Forum Svårt -bli gravid - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Letrozol - följas åt?

  Tor 21 feb 10:15 Läst 0 gånger Totalt 1199 svar
  Visar endast inlägg av Lunne - Visa alla inlägg
 • Tor 21 feb 10:15 #2
  Jag hänger gärna på, vi försöker få till första barnet :) Är på dag 9 nu, tog sista tabletterna i första kuren i förrigår och ska göra VUL för att se hur det ser ut imorgon. Har ni känt några biverknignar av Letrozol? Jag tyckte att jag blev extremt trött ganska exakt 6 timmar efter intag, och det verkade hänga med när jag tog dem olika tider dels när vi gick upp senare under helgen och dels då jag glömde ta dem direkt på morgonen en dag.
 • Tor 21 feb 12:48 #6
  knivskrik skrev 2019-02-21 10:58:14 följande:

  Här är en till som försöker få till första barnet! Första kuren och vi är på tredje dagen med letrozol nu. Mottagningen var fullbokad ett tag framöver så jag har inte lyckats få till någon kontroll runt cykeldag 12-13, får förlita mig på äl-tester enbart. 

  Jag har fått lite biverkningar, de magkatarr-liknande symptomen kan jag ändå leva med men den kliande känsla av oro jag har i kroppen är nästintill outhärdlig. Tur att man bara ska ta dem i fem dagar annars hade jag nog inte orkat...


  Intressant hur olika det kan vara! Här blev jag halvt ihjältjatad om att jag MÅSTE komma in och göra VUL dag 11-12 om jag tar Letrozol, så man ser att inte för många ägg mognar. Vet inte om det är för att jag fick börja med dubboldos p.g.a. PCO direkt iförsig. Nu blir dag 12 en söndag och då ska jag gå på fredagen innan och sen ev. veckan efter också då det är 50/50 om dag 10 är för tidigt för att se något. Normalt brukar det vara svårt att få tid, men just för dessa kontroller har de tydligen "snabbtider" reserverade, så man kan ringa först när man får mens och ändå komma in på kontroll rätt dag.
 • Fre 22 feb 09:44 #13
  emphz skrev 2019-02-21 15:23:15 följande:

  Här där vi bor och får hjälp är det också super noga med vul. Vi får dag 10-12 och beroende på vad de visar för vi komma tillbaka på ytterligare ett. Sen får vi ovitrelle att ta när blåsan är stor nog.


  Undrar om du går på samma ställe som jag, låter väldigt likt :) Jag var där idag (dag 10) och han såg 1 äggblåsa på 13-14 mm i varje äggstock. Så han sa att vi får hoppas på att den ena tillbakabildas och den andra växer under helgen. Jag ska tillbaka på måndag, och då skulle han ta ställning till om det blir Ovitrelle, sängkammarförbud, eller något där emellan.
 • Mån 25 feb 11:43 #18
  emphz skrev 2019-02-22 14:06:27 följande:

  Märkligt att det är så himla annorlunda!

  Jag bor i Skåne och både kliniken jag fick hjälp med att få dottern och den kliniken jag går på nu gör på samma sätt.

  Såå kul med äggblåsorna, håller tummarna ????


  Jag bor i Stockholm så då är det liknande i  flera delar av landet ändå :)

  Idag hade båda äggblåsorna växt, den ena till 23 och den andra till 18 mm. Så någon ägglossningsspruta blir det inte. Läkaren sa även att vi bör undvika att ha sex, men med hur han lade fram det, typ; "Vårt mål i vården är att framkalla enbörds-graviditeter, sen struntar ju många i rekommendationer om avhållsamhet när det inte handlar om risk för mer än 2", fick mig att fundera på om det är mer något de ska säga än nåt han verkligen tycker. Vi pratade även om att det är betydligt vanligare än man tidigare trott att en graviditet startar som en tvillinggraviditet men att det sedan bara blir ett barn, än man trodde förr innan folk gjorde tidiga VUL i någon större utsträckning. Jag ska tillbaka dit om en vecka för att se om något ägg släppt i alla fall, tänker att det blir skönt att veta om det är så att den biten verkar fungera eller om jag behöver sprutan nästa gång... Ska jag ta Letrozol nästa månad blir det enkel och inte dubbel dos i alla fall.

