• vill2017

    Uppstart IVF våren 2019

    Hej!

    Jag hoppar in här för det kändes som att det fanns många likasinnade här inne :)

    Vi har i mars nu försökt i 2 år utan ett enda streck på stickan och vi har också fått reda på att min man har få spermier. Han har problem med något som kallas prostatit och gick till en urolog och har ätit mediciner som förbättrade hans spermiekvalitet! Visserligen är de fortfarande ganska få men mängden rörliga hade förbättras från 54 % till 80 %!

    Vi gjorde ett IVF i oktober och fick ut 16 ägg och vet nu att vi behöver göra ICSI på alla framöver.

    Ska få min mens vilken dag som helst och ska sätta igång med korta protokollet.

    Vi har båda två börjat må rätt dåligt i denna process. Har kompisar som inte riktigt förstår vår situation och uttryckt sig klumpigt vilket gjort att jag dragit mig undan mycket. Så nu har både jag och min man börjat i terapi tillsammans för att se hur vi kan underlätta den här tuffa tiden för varandra.

    Vi bor i Stockholm och gör IVF på Sophiahemmet.

  • vill2017
    becca90 skrev 2019-03-01 06:51:07 följande:
    Hej och välkommen hit <3

    Skönt att ni snart får börja sätta igång med sprutor!

    Ja det är inte ett resa detta.. många hjärnspöken som är där..
    Ja och då känns det väldigt skönt att få prata med likasinnade. Det känns verkligen inte som att någon annan förstår hur vi känner. Jag tror man är väldigt duktig på att spela teater för familj, vänner och kollegor även om de vet om situationen. Jag brukar försöka spela glad och rolig fastän jag är helt trasig inuti.
  • vill2017
    mulin skrev 2019-02-28 23:27:17 följande:
    Välkommen! :) ja här är det så skönt att få bolla både resultat och tankar med andra och stötta , hejja och peppa :)

    Lycka till när det är dags för sprutstart. De är första gången ? för oss är det också manlig faktor och det har tagit hårt på oss också i perioder. Men vi har valt att bara berätta för ett ytterst fåtal personer just för att slippa förhör hur det går och att det ska sägas fel saker.
    Hej och tack!

    För oss är det andra gången nu. Vi har väntat i fyra månader sen vårt första försök eftersom det har varit julstängt och sedan fullt.

    Hur har ni hanterat den manliga faktorn? Min man har flera gånger på riktigt sagt att han förstår och respekterar om jag väljer att lämna honom för att kunna skaffa barn med någon annan. Det är så hemskt och sorgligt att höra! Jag har inte ens tänkt de tankarna. Jag hade ju inte velat vara med någon annan. Jag valde ju honom att gifta mig med för att han är perfekt. Vi har däremot börjat prata lite om donation.. Nu tror jag förvisso att det är lite överilat men det är bra att i alla fall diskutera hur vi känner för det.

    Jag läste att du precis gjort ditt första äggplock! Väldigt tråkigt med överstimuleringen. Har ni fått reda på om det blev några till frysen? Jag hoppas det för det fick inte vi och det var också en sorg. Det innebar ju att inga av våra befruktade ägg kunde bli blastocyster så varför skulle det som jag hade i mig bli det :(

    Var i landet bor ni?
  • vill2017
    mulin skrev 2019-03-04 11:52:11 följande:
    Ja, man får nästan se första gången som en ?testomgång? så man vet hur kroppen reagerar och hur många äggblåsor man får :) hoppas du slipper överstimulering och får en smidig period med sprutor, äggplock och insättning :)

    Idag ringde de tillbaka från sjukhuset och sa att 4 klarade sig till frysen och var av toppkvalitet , så det känns jätteskönt!
    Vad skönt med 4 stycken till frysen!! Det bådar gott tror jag för jag har en känsla av att inplanterade blastocyster tar sig bättre.

    Får du sätta in till nästa menscykel redan?
  • vill2017
    Tintin1979 skrev 2019-03-03 17:16:39 följande:

    Hej, hoppar in med en fråga här från en orolig.

    Gjorde min första ägginsättning i torsdags och fick imorse/inatt 3 dagar senare en stor klumpfylld blödning.... blöder inte längre utan det var bara en rejäl. Kändes ju kört på en gång men sen pratade jag med kliniken som sa åt mig att inte ge upp hoppet och fortsätta med lutinus.

    Dom tyckte det inte lät som det kom från livmodern utan snarare va en blodsamling som trillat ut nu...

    Någon som varit med om liknande?

    Med vänlig hälsning, M


    Hej!

