mer än 10 år längre än när ATP skrotades säger det sig självt att det krävs väldigt mycket mer pengar som ska räcka för en individ under pensionen. Det jag skulle vilja se av politikerna är någon form av omställningsprogram när man närmar sig 65. De med fysiskt krävande arbete kan inte väntas fortsätt med samma yrke efter 65 (eller tidigare) utan man måste hitta sätt att slussa över dem till andra typer av tjänster de kan klara av.
  • CarinaL26
    Bejje skrev 2019-02-15 23:02:58 följande:

    Tycker det är helt fel att höja pensionsåldern med argumentet att vi lever längre.

    Ja många kanske orkar jobba längre, men alla de som jobbar i områden som är slitsamma då? Som inte orkar fram tills pension redan som det är idag. De måste alltså tvingas in i förtidspension och då få så sinnessjukt låg pension att de lever i misär tills de dör. Är det så vi vill ha det?

    Jag är helt för att man ska få jobba så länge man vill. Säg att du är frisk och behövs av arbetsplatsen trots att du är 75 år, varför då inte fortsätta om både den anställde och företaget vill det?

    Men jag tycker att man ska kunna gå i pension mycket tidigare om man helt enkelt inte orkar utan att leva i misär resten av livet.

    Att leva på marginalen och vara rädd för minsta lilla räkning som kommer utöver det vanliga kan vara nog så stressande att det säkert förkortar livet.

    Sveriges pensioner är också pinsamt låga. Man bara häpnar över hur lite folk får ut, det går ju inte ens att leva på.

    Min mor t.ex. hon gick tyvärr bort förra året, men hon fick 9000kr per månad i pension. Det skulle inte ens räcka till att täcka min hyra plus elräkning och parkering. För att inte tala om att jag hade haft 0kr per månad åt annat som mat, tidningar, internet, telefon etc.

    Jag hade avlidit. Nja riktigt så illa är det ju inte eftersom man kan få bostadsbidrag, men jag tycker det är feltänk i grunden att man ger så låg pension att man utöver det måste leva på bidrag för att överleva. Varför inte istället göra om pensionen i grunden så att folk kan leva på sin pension istället?


    Hur skulle det gå till? Beskriv!
Svar på tråden VILL DU HA HÖJD PENSIONSÅLDER?