Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Är gifta kollegan intresserad?

    frökenfia skrev 2019-03-14 21:36:18 följande:

    Till Johan o alla män som vill svara...

    Vad är sannolikheten för att du som man blir attraherad av en yngre kvinna på jobbet som du spenderar fler timmar om dagen/i veckan med än med din fru som du varit tsm med i över 15 år, som aldrig har tid för dig, jobbar de tider du är hemma, tar dig för givet och sällan pratar med dig...?

    Okej, det blev en väldigt lång mening, men önskar svar. Har jag en chans hos den här mannen eller inte? Ni hatare får hata mig, men jag måste få ventilera mina tankar nånstans då jag inte kan prata med någon om detta.


    Jag är varken man eller hatare, men hoppas det är ok att jag svarar ändå :).

    Det är ju egentligen omöjligt att svara på utan att du pratar med honom. Finns en chans? Ja, absolut - chans finns ju alltid. Och du är ju gift och är beredd att lämna. För honom, du känner hans intresse men sen, hur han värderar vardag mot äventyr? Det vet bara han.

    Men chansen är STÖRRE att det handlar om en attraktion / spänning / ligg än att han är beredd att lämna hus, hem och fru.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-28 20:26:42 följande:

    Vad menade han egentligen med dagens samtalsämne? Varför tog han upp det? Fanns det någon baktanke? Är det jag som inbillar mig eller känner han faktiskt som jag? det här plågar mig ännu mer...


    Han kan ha velat känna dig på pulsen. Men han kan också bara ha pratat om det, så konstigt ämne är det ju inte. Och du ligger ju i skilsmässa så det kanske kändes naturligt att prata om ändå?
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-28 21:07:53 följande:

    Jag har inte berättat att jag ligger i skilsmässa. Kollegan vet ingenting om min relation till maken, har aldrig pratat om det eller ens nämnt det.


    Ok, men om du är intresserad av honom är det väl en öppning att berätta att du ligger i skilsmässa? Och se hur han reagerar på det?
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-28 21:18:41 följande:

    Kanske ska hinta om det på något sätt men vet inte, vill inte vara den som inleder djupa samtalsämnen. Han verkar bra på det så förr eller senare kommer vi nog in på det men jag vill inte verka för uppenbar o eventuellt göra bort mig. Sen är det så himla svårt att veta vad jag ska göra/säga. För om han bara är intresserad av ett ligg (vilket jag inte vill tro) kommer han kanske utnyttja mitt skilsmässokort för att få ligga. Och jag vill mer än så...


    Det ska nog mycket till för att han ska vara ute efter nåt mer när ni heller inte känt varann så länge. Så gå in i det här nyktert. Chansen - om han är intresserad - är betydligt större att han är intresserad av ett ligg än ett nytt liv. Det vet ju du också, även om du såklart inte vill det. Men inget är omöjligt. Men fortsätt din process med skilsmässan, ni hade ju lämnat in papprena förstod jag? Och flytta isär och få lite distans till din man. Umgås med kollegan, ta en lunch ihop och lär känna varann. Men gå långsamt fram och lär känna varann mer om det nånsin ska kunna bli mer än ett ligg (om det nu går dit).
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-30 18:26:11 följande:

    En tanke som slog mig... Om jag vet vart han ska vara på söndag, kan jag råka ha vägarna förbi utan att det blir för uppenbart? Det ligger väldigt nära mitt hem... Han kanske gav detaljerna i fredags för att han ville att jag skulle vara där då... Jag övertänker säkert nu men skulle det kunna vara så?


    Det är stalkervarning på den. Det blir alldeles för uppenbart och inte på ett bra sätt.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-30 19:14:09 följande:

    Vet det innerst inne. Men kan inte låta bli att leka med tanken.


    Det har jag full förståelse för! :)
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-03-31 21:20:45 följande:

    Tack för svar. Tar inte illa upp, förstår precis vad du menar. Om det är som du säger och han INTE skulle vara intresserad och INTE vill riskera sin familj skulle han väl inte fortsätta prata med mig, vänta in mig, söka upp mig osv? Jag tänker att om en manlig kollega skulle visa ett för stort intresse för mig och jag var lyckligt gift och inte ville bidra till att hans känslor växte skulle jag nog försöka vara kall och ta avstånd. Det är ju ganska elakt att fortsätta om man förstått att den andra är intresserad men själv inte är det. Förstår du vad jag menar?

