Inlägg från: Anonym (Marlene) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Marlene)

    När är man för gammal för att bli förälder?

    Det finns pigga friska 50-åringar och übertrötta och sjuka 20-åringar så ålder är ju något relativt.

    Det handlar mer om orken, hälsan och lusten till föräldraskap. Vad man mäktar med helt enkelt.

    En 20-åring med dålig hälsa som skaffar barn sticker mer i ögonen på mig än en frisk gravid 40-åring.

    Känner en man på 60 som mer än gärna skulle vilja ha fler barn och på allvar överväger att hitta någon i 40-års åldern att eventuellt börja om med.

  • Anonym (Marlene)
    Anonym (-) skrev 2019-03-16 14:44:13 följande:

    Mjo, kanske det.. tycker dock att man borde vara det när man är 25+ =/ Hade svärmor tjatat så hade jag absolut trott att det var så, men hennes reaktion när hon fick veta att vi försökte var något i stil med "Oj, ni är ju rätt gamla.. "

    Min plan var alltid att få barn tidigt och sörjer lite att jag, om jag lyckas få barn, antagligen inte får uppleva barnbarn...


    Att du får barn är ingen garanti för att få barnbarn alls. Det bestämmer ju dina barn oavsett din ålder eller oavsett sin ålder. De kanske inte ens vill ha barn. Eller ens kan få några. Eller så skaffar de barn på ålderns höst , den fördelen har ju en man. (Som min vän som är 60 och vill ha barn och letar en ung kvinna för det)

    Jag fick mitt första barn vid 21 och han är idag själv 22 år men avstår barn pga sin egen adhd-diagnos. Mitt andra barn är gay och just nu ser han inte barn som ett alternativ.
  • Anonym (Marlene)
    Anonym (-) skrev 2019-03-16 17:07:27 följande:

    Självklart! Jag menar inte att barn tidigare är en garanti för barnbarn, bara att barn "för sen" är en garanti för inga barnbarn under min livstid..


    Fast jag menade att det spelar ingen roll vad din ålder är när du föder barn eftersom du inte kan påverka huruvida det blir barnbarn eller inte.
Svar på tråden När är man för gammal för att bli förälder?