• Clemmentina

    Letrozol - följas åt?

    minnie768 skrev 2019-12-23 11:28:35 följande:

    Nope..inget test. Jag känner verkligen INGENTING! Plus att jag hade lite bråttom imorse, tar kanske ett test imorgon.. Tänker att äl uteblivit eller var senare än vanligt, känns lättare att hålla fast vid den tanken är att hoppas för mycket på ett plus :/


    Hur går det för dig? :)
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-01-02 13:19:17 följande:

    Tyvärr inget plus för oss heller, mensen kom med besked tre dagar innan 30-års dagen :'( tungt! Vi har haft långa samtal hemma senaste dagarna på hur vi ska göra för jag känner att jag inte orkar mer. Just nu önskar jag att jag inte ville ha egna barn, för att slippa all stress och alla tårar. Men vi beslutade i alla fall att fortsätta en kur till, sen ska sambon med till kliniken så ska vi ta ett samtal med vår nya läkare så får vi se vad som händer. Två av våra närmaste vänner (2 par) påbörjar ivf nu i januari, ett par andra kompisar fick en dotter igår så det är svårt att tänka på annat också..

    Sorry för dystert inlägg.. Med andra ord är jag på cd 6 idag, har inte kunnat boka tid för ny VUL för kliniken är stängd tills på tisdag :/ Hoppas bara att de har tider kvar med så kort varsel då..

    Hir har det gått för er andra som inte skrivit längre upp?


    Vad tråkigt att läsa detta! :( Hoppades så att det var er tur. Jag har också flera gravida i min närhet...håller med om att det är svårt att tänka på något annat. Bra att ni har en plan framåt. Grattis i efterskott!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-01-03 08:58:55 följande:

    Jag brukar lugna mig om man har en "plan", men just nu känns allt bara skit :P Men å andra sidan har det inte gått så långt i denna cykeln ännu så det blir säkert bättre ju närmare äl man kommer. Tack <3 Hoppas verkligen att det är vår tid snart!Jaa men det var inte vår tur nu heller :( :(

    Det är super svårt!! Jag blir speciellt stressad över att kompisarna ska påbörja ivf nu, har fått alla sprutor utskrivna och att de drar igång vid nästa mens. Det känns som att vi är sååå långt efter :( Men men.. hoppas att vi kanske kan vara ett av de paren som behöver några kurer letro innan plusset...... Tack så mycket <3 

    Du bör väl närma dig bim?? Eller vart i cykeln är du nu?


    Precis, det hoppas jag med. En del behöver faktiskt flera kurer för att bli gravida. De flesta av mina vänner har barn som är två år och äldre, så jag känner igen den där stressen. Hoppas verkligen att det är er tur nu!

    Jag har bim måndagen den 13. Äl +5 nu. Känner inte det minsta just nu. Ser nästan fram emot att mensen kommer så att vi kan börja med sprutorna.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-06 20:38:48 följande:

    Ska ni börja med ivf? Jag håller tummarna att det tar sig nu vet många som blivit gravida precis innan ivf <3 har du testat nåt?


    Precis, vid nästa mens börjar vi med ivf. Testade idag på äl +8-9 och det var negativt tyvärr. Men hoppas fortfarande! Hur går det för dig? Hur långt har du kvar till bim?
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2020-01-07 09:59:04 följande:

    Vad härligt att ni kommer igång med IVF så snabbt i alla fall, lycka till! :)


    Tack! Vi kommer göra ett privat försök eftersom vi med största sannolikt inte skulle komma igång innan sommaren annars. Hur mår du? Vilken vecka är du i? :)
    Anonym (Li) skrev 2020-01-07 11:22:54 följande:

    Va skönt att ni kan påbörja ivf så snabbt, Ja hoppet sk finnas tills tant röd dyker upp men jag hoppas verkligen att det har tagit sig håller alla tummar o tår <3 Du får gärna uppdatera sen :)


    Tack snälla! Ska absolut uppdatera här framöver. Och ja riktigt skönt! Då är det några dagar kvar innan du kan testa. Håller tummarna för dig!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-01-07 13:54:11 följande:

    Kram!De flesta paren i vår närmaste omgivning har faktiskt inte barn utan det är fler på "håll" bland vänner och bekanta som har barn. Men flera av mina godaste vänner är flera år yngre än mig och har två barn var, ena väntar sin tredje nu.. Men nu börjar plussen komma runt i kompiskretsen en efter en, igår fick vi reda på att en släkting väntade på operation, hon var gravid men fått missfall som inte ville komma ut. Kändes så jävla jobbigt!! Att tillägga är att hon går på prev medel! Mycket tankar som virvlar runt i huvudet.... :'(

    Spännande! Ser att du tog ett test idag som var neg, hoppas att det bara är för tidigt och att ni klarar det innan ivf <3

    Har försökt nå kliniken hela dagen för att boka VUL men kommer inte fram :/ cd11 idag så kanske inte blir någon vul denna månaden..


    Tack, jag hoppas också det vad för tidigt. Idag ömmar brösten riktigt rejält, mycket mer än de brukar. Hoppas!

    Usch känner igen det där så väl! Känns som alla runtomkring får pluss just och tankarna kommer hela tiden. Hoppas verkligen att det är er tur snart! Jag har inte gått och gjort vul varje månad. Om det sett bra ut hittills går det säkert bra ändå. Eller försök få till ett privat vul på en annan klinik. På en del ställen kan man få tid samma dag! Håll oss uppdaterade på hur det går.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-08 07:02:20 följande:

    Ja det är en lång väntan faktist jag kanske testar på söndag för då är äl+ 8-9, men så här långt känner jag ingenting, inte ens några känningar i tjejmagen som jag annars får nån dag efter äl :/


    Hoppas att det är ett gott tecken för dig! Vilken omgång med Letrozol är det?
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-01-08 12:53:39 följande:

    Spännande! Hoppas att det är ett gott tecken! :) :) Håll oss uppdaterade!

    Hade det bara varit för vul hade det inte gjort mig så mycket att hoppa över en månad. Men jag vill ju få ovitrelle sprutan, plus att sambon måste åka med så de kan skicka iväg remiss till ivf. Kom fram igår em efter 15 samtal typ, så fick bokat en tid på fredag, då är jag på cd 14. Ska bli spännande att se hur stora äggblåsan/orna är då.

    Det ska jag absolut göra! :) 


    Då förstår jag! Skönt att du kom fram till slut och fick en tid. Hoppas du får ovitrelle den här gången! Berätta hur alltihop gick för er efter fredag.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2020-01-08 17:59:30 följande:

    Har ni funderat på var ni ska göra privat i så fall? :)

    Jag är i vecka 11 nu och har tyvärr inte mått särskilt bra alls de senaste 4 veckorna =/ Men har gjort VUL och allt såg bra ut i alla fall, så får mest ligga däckad och hoppas att det blir bättre om några veckor.


    Ja, vi har haft första mötet på kliniken och allt är klart för att dra igång när mensen kommer nästa gång. Förmodad sprutstart nästa vecka.

    Skönt att allt ser bra ut även om du mår dåligt! Är det illamående eller något annat? Hoppas det släpper snart!
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2020-01-09 09:41:33 följande:

    Illamående har jag faktiskt inte varit alls, men helt slut på ett sätt som knappt går att förklara. Jag har inte ens kunnat sitta mig igenom en hel middag eller se en film liggandes i soffan utan att däcka, och tvingar jag ut mig på en promenad längre än typ 15 minuter svarar kroppen med blödningar... Jag har varit inne på akuten för det vid två tillfällen när det blivit mycket, och de är i alla fall övertygade om att blodet inte kommer "inifrån" utan från en lättblödande livmodertapp... Jag ska till en läkare i nästa vecka och senare till specialistmödravården, men de har flaggat för att de sannolikt inte kan göra så mycket mer än sjukskriva mig och att man i övrigt bara får vänta ut att kroppen vänjer sig vid hormonomställningen... Och jag som trodde att problemen skulle vara över när jag lyckats bli gravid :,)

    Hur länge tar man sprutor vid IVF? Jag är förvånandsvärt dåligt insatt i det med tanke på hur nära vi var att starta, inser jag.


    Åh fy vad jobbigt det låter! Lider med dig. Finns det risk för att du blir sjukskriven en längre tid då eller tror de att kroppen kommer att anpassa sig? Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart och kan få njuta av att vara gravid.

    Hur länge man sprutar beror lite på man reagerar på behandlingen men mellan 10 och 15 dagar verkar vanligt. Det är dessutom olika doser och jag fick en ganska låg till att börja med eftersom de inte vill riskera överstimulering. Det blir täta ultraljud därför.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-09 08:31:16 följande:

    Tack :) kände typ 2 hugg igår på äl+5 men man analyserar kroppen så mkt så man vet liksom inte vad det kan bero på. Det här är min 3:dje kur efter missfallet. Har du testat nåt mer? Vilken dag är du på nu?


    Så spännande med hugg. På äl+5 är det ju fullt möjligt att det är ägget som fäster. Jag håller tummarna för det! Är på äl+11 (eller 10) idag. Tror jag testar igen i helgen. Min lutealfas är 15-16 dagar så mensen är beräknad till början av nästa vecka. När har du bim?
  • Clemmentina
    okheei skrev 2020-01-09 19:07:23 följande:

    Får man vara fräck o fråga när ni har sex kring äl? För de känns som man måste pricka så rätt :)


    Vi har testat sex varannan dag och sex varje dag! Det sägs att det ska räcka med att ha sex varannan var tredje dag och att det är bra för spermiernas tillväxt.
  • Clemmentina
    okheei skrev 2020-01-09 21:06:10 följande:

    Och hur körde ni på när/om de tog sig?Så ni låg alltså bara en gång kring äl? :D


    Det har inte tagit sig! :-/
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2020-01-09 20:56:27 följande:

    Jag vet inte några detaljer än, men ska försöka fråga ut läkaren så mycket som möjligt i nästa vecka. Rent allmänt säger de att det brukar bli bättre runt v.12, men som det känns nu vågar jag knappt hoppas på det...

