• korngryn

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 12:40:21 följande:

    Våra pengar. Han kommer inte ändra sig och jag sköter ju hushållet, förstår inte vad du fått annat ifrån.


    Hans pengar. Det spelar ingen roll om pengarna sitter på ett gemensamt konto som han har kopplat ett extrakort till som du kan få använda - det är ändå hans pengar.

    Och eftersom det är den som har pengarna som har makten, är det bara för dig att fortsätta koka te (och allt annat han säger att du ska göra också)

    Vill du ha någon ändring på detta börjar du med att skaffa dig en inkomst så kan du också få lite att säga till om i familjen.

    Men inse att han kommer aldrig, aldrig respektera dig innan dess. Tiggare får inte särskilt mycket respekt, det ligger i sakens natur.
  • korngryn
    Anonym (Icke) skrev 2019-02-21 16:03:45 följande:

    Varför anser du att en hemmafru måste passa upp maken på saker som han klarar själv på kvällstid?

    Mycket konstigt. De flesta som väljer att stanna hemma, gör det för barnens skull. Inte för att gubben ska få en passopp med 24-timmarsjour.. 

    Hemmafrun har givetvis rätt till sin fritid också. Att maken står för mat och boende samt lite fickpengar räcker knappast till dygnet-runt-service.


    Mnja.... säg inte det! Fråga några män som har en hemmafru vad de tycker att syftet med det är, de tycker garanterat att 24/7 uppassning och att slippa göra något hemma är syftet med att gå med på att försörja en vuxen människa som är frisk nog att klara det själv egentligen.

    Och vadå saker som han borde klara av själv? Självklart skulle han klara av att ta hand om sitt eget hushåll och sina egna barn, det gör ju alla som inte har en hemmafru. Det är ju inte kompetensbrist som är grejen. Det handlar om makt, och att hon inte ska kunna lämna honom om hon vill det. Det är därför vissa män ställer upp på detta. Varför vissa kvinnor ställer upp på det är mer en gåta.
  • korngryn
    Anonym (Cec hemmafru) skrev 2019-02-25 11:58:31 följande:

    Varför skulle man som hemmafru inte ha det? Vi är ett lag och utan bådas arbetsområden skulle vårt liv se helt annorlunda ut. Varför skulle man vara värd mindre eller ha mindre bestämmanderätt bara för att man inte drar in pengar? Den uppfattningen ser jag ofta hos kvinnor som INTE är hemmafruar, men jag har aldrig stött på en västerländsk man med hemmafru som resonerar så.


    Det är väl en synnerligen vanlig, så gott som allenarådande, uppfattning hos män som tjänar mer än sin fru att han ska bestämma eftersom han drar in pengarna. Läs vilken tråd som helst på vilket diskussionsforum som helst så får du se. Den som har har pengarna har makten, det är inget konstigt med det utan så har det alltid varit och kommer alltid att vara. ?Den som betalar fiolerna bestämmer musiken?, heter det ju.
  • korngryn
    Anonym (Cec hemmafru) skrev 2019-02-27 16:36:47 följande:

    Bara det faktum att du inte kan lura ut vad som kan innefattas av "en hustrus omvårdnad" säger mycket om varför du är skild...


    Vi vet nog alla att du med ?en hustrus omvårdnad? innebär att ställa upp på den sortens sex mannen vill ha, när han vill, även om det innebär smärta och avsmak för kvinnan. Men här kommer en nyhet: alla vill inte det. Rätt få vill det faktiskt.

    Finns det något motsvarande, ?en makes omvårdnad?? Nej, just det.
  • korngryn
    Anonym (Cec hemmafru) skrev 2019-02-27 16:38:42 följande:

    Åter igen, nej. En hustru och moder(särskilt i kombination) är en helt unik person. Det säger allt om hur kvinnofientlig senaste årtiondenas feminism varit när det inte är självklart.


    Det är ju bara du som tycker det (att hustrun är en helt unik person och mannen är vilken random snubbe som helst) Det finns inga män som tycker att det finns kvinnor som är så unika och speciella att de kan köra prinsess- stilen och förvänta sig full försörjning trots att de är normalbegåvade och arbetsföra. Inte ens om det gäller deras barns mamma.
  • korngryn
    lövet2 skrev 2019-03-16 23:00:56 följande:

    OK, så det här är alltså vad du anser att jag skulle ha gjort:

    1. Vid 18 års ålder skulle jag ha haft omdömet att förlova mig med Den Perfekte Jämställde Mannen. Jag borde varit tillräckligt synsk för att veta hur han skulle bli som pappa i framtiden.

    2. Jag borde ha flyttat till Stockholm. Där jobbar männen 7-16 tydligen, och kan vabba närhelst det behövs. Inte som här i Norrbotten, där väldigt många män (inklusive mina barns far) veckopendlar. De kan inte bara kasta sig på ett plan och flyga 100 mil, eller köra 60 mil med bil när ett barn får magsjuka.

    3. Om jag valde att bo kvar i Norrbotten, så borde jag ha jobbat heltid. Få se nu - en heltid, ta hand om 3 barn på 1, 3 och 5 år, fixa all tvätt, disk, städning, handling, snöskottning och allt annat praktiskt som hade med hemmet att göra, all VAB förstås - jo, jag känner kvinnor som väljer att göra så trots att de lever som ensamstående 5-10 dagar åt gången. Först får de magsår och sedan blir de utbrända. Stressade och olyckliga större delen av tiden, men så borde jag förstås ha valt.

    4. Jag borde ha skaffat färre barn. Inte för att det gjort mig eller barnen lyckligare, men ändå. Jobb är viktigare än barn - visst var det så?

    5. Sparande, ja. Jag borde ha skaffat ett större sparkonto. Mer pengar åt min ex-make vid skilsmässan! Mitt sparkonto räckte i 3 år, så jag tyckte det var ett rätt bra sparande. Men visst, det kanske borde ha varit större.

    6. Vi borde ha delat på VAB för det sjuka barnet. Nej, visst ja, hon var för gammal för VAB. Inte ett öre för att vara hemma med henne. En av oss måste säga upp sig. Jag borde alltså ha tvingat pappan att säga upp sig. Jo, det hade nog varit smartare.

    Du har alldeles rätt. Jag har gjort fel i allt hela livet. Jag skulle ha varit synsk, flyttat till Stockholm, struntat i att skaffa barn och levt olycklig i stället. Tack för dina råd! Lite sent påtänkt kanske, men jag uppskattar omtanken.


    Ni hade ju kunnat dela på den obetalda vabben. Gått ner i tid båda två. Vid 18 års ålder borde du väl ha tänkt på att arbeta och utbilda dig, inte hålla på och ?förlova sig? som i nån himla Harlequinroman.

    Och vem tusan skaffar barn när man veckopendlar??? Hur tänker man då?
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man