• Anonym (mor)

    När är man för gammal för att bli förälder?

    Huvudsaken att det barn man får är VÄLKOMMET och blir ÄLSKAT. I en annan tråd här kan man läsa om att det inte alls är ovanligt(!?) att föräldrar ångrar att de skaffade barn! (hoppas det är bara här på FL)

  • Anonym (mor)
    1234568 skrev 2019-03-17 12:45:36 följande:
    Du skulle gärna få ge lite pålitliga källor till detta påstående. Inte källor på att det blir svårare efter 33, eller att komplikationerna ökar efter en viss ålder. Men gärna på det att barn födda av kvinnor äldre än 33 år blir "slaskindivider", och att det kan klassas som "tortyr" och jämföras med mord och orättvisor. Källor på det, tack.
    Jag läser inlägget och ser att det t om står "slaskINVALIDER". Hårklyverier men jag tycker det ordet är om möjligt ÄNNU värre!?
  • Anonym (mor)

    När P G Gyllenhammar blev pappa vid 81 års ålder tyckte jag det var anmärkningsvärt. Liksom kan man glädjas över att få barn då? Jag tänker mig en liiiten glädje blandad med en ENORM sorg......mitt i allt.

  • Anonym (mor)
    Anonym (har en ung mamma...) skrev 2019-03-18 12:16:07 följande:
    Hoppas att det blir så för dig även framöver.

    Jag var en "oj hoppsan" när mamma var 19 (hon fyllde 20 månaden efter att jag föddes) och pappa var 20. Så en, även för 70-talet, ung mamma. hon har alltid haft aktiva jobb och haft svårt att vara still. När hon var 42 fick hon ett diskbråck som först gjorde henne sjukskriven med starka smärtor och sen sjukpensionär med starka smärtor. Idag är hon 62 och har inte kunnat jobba en dag sen hon fick sitt diskbråck. Hon har därmed inte kunnat vara så aktiv i mina barn som hon hade önskat eftersom kroppen motarbetar henne (även om hon är förhållandevis smärtfri numera). 

    Så jag hoppas verkligen att du får behålla hälsan och att du får bli en pigg mormor/farmor. 
    Min mamma hade TVÅ "oj hoppsan" när hon var 19  (pappa två år äldre). Det var 50-talet och jag är hoppsan nr 2 och bara 16 mån. yngre än min bror. Mina föräldrar har kunnat hjälpa till med barnbarn och varit stöttande många ggr MEN jag skulle MYCKET HELLRE valt att de funnits där för mig när jag var barn och ung. Mina föräldrar växte aldrig in i den rollen.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Xx) skrev 2019-03-19 05:15:34 följande:
    Det finns ju aldrig några garantier oavsett ålder. Från 36 års ålder erbjuds du alltid fostervattensprov.

    Vad är din lösning? Att alla över 40 bör steriliseras? Jag var 40 och 42. Min farmor 45. Min väninna var 46. Alla barn friska. När ska männen steriliseras? Sluta ge kvinnor skuld för att de kan bli gravida, det går i de flesta fall bra. Missbildningar och förlossningaskador kan ske i alla åldrar.
    Jag gjorde ett fosterv.prov för jag var 37 med barn nr två. Jag var orolig bara för en sak och det var DS. Ville utesluta det och med FVP får man 100% svar ja eller nej. Jag hade en jobbarkompis som fick ett barn med DS när hon var väldigt ung och det är ju inte ovanligt MEN liksom, det går ju ngn magisk gräns vid 36 tydligen.
  • Anonym (mor)
    Sharper skrev 2019-03-19 05:46:05 följande:

    Inget bra generellt svar. Jag är 27 och min man 35. Han har 2 barn som blir 9 och 11 i år. Mina 2 barn blir 3 och 6 i år. Vi vill inte ha fler då vi dels vill kunna leva lite mer för oss så att säga och inte ha småbarn hur länge som helt, ?in man kommer va 41 när min yngsta är 10 år, skulle vi skaffa gemensamma barn skulle han va minst 45 eller mer när det barnet fyller 10. Men efter 35-40 tycker jag nog de börjar bli lite sent. Man ska ju även orka med alla perioder i ett barns liv och jag kan väl bars utgå från mig själv. Min mamma var 45 när första barnbarnet kom och som hon äger, även om hon jobbar så orkar hon med livet som mormor också, men hon hade verkligen inte orkat med fler egna småbarn.


    Förutom det där med åldern så är det väl en bra idé att ni INTE skaffar gemensamma barn? Inget fel i att göra det förstås och många gör så MEN jag kan tänka att det blir ohemult många olika relationer i en och samma familj. Liksom dina barn, mina barn och så VÅRA barn! Min lilla åsikt.
Svar på tråden När är man för gammal för att bli förälder?