• Anonym (-)

    När är man för gammal för att bli förälder?

    Jag har fått höra att jag är för gammal. Är 33.

  • Anonym (-)
    Anonym (Lo) skrev 2019-03-16 10:25:10 följande:

    Herregud! Då hade jag inte ens börjat skaffa barn....Vad var det för en slags person som sa detta? Någon väldigt gammal?


    Inte jag heller..har försökt i ett år men haft två missfall =( Kände mig inte så gammal när vi började försöka men nu känner jag mig lastgammal.. Det är faktiskt jämngamla eller yngre faktiskt..Plus svärmor. En fick barn när hon själv var 18.
  • Anonym (-)
    Anonym (Xx) skrev 2019-03-16 11:22:11 följande:
    Äh, de är inte gamla nog att förstå. Och svärmor vill bara stressa er att skaffa barnbarn så fort som möjligt.

    Jag var gammal när jag fick barn men vadå, man får ju barnen när man får dom. Jag hade ingen att skaffa dom med förrän sent. För en del går det ju inte hur mycket de än försöker men det är ju en annan sak. Jag var gammal men inte för gammal. Jag tycker det är skitcoolt att titiyo fick vid 50 men hon ser ju ändå ung ut så jag tror hon orkar hänga med.

    Jag fick barn vid 40 och 42.
    Mjo, kanske det.. tycker dock att man borde vara det när man är 25+ =/ Hade svärmor tjatat så hade jag absolut trott att det var så, men hennes reaktion när hon fick veta att vi försökte var något i stil med "Oj, ni är ju rätt gamla.. "
    Min plan var alltid att få barn tidigt och sörjer lite att jag, om jag lyckas få barn, antagligen inte får uppleva barnbarn...
  • Anonym (-)
    Anonym (Marlene) skrev 2019-03-16 16:07:53 följande:
    Att du får barn är ingen garanti för att få barnbarn alls. Det bestämmer ju dina barn oavsett din ålder eller oavsett sin ålder. De kanske inte ens vill ha barn. Eller ens kan få några. Eller så skaffar de barn på ålderns höst , den fördelen har ju en man. (Som min vän som är 60 och vill ha barn och letar en ung kvinna för det)

    Jag fick mitt första barn vid 21 och han är idag själv 22 år men avstår barn pga sin egen adhd-diagnos. Mitt andra barn är gay och just nu ser han inte barn som ett alternativ.
    Självklart! Jag menar inte att barn tidigare är en garanti för barnbarn, bara att barn "för sen" är en garanti för inga barnbarn under min livstid..
  • Anonym (-)
    Anonym (Marlene) skrev 2019-03-17 09:00:49 följande:
    Fast jag menade att det spelar ingen roll vad din ålder är när du föder barn eftersom du inte kan påverka huruvida det blir barnbarn eller inte.
    Nej, jag vet att det inte är en garanti, men jag hade velat ha en chans. Förstår du skillnaden?
    Lite som när jag sådde frön nu i veckan. Hade jag inte planterat några alls hade jag garanterat inte fått några tomater, men nu finns chansen att några tittar upp. Ingen garanti dock för att dom växer, överlever och levererar tomater - men chansen finns.
  • Anonym (-)

    Om man ska räkna bort alla barn som fötts efter mamman fyllt 25 så blir det nog inte så många barn kvar :P

    Jag tänker lite spontant på en märklig tant jag träffade på pendeln för ett gäng år sedan. Hon hävdade bestämt att 16 var den optimala åldern för att skaffa barn. ABSOLUT inte äldre än 18. Ungefär som mig, sa hon. Jag var 29 då. :P

  • Anonym (-)
    Anonym (mor) skrev 2019-03-19 06:07:41 följande:
    Förutom det där med åldern så är det väl en bra idé att ni INTE skaffar gemensamma barn? Inget fel i att göra det förstås och många gör så MEN jag kan tänka att det blir ohemult många olika relationer i en och samma familj. Liksom dina barn, mina barn och så VÅRA barn! Min lilla åsikt.
    Ja, det där är ju din lilla åsikt. Jag förstår inte alls varför det skulle vara problem med ett gemensamt barn? Är själv uppvuxen exakt så. Mamma hade ett par barn innan, hennes nya hade tre barn innan och dom fick ett gemensamt. Jag och "plastsyskonen" hade ju samma relation som innan det gemensamma syskonet, och det nya syskonet var ju som vilket syskon som helst. Varför tycker du det känns så svårt med "mina barn" och "våra barn"?
Svar på tråden När är man för gammal för att bli förälder?