Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Bästa mjölkfria chokladen?

    Tis 5 mar 15:13 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
    Tis 5 mar 15:13

    Jag ska bjuda ett sällskap där en är mjölkproteinallergiker. Jag behöver använda choklad i bakningen och undrar vilken mjölkfria choklad som är godast! Finns ju mycket skitchoklad och vill ha en riktigt god.

  • Tis 5 mar 15:29 #1

    Smaken är väl som baken?

    Plamil, iChoc och Bonvitas choklader är mina favoriter. Beroende på vår du bor är nog Plamils lättast att få tag på.

  • Tis 5 mar 15:32 #2

    Förresten, när jag bakar använder jag alltid Icas bakchoklad. Den tycker jag fungerar bra till bak.

  • Tis 5 mar 15:49 #3

    Vem bakar med choklad som innehåller mjölk? Mjölkchoklad är ju meckigt som tusan att jobba med...

  • Tis 5 mar 16:08 #4

    Använder Garants bakchoklad 55%. Mjölkfri.

  • Tis 5 mar 16:11 #5

    Kolla med allergikern i fråga om hen klarar ?spår av?. Måste även det undvikas är det klart klurigare och garn du fått bra tips ovan. Funkar spår av går i princip all choklad över 70 % bra

  • Tis 5 mar 17:18 #6

    Köp riktig 70% choklad. Ingen äcklig bakchoklad, den innehåller ju inte ens riktig choklad. Köp tex Lindt 70%

  • Tis 5 mar 17:41 #7

    Varning!!!

    All 70%-ig choklad är inte mjölkfri, många innehåller tex smörolja. Plamil är garanterat mjölkfri eftersom de inte använder mjölk i produktionen öht.

  • Tis 5 mar 21:41 #8 +1

    Jag använde Lindt's 70% nyligen när jag bakade till en mjölkproteinallergiker. Det stod att det kan innehålla spår av mjölk, men för henne var det i alla fall inga problem, det beror väl på hur känslig man är. 

  • Ons 6 mar 07:49 #9
    Rödtjärnens Anna skrev 2019-03-05 15:32:50 följande:

    Förresten, när jag bakar använder jag alltid Icas bakchoklad. Den tycker jag fungerar bra till bak.


    Innehåller inte den mjölk?
  • Ons 6 mar 07:51 #10
    Mrs Green skrev 2019-03-05 21:41:33 följande:

    Jag använde Lindt's 70% nyligen när jag bakade till en mjölkproteinallergiker. Det stod att det kan innehålla spår av mjölk, men för henne var det i alla fall inga problem, det beror väl på hur känslig man är. 


    Jag får kolla detta! Brukar använda Lindt 70% själv när jag bakar. Riktig äkta choklad ska ju bara innehålla kakao och kakaosmör, men såklart om man tillverkar den med samma maskiner som man gör mjölkchoklad eller annat med så kan det ju finnas spår.
  • Ons 6 mar 07:53 #11
    FtS70 skrev 2019-03-05 15:49:47 följande:

    Vem bakar med choklad som innehåller mjölk? Mjölkchoklad är ju meckigt som tusan att jobba med...


    Jag tänker inte baka med mjölkchoklad. Finns spår av mjölk i mycket mörk choklad, men det kan hända att min gäst tål det.

    Förresten, det ska väl inte finnas mjölk i någon choklad alls om det är bra kvalitet? Vit choklad ska väl göras av 100% kakaosmör smaksatt med vanilj, eller har jag fel?
  • Ons 6 mar 08:32 #12
    K Kalle skrev 2019-03-06 07:49:14 följande:

    Innehåller inte den mjölk?


    Kan innehålla spår av mjölk enligt förpackningen. Jag är inte superkänslig, men var det när jag var yngre.

    Val av choklad beror på hur känslig man är och hur villig man är att chansa på choklad där det finns spår. Jag har reagerat på choklad som har spår, samtisigtvsom jag inte gjort det hundratals gånger. (Jag bakar med /äter choklad ofta).
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll