Inlägg från: Anonym (VS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (VS)

    Är gifta kollegan intresserad?

    Frökenfia, efter att ha hängt med i din tråd så kan jag bara sälla mig till dem som säger att det verkar vara dags att du tar ut en skilsmässa.

    Din man verkar ju inte leva upp till sina löften om att sköta sin ekonomi m.m.
    Genom din crush på kollegan har du (kanske) fått modet att ifrågasätta din relation.

    Om du inte vill gå all-in och skilja dig så tycker jag ni åtminstone borde separera från varandra ett tag och bo på var sitt håll.

    Gör dock inget med kollegan INNAN du separerat. Det vore orätt och förnedrande mot din man och kommer inte att hjälpa till den dan ni beslutar er för att skiljas.

    Framförallt. Sluta dagdrömma och vela, gör något åt saken! 

  • Anonym (VS)
    frökenfia skrev 2019-10-03 09:29:12 följande:
    Önskar jag hade tagit modet till mig att fråga. Men nu är de ensamma dagarna förbi och mannen är hemma igen. Jag har tänkt och tänkt och slutar inte tänka på hur jag ska formulera mig när jag väl ska berätta för honom hur jag känner. Imorgon kanske vi blir ensamma på jobbet och kanske att jag vågar ta steget att berätta. Men hur börjar man ens en sån mening. Hjälp mig gärna... En orosfaktor är dock att mannen börjat ana ngt eftersom jag är så kall mot honom och vår relation förändrats drastiskt om man jämför med i somras då allt var bra. Han brukar vänta utanför ibland för att ?överraska? mig när jag slutat. Han har aldrig varit inne på kontoret men om jag skulle komma ut från byggnaden rodnandes o samtidigt som kollegan skulle han ju fatta direkt. Och just fredag kan nog bli en sån dag. Men om jag inte säger ngt på fredag kommer helgen kännas som en evighet o på måndag börjar velandet igen om att berätta eller inte... det är jätte jobbigt att vara jag just nu. Önskar att jag bara kunde säga som det är och få det ur världen nångång.

    Men snälla frökenfia, uppenbarligen verkar ditt äktenskap inte fungera, så gör då slag i saken, MEN ta det i rätt ordning.


    1: Säg till din man att du vill separera (och därefter skilja dig)
    2: När separationen är ett faktum, och du är så att säga officiellt singel igen, prata med kollegan om hur du känner och att du anar/hoppas att han känner nåt liknande. 

    Verkar ju inte som varken du eller din man mår bra av den situation du försatt er alla i just nu, och det är BARA DU, som kan lösa upp detta dödläge. 

  • Anonym (VS)
    frökenfia skrev 2019-10-03 10:49:53 följande:
    Jag förstår vad du menar med att göra saker i rätt ordning och håller med om det. MEN om vi ska backa bandet lite så är det knappast jag som försatt oss i den här situationen. Hade min man tagit sitt ansvar hade jag inte hamnat på den här arbetsplatsen överhuvudtaget och då hade kollegan inte existerat i min värld.

    Trots att skilsmässa är något jag verkligen vill och tidigare tagit upp med mannen är han inte överens och vägrar skriva på papperna. Därför kan jag nästan känna mig lite tvungen att avsluta det fult eftersom han inte vill låta mig gå. Jag vet att det låter hemskt. Men om min man vägrar separera, vad ska jag göra då? Ska jag slänga ut honom bara? Orkar inte höra honom gråta och skrika som sist när jag sa att jag ville separera, då grät han nätterna långa och gick på sina knän för mig. Det måste såklart vara fruktansvärt för honom men jag kan inte heller stanna för att jag tycker synd om honom.

    Först det praktiska: Man behöver inte vara båda som skriver på en skilsmässoansökan. Du kan skriva på och lämna in själv, då tillkommer sex månaders prövotid då ni har barn, sedan är skilsmässan ett faktum.

    Om du menar avsluta det fult som i att vara otrogen så att din man "blir tvungen" att slänga ut dig så nej, det hoppas jag inte du gör. Gör som jag sade ovan, (men det kanske var det du menade med avsluta fult?)

    Sedan det emotionella: Om jag gissar att ni är mellan 30-40 år, och ni nu har det så här illa i ert äktenskap, dvs du stannar för att han gråter och tigger sig till ett fortsatt äktenskap, hur bitter kommer du inte att vara om 5-10 år då när ni närmar er 50 och livet har börjat rinna iväg?
    Ett förhållande kan inte bygga på att en hotar/tigger/kräver att det skall fortsätta.
    Om ni testat parterapi och det inte fungerat så låter det som ni, för bådas skull, behöver gå skilda vägar, och det oavsett vad du känner för din kollega. .

  • Anonym (VS)

    Ditt liv och ditt beteende känns som det kan beskrivas som att du står med ena foten fastspikad i golvet, och sedan rör du dig runt cirkel och kommer hela tiden tillbaks till samma punkt.

    Sedan har du en fantastisk förmåga att inte ta till dig några som helst av de råd du fått i din tråd.

    Ditt äktenskap suger. Bra då vet vi det. Skilj dig!
    Det gynnar både dig och din man och i förlängningen barnen. Tro mig de märker om ert äktenskap inte är bra, särskilt om pappan gråter och ber om att det skall fortsätta och mamman bara spelar vidare.
    OBS: Du behöver inte din mans tillåtelse, du kan som sagts tidigare, lämna in pappret på egen hand.

    EFTER att du lämnat in ansökan, betrakta dig då som singel, och VÅGA fråga honom. Det värsta du kan få är ett nej, det dör man inte av även om din hjärna försöker lura dig till att det kommer att kännas så.


    Though we have heard of stupid haste in war, cleverness has never been seen associated with long delays.
    -Sun Tzu, the Art of War

  • Anonym (VS)

    Man undrar ju hur det har gått för frökenfia. Blev det du och kollegan till slut TS?

Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?