• Barnlängtan31år

    Uppstart IVF våren 2019

    becca90 skrev 2019-02-13 07:13:57 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo har försökt få barn i över 2 år och nu har vi nyss gått på utredning. De hittade inga fel och vi har provat 3 omgångar med letrozol.. Alla har gett fina ägg men ingen graviditet.

    Remissen till ivf lämnades in i fredags och de sista blodproverna ska tas idag. Sen är det bara väntan kvar. Igen..

    Jag är väldigt taggad för denna resa men också väldigt nervös över att inte heller denna behandling ska göra oss till föräldrar..

    Är det några fler av er som precis är i uppstarten? Skriv isåfall så kan vi kolla tankar med varandra :)


    Hej!

    Remiss har skickats för IVF och hoppas på uppstart snart! Nu i mars blir det i alla fall inte. För oss finner de ingen förklaring till vår barnlöshet. Jag har dock spolat äggledarna där man fann att höger var blockerad. Hoppas innerligt på att det ska funka med IVF! Är sååå trött på att vänta nu. Jag vill ha barn nu!
  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-03-05 20:02:50 följande:

    Håller tummarna!!! Vart har er remiss gått?


    Tack!!!

    Remissen har gått till Örebro. Ska inte vara mer än 3 månaders väntetid. Så jag väntar otåligt. Jag hoppas verkligen på att det blir i april. Men skulle inte förvåna mig om det blir först i maj. Får se...

    Vart har er remiss skickats?
  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-03-06 09:54:57 följande:

    Okej, håller tummarna!!!

    Vår har skickats till Falun.. får veta i em om vi får starta i mars!! Är skit nervös


    Okey, håller tummarna för att ni får starta nu i mars! Ju närmare något är, desto jobbigare blir det att vänta. Men vänta är ju det enda man har gjort.. så några månader är ju ingenting i jämförelse egentligen, haha.

    Lycka till!!
  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-03-06 15:41:21 följande:

    Men exakt så!!! Pratade med Falun idag och hon sa att nu är ni på gång och ni kommer inte få höra att ni har ett år kvar utan det är nu det händer. Och du får också tänka att 4 veckor är inget om man jämför med slutresultatet. Det gjorde mig lite lugnare..

    Pratade också med kvinnokliniken i sundsvall och hon sa att remissen skickas idag.. så nu ska vara handläggningen- remissen skickas med brev - Falun ska läsa remissen - de ska bestämma vilken behandling - svara på remissen till Sundsvall- Sundsvall ska kalla mig för sprutsamtal ...... Haha vilket kan ta lite tid om man har otur..


    Ja, faktiskt! Några månader är ingenting, men för oss här inne som är i detta är det sååååå länge!

    Oj, det är en hel del administrativt, haha! Hoppas de är snabba!
  • Barnlängtan31år
    Fgt89 skrev 2019-03-07 10:50:04 följande:

    Ja, det blir en jobbig och lång väntan till dess, men ni har ju bra odds med många befruktade :) Hoppas! Hur mår du nu? Lutinus är så där lagomt trevligt förresten..

    De valde att odla ända tilll på Lördag, så på Lördag är det instättning. Så himla spännande! Jag är på helspänn hela tiden, så nervös för att jag ska få ett samtal om att de inte delat sig som de ska.

    Ruvarpodden är min favorit! Så bra! Har lyssnat på alla avsnitt :D


    Den podden måste jag lyssna på sen när det blir dags för vår del!

    Ojojoj, vad spännande!! Häftigt att det är så nära nu!! All lycka önskar jag er!
  • Barnlängtan31år
    Solitaire123 skrev 2019-03-08 18:38:05 följande:

    Tjejer, har ni tips på hur man kan hantera denna väntan? Känner att jag börjar bli deppig och knäpp av denna karusell och vet inte vad jag kan göra för det ska bli bättre :/


    Hej!

