Inlägg från: Anonym (Karin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Karin)

    Vad tjänar du och hur mycket sparar du per månad?

    Fiiee skrev 2019-03-04 08:43:53 följande:

    Nyfiken på vad alla sparar till???

    Vi lever ju bara en gång.. och man får ingenting med sig när man dör..


    Vi sparar för att kunna leva gott när vi blir pensionärer, kanske gå tidigare i pension. Det betyder inte att vi lever snålt idag, vi reser varje år, spelar golf osv.

    Det som inte är förbrukat när vi dör får våra barn.
  • Anonym (Karin)

    Vi får in cirka 48-50 tusen tillsammans netto varje månad. Av dessa sätts 23 000 in på sparkonto/ISK varje månad. Det ska vara till semestrar, renoveringar, pensionen osv.
    Vi har inte mer utgifter än att det inte händer något om vi blir sjuka eller arbetslösa.

    Visst kan man leva för dagen, man vet ju aldrig när man ska dö. Men ser man till statistiken så lever de flesta kanske i 20 år till efter pensionen. Jag tycker vi har en bra balans mellan att leva bra idag och ta höjd för framtiden.

  • Anonym (Karin)
    Fiiee skrev 2019-03-04 11:42:22 följande:
    Bra tanke.. men allt blir inte alltid som man tänkt sig..

    Många som tänker att dom ska jobba järnet.. spara stora summor och sen leva gott ihop som pensionärer..

    Men är det värt det? Är det inte bättre att leva idag? Att unna sig och ta vara på tiden med barnen?
    Våra barn är vuxna, men ingen av oss har jobb där vi jobbar jättemycket, vi har haft tid med våra barn.

    Som sagt, vi klarar av att både leva bra idag och spara för framtiden. Finns mycket man kan avstå från som inte ger ett mervärde. Jag blir inte lyckligare för att äter ute ofta eller för att vi har en dyr bil. Vi har inget topprenoverat hus.

    Nej, mycket kan hända som vi inte rår över. Men de flesta lever i alla fall i 80 år i snitt. Så varför leva som att du ska dö tidigare, om du är frisk?

    Jag har läst för många historier om kvinnor knappt kan separera för de inte har råd, om nyblivna pensionärer som inte klarar sig osv. Jag vill leva ett bra liv hela mitt liv, och jag förskar inget. Vi reser, äter gott, spelar golf, umgås med vänner och familj. Varför ska vi slösa en massa pengar, vi blir inte lyckligare för det.


  • Anonym (Karin)
    Anonym (Man) skrev 2019-03-07 07:45:45 följande:
    Det är ju skillnad på att lägga undan till en resa och spara? Då borde tråden heta ?hur mycket tjänar du och hur mycket förbrukar du?. Den månaden jag betslar en resa går jag ju back men sparar fortfarande 4 000.

    I min värld är sparande långsiktigt. Kontantinsats pension etv. Finns det 3000 kvar på kontot den 24 och man betslar en resa den 27:e ser jag knappast dem som sparande.
    Fast det finns kortsiktigt sparande också.

    För mig är sparande, både kort- och långsiktigt, pengar man flyttar över från sitt lönekonto till ett annat konto, för att användas senare.


Svar på tråden Vad tjänar du och hur mycket sparar du per månad?