  Så då är frågan vad vi ska göra just nu... Tidigare har jag verkligen velat ha tvillingar, men ändrade mig när det blev mer aktuellt i tiden för oss att faktiskt skaffa barn sen jag dels förstått mer om risker och dels pratat med tvillingföräldrar om hur den första tiden var... Samtidigt är ju chansen större att det faktiskt blir (minst) 1 när två ägg är möjliga, de kan ju vara tomma, dåliga, eller vad som helst... Får prata med mannen ikväll, vet inte alls hur jag ska tänka just nu :S Vi fick till det i slutet av förra veckan så även om vi låter bli nu finns det en liten risk/chans att det tar sig oavsett också... Hur hade ni andra gjort? 

  Hur går det för dig med Provera, emphz?
 • Fre 1 mar 10:26 #25
  emphz skrev 2019-02-25 12:58:06 följande:

  Jag hade nog kört.. Vi försökte i 16 månader innan vi väl plussa med dottern och då var man ganska desperat. Och som du själv säger det är ingenting som garanterar att 2 fäster, men jag hade nog inte velat missa chansen att ett fäster.

  Jo tack, jag kämpar på med provera. Blir sånt hormon monster - men bara imorgon också! Hoppas på mens onsdag/torsdag så vi äntligen kan börja med letezol till helgen :)


  Det blev att vi körde, efter att ha konstaterat att chansen att det blir en istället för ingen alls ju är betydligt större med två äggblåsor, samtidigt som risken att det blir två ändå är ganska liten. Samt att vi är helt ok med ifall det skulle bli tvillingar, även om det inte är det vi önskar helst numera :)


  Skönt att Provera är över då! Jag har också det utskrivet, men mensen i februari kom dagen innan jag skulle börjat med den :) Vilka dagar ska du äta letrozol? enkel eller dubbel dos?

 • Lör 2 mar 21:55 #29
  MariaMi skrev 2019-03-02 07:39:53 följande:

  Hej Lunne och emphz! Hoppas in här i er tråd :) läste igenom och följer gärna för jag också igenom samma!

  Såklart ska man göra vad som man själv känner men ändå kul att du frågar vad andra tycker i den där tvillingfrågan, för det blir ju ändå mer aktuellt just på Letrozol än utan. Vi har också diskuterat den hemma men inte behövt ta aktivt beslut i den då Letrozol hittills inte funkar på mig (testat två enkla doser). Vi skulle som ni båda skriver också kör på ändå, i läget som det ser ut blir jag överlycklig för enkel eller tvillinggraviditet. Dessutom finns det i vår släkt så skulle extra känns roligt!

  Jag är på cd 9 idag och har alltså avslutat först provera och sen i torsdags (cd7) även Letrozol. Nästa vecka ska jag på vul, då får vi se om nått växt till sig denna gång. denna går var det dubbel dos Letrozol.

  Blir spännande att se och följa er!! Ha en fin helg!


  Absolut måste man bestämma vad som passar en själv! Men alltid skönt att höra att man inte är den enda galningen som tycker att det är rimligt att gå emot läkarens rekommendation 0:)

  Jag fick dubbel dos Letrozol direkt... börjar undra varför då det inte alls verkar vanligt :S Skulle det inte ta sig nu blir det dock enkel dos nästa gång så det förhoppningsvis blir en blåsa och jag kan få Ovitrelle ifall det behövs.

  Även jag ska på VUL i nästa vecka, och kolla ifall det blivit ägglossning utan Ovitrielle eller inte så vi vet till nästa försök. Så skönt att man i alla fall får veta nåt :)

  Trevlig helg!
 • Lör 2 mar 22:02 #30
  MariaMi skrev 2019-03-02 21:50:46 följande:

  Ja jag tycker det är väldigt spännande att följa några som är på samma stadie och kur just i detta nu, så fantastiskt med familjeliv på det sättet!!

  Även om jag pratar med 2-3 vänner om våra ?problem? med att få barn så är det svårt att få full förståelse (helt förståeligt såklart) men också så vill iaf inte jag tjata hål i huvudet på dem tappra lyssnarna med alla detaljer som detta projekt kommer med. För projekt känns det verkligen som det faktiskt är, eller hur upplever ni?

  Jag får också huvudvärk under Letrozolkuren och tror jag hade det under proverakuren också. Samt otroligt trött. Men ja som du säger såååå värt det. Så illa har jag inte haft det faktiskt ska ej klaga.

  Har ni några diagnoser som gör att ni har svårare med naturlig ÄL? Själv har jag pcos och hypotyreos.

  Vi får alla uppdatera vart eftersom det händer nått :)


  Jag fick väldigt tydliga trötthetsattacker 6 timmar efter intag av Letrozol. Provera slapp jag då mensen kom dagen innan jag skulle börja med det :)

  Även jag har PCO, vet inte om det är med S på slutet eller inte, har inte riktigt lyckats förstå vad som skiljer PCO och PCOS åt... Och hypotyreos, men det hävdar min läkare inte kan ha någon som helst påverkan på fertilitet..hrmf...

  Skönt att du i alla fall har några vänner att diskutera med :) Vi har valt att inte berätta för någon att vi försöker för att slippa den extra stressen så jag får hålla mig till mannen och detta forum, men det känns helt ok :)

  Hur länge har ni försökt?
 • Lör 2 mar 22:42 #32
  MariaMi skrev 2019-03-02 22:09:35 följande:

  Känner igen mig så väl i just det där att man trots vad läkarna säger måste bilda sig en egen uppfattning och vad är bättre än att höra vad faktiskt andra upplevt/upplever i detta nu?!

  Det låter klokt!

  Är du typ på cd18-22 nu?

  Jag ska dit på tisdag då blir det cd12, är väldigt förväntansfull men rädd att bli besviken (som vanligt)... :)

  Som du säger, att bara få någon info är positivt iaf. Ovissheten är värst!


  18, så lång väntan innan man vet något än här... gaah :'D

  Hoppas du får se en bra äggblåsa på VUL denna gång :)
 • Sön 3 mar 23:18 #43
  MariaMi skrev 2019-03-03 15:46:03 följande:

  Okej :)

  Jag tror set är precis samma, tror bara s:et står för syndrom. Hypotyreos kan dock göra att ägglossningen uteblir säger min läkaren, men när man har både pcos och hypotyreos kan man inte veta av vilken av dom som gör att ägglossningen uteblir.... typ så har jag fattat det iaf hehe :)

  Förstår helt å hållet, ibland tänker jag att det vore skönt att inte sagt till någon alls faktiskt. Men dom som vet är väldigt fina och så förstående man kan va.

  Eftersom jag hittills aldrig haft någon ägglossning har vi inte kunnat göra några ?riktiga? försök alls som skulle kunnat resultera i graviditet men i början visste vi ej detta utan trodde jag hade ÄL (tog äl-tester som visade positivt 3 mån i rad men fick aldrig mens så trodde vid typ 10 tillfällen att ?jo jag måste va gravid?, men icke...)

  Totalt sen vi började försöka tills nu är det ett år, varav ca 8 månader som vi förstått att det skulle bli svårt. Och ca 6 månader av gynbesök/utredningar..

  Har har det sett ut för er?


  Detdär med ÄL-tester är verkligen jobbigt när man inser att positivt test inte behöver betyda att man får ägglossning! Har de sagt nåt vettigt på gyn utöver att du fick börja med Letrozol?

  Vi började försöka i sommras. Några månader efter att jag slutade med p-ring fick jag typ konstanta mellanblödningar och ingen tydlig mens, då upptäcktes PCO. Precis när vi skulle starta utredning visade det sig dock att jag blivit gravid trots allt. Det blev tyvärr MA i november, och sen massa problem med att allt inte ville komma ut, så nu i februari är första försöket sen dess.
 • Mån 4 mar 12:25 #45
  Lisun skrev 2019-03-03 14:44:55 följande:

  Omg nu när jag gick på toa nyss så fanns en liten mini rosa flytnings-liknande fläck i trosan, nidis???????

  Eller kanske bara mens, men min mens brukar alltid komma med ?buller och bång? om man uttrycker det så........

  Sorry för spam men denna dag verkar liksom aldrig sluta överraska haha


  Jag fick också brua flytningar igår, hoppas såååå att det var en nidblödning. Det sannolika alternativet är nämligen att de mellanblödnignar jag hade typ konstant från strax efter att jag slutade med p-ring hela tiden tills skrapning efter MA är på väg tillbaka :'( Idag har det dock inte kommit något så jag håller tummarna.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll