Inlägg från: Anonym (Hmmmmm.....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmmmmm.....)

    Varför vill män ej planera semester?

    Anonym (semesterfiraren) skrev 2019-02-17 09:40:07 följande:

    Jag var nyligen bortrest i Marocko och noterade att gällande alla västerländska par var det kvinnan som höll i passen, biljetterna, skötte snacket vid hotellet, antagligen skött bokningen, etc. etc. Mannen stod mest passivt med.

    Nu har jag tänkt. Liksom varför vill aldrig män planera semestrar? De verkar nöjda att sitta hemma och dricka öl och göra ingenting vid ledighet. Varför vill inte män hitta på nåt? Är det bara kvinnorna som är familjens projektledare/reseledare? 

    Tycker mig se detta fenomen i fler västerländska länder. Varför är det så?


    Min man, ja min far också, är den som alltid håller ordning på pass och biljetter. Jag och min man planerar semestrarna ihop. Nu är vi väldigt jämställda och delar på allt annat också. Jag kan tänka mig att i par där kvinnan sköter det mesta hemma och blivit nån sorts "hemmets projektledare", att det lätt blir så att kvinnan fortsätter vara projektledare på semestern.
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (Kvinn) skrev 2019-02-17 10:34:35 följande:
    Enstaka privata upplevelser? Att kvinnor är projektledare och män glider fram som mansbebisar är allmänt känt och genomgående i vår kultur.
    Ännu mer så i mer patriarkala kulturer där kvinnor styr ännu mer enväldigt över hem och barn.
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (Lisa) skrev 2019-02-17 12:35:22 följande:

    Har flera väninnor vars män är helt nöjda med att kolla på tv en hel sommar.


    Ja, kvinnor verkar vara mera intresserade av att resa och se sig omkring. Det är kvinnorna som flyttar från byarna i inlandskommunerna och in till städerna. Det är oftare kvinnorna som flyttar till mannens hemstad än tvärtom osv.
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (Bea) skrev 2019-02-17 13:49:44 följande:
    Precis, lata egoistiska mansbebisar. Sjukt hur alla män är så värdelösa människor och hur kvinnor alltid måste arbeta dubbelt, om inte trippelt bara för att män är så sorgliga ursäkter till människor.
    Det sorgliga är väl ändå att kvinnor verkar acceptera dem ändå. Jag lever hellre singel än blir tillsammans med en sådan man. Är jag så unik som har en man som planerar minst lika mycket som jag om inte mer?
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (generellt sett) skrev 2019-02-17 16:46:27 följande:
    Haha, precis. 

    Låter som om man ska ha män i kolonier... Å gå dit när en vill ligga lite och hämta ut sin karl. Kan de leva där med varandra och vara som ett enda stort grabbgäng, stanna hemma på semestrarna och grilla lite  
    Låter ju som djuren på savannen. Hannarna lever för sig själva och närmar sig bara flocken med honor när det är parningssäsong.
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (Nn) skrev 2019-02-17 20:31:45 följande:
    Det är bara en tidsfråga innan man smidigt löser det så män kan få barn utan kvinnor. Det har redan funkat men det var mer komplicerat. Då kommer inget kön vara beroende av det andra könet mer i barnalstringssyfte.
    Fast män vill ju inte ha barn. De vill ju bara ha sex. Det kan de fixa med schyssta sexrobotar, men sedan dör de ut.
  • Anonym (Hmmmmm.....)
    Anonym (Skadeglad) skrev 2019-02-19 13:38:28 följande:
    Jag lyckades undvika Ullared i 15 år i mitt förra äktenskap.

    Det är förmodligen därför jag sitter här och kan skriva det här inlägget.
    Jag har också lyckats undvika Ullared, men det är ju inte så svårt. Om man inte vill åka dit så gör man det inte. Jag har lyckats undvika skotertävlingar också trots att mannen är med i ett skoterlag. Jag följer inte med helt enkelt, eftersom jag inte har lust att stå i 30 minusgrader och titta på medelålders män som kör snöskoter.
Svar på tråden Varför vill män ej planera semester?