    Det låter som en hel vetenskap med sprutorna... behöver du ta dem på dig själv? :O


    Håller verkligen tummarna för det! Snart vecka 12! Du får uppdatera här hur det går för dig.

    Det är det! Flera olika sprutor där vissa måste tas en exakt tid. Jag eller sambon får ta dem på mig. Jag är rätt spruträdd så känns väldigt jobbigt men såklart värt det i slutändan.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-09 19:16:09 följande:

    Va duktig du år som har hållt ut, jag håller alla tummar o tår att det blir pluss när du testar :) själv är jag testnarkoman typ men jag har lovat mig själv att vänta till på måndag för då är jag äl+ 9-10. Min lutealfas är på 11 dagar så enligt appen är det 17e men enligt min uträkning 15e. Sen har jag tagit progestron denna cykel o har hört att det förlänger någon spec om man har spotting vilket jag får innan mens.


    Det underlättar av att jag inte har några test hemma! ;) Kommer förhoppningsvis med posten idag. Test på måndag låter som en bra idé. Är det läkare som skrivit ut progesteron pga av spottings?
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-10 12:13:13 följande:

    Ohh spännande hoppas hoppas du får uppdatera oss när du testat. Ja det är läkaren som har skrivit för jag frågade om det, hon sa att det egentligen inte behövs för jag har fin slemhinna men om det är progestron som orsakade mina missfall så är det bra med det så jag började med en dagen efter äl behövde inte hög dos.


    Vad bra att du fick det! Nu håller vi tummarna för att det tar sig denna gång. Blir inget test för mig imorgon. Testen kom inte med posten så får fundera om jag ska köpa ett imorgon istället.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-11 13:11:42 följande:

    Jag kunde inte hålla mig o testade idag cd 7-8 o det var tyvärr negativt :( Vet inte om det är för tidigt eller kört :(


    Åh vad tråkigt! Tror dock att det är väldigt ovanligt att plussa så tidigt. Testa igen om några dagar!

    Jag har mensvärk idag så ställer in mig på att den kommer snart. Köpte dock ett test nu så jag kan ta det imorgon om jag vill.
  • Clemmentina
    Anonym (Li) skrev 2020-01-11 19:38:45 följande:

    Jag hoppas verkligen att det är för tidigt :(. Mensvärk kan oxå vara tecken på graviditet vad jag vet får mnga det mär de blir gravida. Håller tummarna för oss båda :)


    Tyvärr var testet negativt för mig. Håller tummarna för att du får ett positivt test om ett par dagar!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2020-01-13 09:08:57 följande:

    Vad tråkigt att läsa! :( Du får försöka se fram emot att starta med ivf nu, även om det inte är helt kört så länge mensen inte kommit?

    Uppdatering från mitt VUL i fredags:

    Slemhinnan var 8 mm och en äggblåsa på 17 mm på höger sida så läkaren var nöjd att det vara var en blåsa i bra storlek och inte två som jag hade förra månaden. Blev erbjuden Ovitrelle så tog sprutan hemma i lördags kväll, bör få ägglossning idag.

    Vi försöker ha sex varje/varannan dag typ 3-4 dagar innan äl och sen dagen efter pos äl test om jag fått det. Pratade med läkaren i fredags om just detta, hon menade att ligger man 2-3 dagar i veckan "räcker" det. Men det är ju så otroligt mycket som spelar in, har mannen dålig kvalité på spermierna, eller mindre antal överlever de kanske inte så länge i kvinnan som om kvalitén/antalet är på topp. Då kanske det är bättre att ligga en gång till menade hon, men sen vill man ju att spermierna ska hinna mogna bra innan han får utlösning.. Så det är svårt hur man ska göra. Nu har vi legat fre+lör+sön och gissar att vi ligger även ikväll då han har aningen lågt antal spermier enligt proverna som togs på honom i höstas.

    I fredags fick vi också skickat iväg remissen till ivf, äntligen! Känns bra! Hoppas såklart att det tar sig ändå, men ändå skönt att den är skickad.


    Så himla skönt att ni fick ovitrelle och att remissen till ivf skickades iväg. Det låter som en bra plan att ligga en gång per dag med tanke på hans spermieprov. Nu hoppas vi det tog sig denna gång!
Svar på tråden Letrozol - följas åt?