• Anonym (Klk)

    Socionomer ljuger och ställer diagnoser

    Anonym (Why) skrev 2019-03-13 16:41:06 följande:

    Vad är det med dessa lågutbildade Socionomer som gör att de tror att de kan sätta sig över allt och alla?, ljuga, fabricera fakta, undanhålla väsentlig information eller förvanska den på ett sådant sätt att den rättsinstans som sedan tar del av handlingarna får en helt annan bild än den verkliga.

    Det är inte konstigt att Socialtjänsten fungerar så dåligt som den gör, när de som är satta att hantera i många fall svåra ärenden rörande barn och familjer i stort saknar utbildning för det många gånger svåra uppdraget som de förväntas åstadkomma resultat i.

    Dagens EKO 2019-03-13 kl 15.00

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1250902

    Detta beteende som beskrivs i nyheterna är inget undantag utan det förekommer över hela Sverige och har pågått under lång tid och det skapar en otrolig rättsosäkerhet.

    Alla är välkomna i konstruktiv diskussion i detta ämne dock med undantaget för Socionomer eller Politiker vars enda syfte är att komma med förnekelse eller att lägga skulden på någon annan vilken tyvärr brukar vara vanligt när det framförs konstruktiv kritik mot Socialtjänsten.


    Är de lågutbildade? Vad har du själv för utbildning?
  • Anonym (Klk)
    Anonym (Why) skrev 2019-03-13 16:47:44 följande:

    Ja de är lågutbildade, för sitt uppdrag behövs betydligt mer utbildning.

    Och min utbildning är i detta avseende ointressant


    För enligt definition över 3 års eftergymnasiala studier högutbildade
  • Anonym (Klk)
    Anonym (J) skrev 2019-03-14 21:51:57 följande:
    Beteendevetare bl.a. Men annars tar man in personer med ekonomisk/ juridisk utbildning. Detta även pga brist på socionomer som vill arbeta inom socialtjänsten.
    Omg jurist i socialtjänsten. Låter ju inte roligt men kanske som första jobb
Svar på tråden Socionomer ljuger och ställer diagnoser