• Milyana

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Det beror väl på vad ni själva har bestämt, egentligen. Antar att ni har som vana eller regel att du ska stå för mer av hemarbetet om han jobbar och försörjer familjen?

    Du kan såklart alltid prata och omförhandla med din man, och det tycker jag att du ska göra om du inte trivs som det är nu..MEN vad ska du då bidra med? Kan väl tycka att man kan laga mat och göra te till sin man som tack för att han tar hand om en ekonomiskt, men det är ju upp till er två.

  • Milyana

    Ja, men om ni som du säger ÄR ett team som tillsammans ska ta hand om familjen så är ni ju också skyldiga varandra att utföra era delar av arbetet. Du svarade inte på vad du bidrar med, man kan gissa mer av hushållet och barnen. Jag kan tycka att det även bör inkludera att ta hand om din man och nej, du lär inte vara klar efter 8 timmar som på en vanlig arbetsplats för det verkar orimligt att du hemma jobbar 8 timmar i sträck såtillvida att ni inte har en bebis hemma.

    Förstår ju att du säkert har fullt upp på morgonen, när barnen kommer hem och sen till middagen men vad gör du däremellan? Tror knappast att du städar/lagar mat/tvättar oavbrutet när du är hemma. Därför är det väl rimligt att du tar större delen av ansvaret för maten även när din man är hemma, han har jobbat oavbrutet och det har inte du.

    Visst kan du väl vägra göra te, det är väl inte hela världen. Fråga dig själv bara vad du skulle göra om han plötsligt vägrade göra sin del. Han kanske inte känner för att betala din del av räkningarna en dag och jag kan lova dig att det blir större konsekvenser av det.


    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 11:32:21 följande:

    Jag är inte skyldig honom något tack, lika lite som han är skyldig mig det. Vi är ett team och båda är lika beronde av varandra för att familjen ska fungera.

    Jag kan göra teet ibland, men på senaste tiden har han velat ha den varje kväll och blir sur när jag frågar om han inte kan lära sig att göra det själv.


  • Milyana

    Ditt bidrag är att du är söt? Att han får ligga?

    Nu är det så att det finns många, många snygga, vackra, intelligenta, feminina kvinnor i världen.

    Jag får verkligen hoppas att ditt värde för honom bygger på mycket mer än så, annars är du snart illa ute.


    Anonym (Hemmafru med twist) skrev 2019-02-21 12:50:43 följande:

    Passa upp på? Nej knappast. Mitt "bidrag" till relationen är att jag är söt, trevlig och håller honom mer än sexuellt tillfredställd. Håller mig snygg och vänstrar inte. Han jobbar, försörjer, skämmer bort mig och sköter dessutom hushållet. Jag hjälper till ibland, men bara när jag vill själv. Passar mig utmärkt. Det är ju ändå 2019, man måste inte ha barn och sköta hemmet för att vara hemmafru.


Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man