    Jag försöker finna de små stunderna där jag verkligen känner att jag trivs. Typ att jag vet att ikväll kommer jag hänga med min man och äta gott och käka godis... eller nått! Men jag tycker att det är jättesvårt att komma med nått revolutionerande tips, för känner typ likadant som du. Annars har jag lyssnat på lite intressanta program på SR och även ljudbok, vilket kan få mig på andra tankar en stund.
  • Barnlängtan31år
    Solitaire123 skrev 2019-03-10 18:29:15 följande:

    Tack för svar! Ja det är svårt, man försöker ju att inte stanna upp livet helt men vissa dagar är jobbigare andra. Måste lära mig att bli mer avslappnad dock så ljudbok kanske jag får prova ! Hoppet är det sista som överger en så har man tur kanske man kan lyckas på egenhand medan man väntar, även om det hade varit ett mirakel


    Ja, testa ljudbok. Själv lyssnade jag på två stycken under 1,5 vecka, typ 20 timmar. Blev helt fast i böckerna. Haha. Så jag är lite trött på att lyssna just nu, men kommer nog ta upp det snart igen!

    Ja, det vore ju fantastiskt om det går av sig själv. Har drygt en vecka till mens, ingen idé att skriva BIM längre. Mensen kommer ju alltid och gör väl det med störta sannolikhet denna månad också. Men men, det kanske sker ett mirakel!

    Var är du i cykeln? Har de funnit ert problem?
  • Barnlängtan31år
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-12 12:28:44 följande:

    Jag hoppar också in i tråden (trodde aldrig jag skulle få möjlighet till det). Jag och sambon har en otroligt lång resa bakom oss. Vi blev tillsammans 2010. 2012 började jag fundera på varför jag aldrig blev gravid (har aldrig använt preventivmedel). Först 2014 gick vi igenom en ordentlig utredning, där vi fick chockbeskedet att min sambo saknade rörliga spermier och att de även var få till antalet. 2015 fick vi komma till en IVF-mottagning, men innan uppstart fick min sambo ett maniskt skov, och efter det var vi inte välkomna tillbaka. Nu i vår sökte vi istället privat. Vi fick veta att våra chanser att lyckas var små pga spermakvaliten. Vi fick därför rådet att bara köpa ett försök.

    Igår var jag på äggutplock som resulterade i 11 ägg. Idag fick vi chockbeskedet, hela 6 ägg är befruktade! Spermakvaliten var fortfarande onormal, men såg ändå bättre ut (min sambo slutade röka vid nyår, tänker att det kan vara förklaringen). Äggen kommer nu växa i 5 dagar istället för 2. Äntligen vågar jag hoppas lite.


    Vilken resa! Tufft för er. Varför fick ni ingen hjälp med IVF via landstinget? Får man inte ha någon psykisk sjukdom? Låter i så fall galet. Kan väl förstå om det kanske inte funkar när din kille var som mest manisk, men efteråt?!

    MEN vad häftigt att ni nu kommit så långt! Önskar er all lycka!
  • Barnlängtan31år

    Vi fick en med kort-varsel-tid idag på fertilitetsenheten för samtal och provtagning inför IVF! Äntligen! Så till veckan börjar resan med sprutor och allt. Känns verkligen nervöst. Hoppas så innerligt att allt ska gå bra.

  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-03-15 06:23:54 följande:

    Men wooow!!! Så kul!!!! Vilket protokoll? Vilka läkemedel??

    Jag fick reda på att min remiss inte gicl iväg den 6e..... va fan! Så nu hoppas jag att det vi kompletterade med igår gjorde så den gick iväg då iallafall....


    Ja, det känns häftigt! Det konstiga är att jag inte är lika glad som jag borde vara, eller snarare trodde att jag skulle vara. Nu är känslan liksom att det här är sista utvägen och tänk om det inte går! Men men, jag måste försöka tänka positivt nu!

    Vi kör det korta protokollen, Bemfola 150 och Fyremadel heter sprutorna.

    Vilken skit att remissen inte gick iväg!! Hoppas ni också kan få en akuttid!
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019