    Jag anstränger mig redan jätte mycket för att inte vara den som inleder samtal bland annat... Men jag ska anstränga mig mer den här veckan och gå ifrån om vi blir ensamma, sätta mig med andra kolleger på lunchen osv. Risken finns dock att det blir märkligt och kanske ännu mer uppenbart då det naturliga är att vi ?håller ihop? på arbetsplatsen. Kommentarer på det? :/


    Han vet ju inte hur du känner, det har du ju inte sagt till honom? Du säger själv att du inte ens tar intiativ till samtal etc. och försöker vara kall etc - han ser dig nog som en vanlig kollega eller en kollega han gillar att snacka med. Hade du tydligt visat intresse eller om du skulle sagt till honom vad du känner och han fortsätter söka kontakt fast han inte vill nåt, då är det elakt. Men inte nu?

    Frågan är ju vad du vill - om du menar allvar med att nu ha lämnat in skilsmässopapper och vill starta ett nytt liv med denna man och inte bara ett ligg, då säger jag att du måste våga säga nåt mer. Berätta att du ligger i skilsmässa, om du vill börja där. Ge honom chansen att ta ställning till vad han vill, om han nu är stormande kär i dig - ge honom chansen att reda ut sitt på hemmaplan. Eller för din skull få ett tydligt svar på om han är intresserad på det viset alls.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-04-01 17:51:05 följande:

    Vem stannar kvar 30 minuter efter jobbet för att chitchatta med sin kollega av det motsatta könet? De flesta vill bara hem efter en lång arbetsdag... Men inte vi. Jag vet varför jag gärna stannar men vet inte varför han väljer att stanna... Kan det säga något om hans intresse för mig?


    Fråga honom istället. I din sits har du ju inget att förlora? Du ligger i skilsmässa, och hur han tacklar det är ju hans ansvar. Förklara att du känner att det är nåt mellan er och fråga om det är ömsesidigt? Hur ska du nånsin annars få veta? Särskilt eftersom du vill starta ett nytt liv m honom. Men var beredd på att han kanske inte alls är intresserad på det sättet du är, om nåt så troligen av ett ligg och inget mer. Men vill du på riktigt starta nåt seriöst så måste du ju fråga.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-04-01 20:55:38 följande:

    Tack för råden, håller med om att det är onödigt att berätta om känslorna för kollegan. Måste bara klargöra för mannen att jag inte vill leva med honom längre och å ena sidan gör det mig ledsen för jag vet hur det kommer knäcka honom, han älskar mig verkligen. Men jag är inte lycklig med honom och föredrar att bo ensam. Det har inget med kollegan att göra egentligen. Vare sig kollegan är intresserad eller inte vill jag skiljas från min man. Jag har vid två tidigare tillfällen velat lämna äktenskapet (pga ekonomiska problem) men inte gjort det. Den här gången är det på riktigt. Jag kan inte stanna för att jag tycker synd om min man.


    Ja, då bör du helt klart börja med att skilja dig. Jag trodde du menade allvar när du skrev att ni redan signerat papprena och skickat in dem. Det låter ju inte som att du taladd sanning med det. Gör isåfall ingenting med kollegan innan du skilt dig - eftersom du menar allvar med kollegan enligt dig själv så är det den bästa vägen att gå. Så blir det även lättare för dig att sortera i känslorna för kollegan och få ett någorlunda bra avslut med din man. Självklart ska du inte stanna med någon för att du tycker synd om honom. Om det är allt du känner så gör er båda en tjänst och begär skilsmässa omgående, om du inte känner att terapi kan hjälpa er (tolkar dig inte så).
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-04-04 18:44:34 följande:

    Nu har jag bestämt mig. Ikväll ska jag berätta för min man som det är: att jag fått känslor för någon annan. Jag vill bo ensam, med vårt gemensamma barn givetvis, men vill att min man ska dra. Och ända sättet för honom att fatta att jag menar allvar är nog genom att berätta som det är o lägga korten på bordet. Han kommer bli förtvivlad men jag mår dåligt över att inte vara ärlig med vad jag känner...

    Det är inte tal om att berätta om mina känslor för kollegan. De kanske försvinner med tiden, vem vet. Till sommaren kanske jag tar mod till mig och berättar om mina känslor om de skulle finnas kvar då. Men just nu vill jag bara bo ensam o fokusera på mig själv. Förhoppningsvis är min man tillräckligt mogen för att inte söka upp kollegan, det har ju liksom inte hänt något mellan oss och kollegan vet ju inte ens om vad jag känner.


    Det låter som en bra plan att prata med din man. Ta inte upp kollegan dock, i ett initialt skede tillför det absolut ingenting, särskilt som du säger att det inte har med honom att göra.

    Men jag önskar dig lycka till, och bra att du bestämt dig. Berätta gärna hur det går.
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?