• Anonym (E)

    Finns det fler manliga oskulder än kvinnliga?

    Har ingen aning, cet inte om det är nåt som nånsin undersökts. Och jag tror nig inte som du även om det inte är något som jag nånsin reflekterat över förut. Kvinnors sexualitet är ju fortfarande på ett globalt plan väldigt kontrollerad, så ogifta män som grupp borde ha större möjligheter än ogifta kvinnor som grupp att ha ett sexliv över huvud taget.

  • Anonym (E)
    Kjell2 skrev 2019-02-17 08:31:14 följande:

    Fast detta med nördar håller jag inte med om. Möjligtvis under tonåren. Efter teknisk högskola, Handels odyl så är nu alla mina nördig vänner stabila familjefäder med jobb, fru och barn.

    De som statistisk har problem bland män i vuxen ålder att hitta en partner är långtidsarbetslösa, sjukskrivna, missbrukare, dvs de som har svårt att bidra till ett stabilt familjeliv.

    Undantag finns naturligvis. Är man sjukligt blyg, social oskolad eller bor med mamma långt ut på glesbygden blir det svårt oavsett tex.


    Framför allt verkar ju ts vara inne på att nördigheten utvecklas som resultat av att mannen i fråga misslyckas med tjejer. Att de utvecklar sin intressen som resultat av att de inte lyckas väcka intresse hos tjejer.

    Personligen tror jag att de flesta, män och kvinnor, utvecklar intressen tidigare i livet än så. (Innan man blivit vuxen och misslyckats i kärlekslivet). Jag tror dessutom att även personer som är nöjda med sitt kärleksliv utvecklar intressen för övrigt. Intressen (oavsett om de upplevs som nördiga eller ej) tror jag blir ett problem först om man alltid prioriterar intressena först eller är s ensidig i sitt intresse att man saknar förmåga eller vilja att engagera sig i andra saker och människor.
  • Anonym (E)
    Anonym (Oskuld) skrev 2019-02-17 11:43:44 följande:

    Jag tror att för många killar så kan det vara att när de märker de inte kan fånga tjejers intresse genom sitt yttre eller sin personlighet så försöker de bli bra på saker och indirekt försöka imponera på det viset. 


    De nördiga killarna är nördiga för att imponera på tjejer?

    Men visst är det ju generellt (oavsett kön), att man nornalt utvecklas i samspel med omgivningen och den respons man får. Tror dock att deflesta som har ettdjupare intresse på den nivå att det anses som nördigt, ändå i grunden har ett genuint intresse för saken ifråga och att intressen ofta grundas redan i barndomen. Men detta är väl ot, har ju inget med om det ärfler inom gruppen män än i gruppen kvinnor som är oskulder.
Svar på tråden Finns det fler manliga oskulder än kvinnliga?