Inlägg från: tystlängtan |Visa alla inlägg
  • tystlängtan

    Vad tjänar du och hur mycket sparar du per månad?

    Har ingen fast månatlig inkomst, utan får större klumpsummor då och då beroende på när jag har jobb (är egenföretagare). Men om jag slår ut det som ett snitt per månad så får jag ut ungefär 35 tkr/mån efter skatt och sparar runt 10-15 tkr/mån. Sparar främst till kontantinsatsen på lägenheten jag flyttar till om ca 1 år, samt trygghet för framtiden då jag kanske inte får lika mycket jobb som jag har nu, och även pensionen då jag inte har någon tjänstepension. Sparar även barnbidraget till barnen, den summan är inte inräknad i min inkomst eftersom jag aldrig ser de pengarna utan de överförs automatiskt till barnens sparande.

    /Ensamstående mamma till en 5-åring och en 2-åring

  • tystlängtan
    Anonym (L) skrev 2019-03-05 12:46:40 följande:
    Lite OT då... men varför tar du ut så mycket lön? Är det inte bättre att lägga dig på nivån för statlig skatt och betala in mer tjänstepension från firman istället?
    Jag är (pinsamt nog) inte tillräckligt insatt. Har enskild firma och inte aktiebolag, vet inte om det gör någon skillnad? Jag borde väl ta tag i att hyra in någon redovisningskonsult, men just nu sköter jag bokföringen själv och eftersom jag inte kan det så bra, så håller jag det enkelt även om det inte alltid blir den smartaste lösningen om man vill få ut maximalt med pengar.
  • tystlängtan
    Anonym (Man) skrev 2019-03-05 20:35:52 följande:

    Nu tror jag visserligen inte ens hälften av er sparar så mycket som ni tror att ni gör. Men ni som gör, så blir jag förvånad. Är det inte trist att spara bort sina bästa år?

    Själv har vi 95 brutto kanske 58 netto.

    3 000 amortering

    Långsiktigt sparande 4000

    Resten blåser vi iväg på resor och det som faller in.

    Sen bor vi bra, reser med barnen, Mauritius, fjällen Grekland eller vad vi vill. Lever livet liksom.

    Får väl bo i en lägenhet och ha det lite knapert på äldre dar eller jobba ett år extra.

    Men det är ju nu jag har råd och vill leva livet. Alla är friska och vi har kul. Vad ska jag med 3 miljoner till när jag är 75. Ni kommer ångra er tror jag


    De flesta kanske inte kan betala resan till Mauritius, fjällen eller Grekland utan att spara ihop till det. Att man sparar betyder inte att allt man sparar ska sitta kvar på kontot när man dör, utan det kanske är just till den där resan nästa år etc.
Svar på tråden Vad tjänar du och hur mycket sparar du per månad?