    Kul att du fått göra insättning! Jag har inte haft så som du beskriver men jag tror precis som kliniken att det är blod från äggplocket. Var det färskt blod? Dvs rött eller brunt?
  • vill2017
    Solitaire123 skrev 2019-03-08 18:38:05 följande:

    Tjejer, har ni tips på hur man kan hantera denna väntan? Känner att jag börjar bli deppig och knäpp av denna karusell och vet inte vad jag kan göra för det ska bli bättre :/


    Hej!

    Jag har känt exakt som du, att jag blivit tokig av att bara vänta. Alla dagar är precis likadana och det börjar bli tråkigt att gå till jobbet varje dag.

    Jag har faktiskt löst mitt problem med att läsa två distanskurser på universitetet. Jag har läst två HR/psykologi-kurser på 15 och 7,5 hp. Det är lite jobb och jag har behövt sitta några helger med inlämningsuppgifter men det har fungerat väldigt bra för mig. Jag känner att jag verkligen presterar något men behöver inte ha för höga krav på mig att få bra betyg eftersom jag ändå är i den situation jag är i. Jag gör det endast för att få tiden att gå :)

    Anmälan för hösten öppnar på fredag den 15/3 och det finns massor med distanskurser som du kan söka på antagning.se.
  • vill2017

    Känner mig lite deppig nu.. vi har väntat i fyra månader för att få starta IVF nr 2 och när jag nu var på VUL får jag reda på att det inte blir insättning pga risk för överstimulering. Det känns så himla snopet. Så tråkigt att gå dit på torsdag för att plocka ägg och veta att man inte får tillbaka något. Speciellt när vi inte fick något till frysen förra gången.

    De ska göra icsi på alla den här gången och av 25 stycken måste ju något överleva fem dagar eller hur? Är så himla orolig och deppig :(

  • vill2017
    mulin skrev 2019-03-27 20:58:55 följande:
    Hej! Sitter i samma sits som dig, fast med min första ivf. Blev så himla besviken att jag inte fick sätta in tillbaka direkt. Fick 24 ägg varav 15 mogna. 4 tappra krigare klarade sig till slut till frysen. Hur gick det för dig? Fick du till frysen? Och hur länge får du vänta innan du sätter in tillbaka? Kram
    Vad härligt! Vi fick ut 23 ägg, 20 mogna, 17 befruktade med ICSI och så 4 stycken fina blastisar till frysen! Vi blev överlyckliga av bara den nyheten. Det kändes som en liten milstolpe för oss. Bara att veta att det finns några som överlever till femte dagen gav oss lite hopp :)

    Jag fick ingen ovitrelle inför äggplocket utan tog suprefact och fick mens ungefär en vecka efter äggplock. Har känt mig konstig sedan dess och det känns som att jag haft ganska mycket mensvärk men det borde dröja minst tre veckor till nästa mens då det är dags att börja ha koll på ägglossningen. Så jag tänker att insättning bör ske om typ 5-6 veckor. Tden går så sjukt långsamt!
  • vill2017
    becca90 skrev 2019-04-05 12:12:40 följande:

    Nu har jag vart på uppstartssamtal och ska börja vid nästa mens, beräknad 11 april. 175 enheter gonal f ska jag ta! :) hämtade ut all medicin förut. Ska börja vlogga angående mim ivf resa:)


    Vad roligt att allt gick bra och att ni får börja nu äntligen! Lagom till ljusa tider när man är lite pigg och mår bättre av alla blommor och ljuset. Varning för att stoppsprutorna kommer svidas lite :/ Jag har sparat alla mina tabletter och sprutor i en påse för att kunna se hur mycket man behövt proppa i sig under den här tiden då man försökt. Kanske för att kunna visa alla som inte fattar hur mycket väntan, hormoner och mediciner som faktiskt behövts. Synd att man inte sparat alla använda gravtester för att se hur mycket pengar man slösat....
  • vill2017
    mulin skrev 2019-04-02 01:35:51 följande:
    Vad roligt! Grattis till så brs resultat :) så kände vi också, att det är skönt att få ägg som klarar sig så långt, d blir hoppet lite större att det kan gå vägen när man väl får sätta in tillbaka.

    Ja denna himla väntan alltså. Vad trist den är! Gjorde mitt äggplock i slutet på februari och har ändå ca 3 veckor kvar till insättning ( om det inte hamnar mitt i påsken så jag måste vänta en månad till :(( )
    Tack vad snäll du är :) Vi längtar så oerhört för att få testa en av våra blastisar!

    Ja du var också tvungen att vänta pga risk för överstimulering va?
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019