• Clemmentina

    Letrozol - följas åt?

    minnie768 skrev 2019-11-18 08:32:39 följande:

    Ring och kolla med dom! Säg också att ni kan komma med kort varsel ;)

    Jag är jätteglad för symptomen!! Jag har fått positiva äl test tidigare men aldrig känt av det så oavsett om det tar sig eller inte denna månaden känns det som att vi är en bra bit på väg så ska försöka se det positivt ändå :) Jag har sovit otroligt dåligt i helgen, har varit fullt upp så jag har inte hunnit känna efter. Men har känt nästan som molvärk på vänster sida sedan typ i fredags, vet inte om det kan vara för att äggblåsan satt på höger sida och vä sida reagerar i "efterhand" på letrozolen?! Ingen aning, vilda spekulationer haha. För OM det hade varit en grav på g, bör jag väl känna av det mer på hö sida, eller??

    Annars ingenting, hade ömma bröst i slutet på förra veckan men det har lugnat sig nu. På ett sätt vill jag vänta till bim den 26-27 nov men vet inte om jag kommer klara att hålla mig :P man är ju rätt trött på neg grav tester vid det här laget.. Känner jag mig själv rätt blir det nog ett test innan helgen :P

    Har en avbruten grav i bagaget 2013 och då kände jag ingenting förrän jag började må illa i v7 och grav upptäcktes så har inga stora förhoppningar på tidiga symtom.

    Fick du ägglossning även innan letrozolen? Hur länge har du ätit de nu? Har läst om förvånansvärt många som fått egen äl under uppehåll och att det tatt sig då, kanske kan vara idé att testa utan i ett par månader? Tar det sig inte kan ni ju börja med letrozolen igen i väntan på ivf? :)


    Tack, det ska jag säga! :) Tror det stod något om det i kallelsen faktiskt.

    Oj svårt att säga! Jag brukar mest känna av den sida där jag haft ägglossning. Men i mitt fall har det ju inte betytt något positivt. Så jag hoppas värk på fel sida är ett positivt tecken för dig! ;) Lite symptom tror jag är ett bra tecken. Speciellt när det var så för dig när du blev gravid 2007. Förstår om du vill testa innan helgen. Jag tar alltid ett test innan bim även om de alltid är negativa för att inte missa ett tidigt missfall. Du får skriva här när du har testat!

    Jag tror jag hade egen ägglossning någon gång per år kanske. Svårt att veta men mensen var väldigt oregelbunden men har varit på vul någon gång och då kunde de se att ägglossning var på gång. Min mens var betydligt mer regelbunden innan jag började med p-piller. Jag är inne på sjätte kursen med Letrzole. Håller tummarna för att jag får ägglossning även om jag håller upp några månader.
  • Clemmentina
    Lunne skrev 2019-11-19 08:58:29 följande:

    Tack! <3 Jag inser att jag lär noja ihjäl mig den närmaste tiden :( Fick lite svaga spottings igår kväll som jag brukar dagen i innan mens, och trodde det skulle vara kört. Än har det dock inte kommit nåt mer, och teststrecket har blivit rejält mörkare sen i söndags, så jag hoppas att det är normalt.


    Åh vad jag hoppas det. Spottings är inget ovanligt. Att strecket blivit mycket mörkare låter positivt.
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-19 11:25:36 följande:

    Hoppas också att det är ett gott tecken att jag har känningar på vänster sida, även om det lugnat sig lite haha. Jag inbillar mig massor nu, små små saker som säkert inte betyder någonting.. Jag är ovanligt trött och nästan som kort stubin, känner mig "bubblig" i magen fast jag inte behöver gå på toa eller ätit något konstigt. Igår när jag skulle sova känner jag som ett stick/hugg i magen, typ rakt ner från naveln typ i höjd byxlinningen, lite längre ner kanske. Kände det några gånger sen slutade det (eller så somnade jag faktiskt) Behöver som sagt inte betyda något, men hjärnan går ju på högvarv, haha. 

    Jag var gravid 2013, och då kände jag ingenting förrän jag fick lätt illamående när grav upptäcktes runt v 7-8 :P Så du har nog blandat ihop mig med någon annan ;) Då försökte vi inte så jag kände ju inte heller efter..

    Bra, då blev det bestämt, tar ett test på fredag, då bör det vara äl+11. Jag misstänker att jag hade en kemisk graviditet i februari men eftersom jag inte hade gjort något test innan blödningen vet jag inte. Nu vill jag veta om det tog sig eller inte. Jag skriver här när jag testat :) :)

    Jag ska hålla tummarna att du får egen ägglossning nu under uppehållet med Letrozolen!! 


    Sån är jag också alltid mellan ägglossning och mens. Hoppas verkligen det är goda små tecken för din del. :)

    Haha, jag vet inte vad jag fick 2007 ifrån. Exakt så om man inte försöker så kanske man inte tänker på att något skulle kunna vara ett symptom över huvud taget. Bra plan med test på äl+11. Jag håller tummarna för ett fint pluss då!

    Tack, jag hoppas på detta sista försöket samt att jag ev får ägglossning ändå annars. :)
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-20 07:48:45 följande:

    Senaste månaderna har jag inte känt efter på symptom på en ev grav, det har varit väldigt skönt! Men har ju haft så oregelbundna cykler så har inte varit så konstigt heller.. Kollade på mina gravtest jag har hemma, de mätte 25 så är inte superkänsliga, funderar på att beställa hem ett testa tidigt som jag kan ta på fredag :P

    Håller tummarna för dig om du gör det för mig ;) ;) 


    Beställde du något test? Köp Early predictor i butik annars. :) Hur mår du nu? Håller tummarna för dig!!
  • Clemmentina
    Felicia3 skrev 2019-11-20 11:04:11 följande:

    Hej! Ville mest berätta att det är ett MA för mig.Får stå ut med att vara gravid 1 v till annars tappar jag över 50 h till

    På jobbet,har redan 50?sjuktimmar.Det som

    Knäcker mig mest är att vi försökt över 1,5 År och nu troligt får försöka ytterligare ett År innan hjälp.Skulle varit v 8 nu och Gravhormonerna stökar än.min cysta hade krympt,så hoppas vi kan använda Letrozol när kroppen återhämtat sig. 3


    Åh fy vad ledsamt! Hoppas du orkar med jobbet. Ta hand om dig!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-22 10:10:36 följande:

    Jag beställde från babyplan, det var dem jag hittade som mätte låga värden? Har du testat dem?

    Tog ett test imorse som var toknegativt :( Mår fortfarande konstigt i kroppen och det känns precis som att jag är på väg att bli magsjuk eller få influensa.. Hade man vetat att det var pga en graviditet hade det inte varit någon fara, men just nu känner jag mig bara sååååå låååg :/Usch va tråkigt! :( Jag beklagar verkligen!!

    Är det så att man inte får hjälp om man varit gravid inom 1 år? Även om du nu har en cysta som ställer till det?

    Kram!


    Nej Babyplan har jag inte testat! Det är de gröna testen eller? Blev det något test idag också? Hoppas du inte blir sjuk. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Felicia3 skrev 2019-11-23 10:16:16 följande:

    Ja jag berättade allt för hela gruppen.de verkar inte förstå el veta hur de ska hantera det.

    Jag tror inte min chef skulle acceptera tex VUL om jag inte är gravid möjligtvis,skulle jag behöva byta ett pass skulle jag antagligen kunna bli tvingad att jobba ändå om ingen vill byta.Vet inte om han accepterar sjukskrivning för en sån sak,tror inte det.jag var tvungen att ljuga när vi testade Letrozol först och behövde VUL så jag skyllde på magsjuka.

    Skulle behöva kolla upp regler kring detta men vet inte vart jag vänder mig.


    Vad jobbigt! Kolla med försäkringskassan och/eller facket. Jag är rätt säker på att du har rätt att vara ledig vid den typen av behandling/läkarbesök.
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-25 06:33:11 följande:

    Jag tycker det är så jäkla fel att väntetiden nollatälls efter ett missfall! :( Speciellt om man blir gravid under en utredning! Hoppas du får tag på dem imorgon och att dom inte släpper dig!!

    KramNej dom är rosa, babyrosa stickor. Tog test nu precis också.. Dom du tipsade om, protect early men det är tokblankt!! :'( Vet att det inte är helt kört än, men är ändå på äl+14 idag om jag nu hade äl samma dag som mitt VUL som läkaren trodde. Usch, fasen va tungt allt känns :( denna ovissheten är verkligen hemsk!


    Åh tråkigt! Hoppas att mensen inte kommer. Annars får ni ta nya tag! Kram
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-25 08:15:08 följande:

    Super tråkigt! Känner mig så ledsen och tom, även om det inte är helt kört ännu så känns det ju ändå så. Finns ju ett litet hopp fortfarande att jag är en låghormonare..

    Ja det får vi göra i så fall, då ska jag se om jag inte kan få sista puschen av ovitrelle.. Tack <3 Kram!


    Du är inte ensam...förstår precis. Hoppas du kan få ovitrelle nästa cykel. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    minnie768 skrev 2019-11-25 14:41:36 följande:

    Tack! <3 Det värmer! Även om man vet att vi är alldeles för många med den här skiten (ursäkta språket) så känns det alltid skönt att höra. Hade ju bara en äggblåsa efter enkeldos, men läkaren sa att jag inte ska gå upp till dubbel dos för att äggblåsan var 22 mm på cd14. Hade ju vart skönt att få den där sista knuffen i nästa cykel.Jag är inte super påläst, men mig veterligen ska Ovitrelle hjälpa till att ägget släpper inom ett x antal timmar. Sen vet jag inte hur stor chans rent procentuellt det är att äl sker då efter sprutan. Vilken dag i cykeln är du på nu?

    Det finns ju de som är låghormonare, så det kan ju betyda att du faktiskt är gravid bara att du inte plussat ännu :/

    Jag fick hjälp med provera innan min första omgång med letrozol denna månaden (är på cd28 idag). Min läkare sa att om testerna är negativa men mensen inte kommit på cd 40 ska jag ringa dem.. Förstår att du känner så! Om du kommit en bit in i cykeln kanske du kan ringa kliniken och kolla med dom?


    Min läkare sa samma sak! Eftersom jag hade en stor äggblåsa på cd14 resp cd12 behövdes inte högre dos. Nu kör jag sista kuren. CB digitalt äl-test började blinka imorse så nu hoppas jag på ägglossning på torsdag eller fredag. Hur går det för dig?
Svar på tråden Letrozol - följas åt?