• Sharper

    När är man för gammal för att bli förälder?

    Inget bra generellt svar. Jag är 27 och min man 35. Han har 2 barn som blir 9 och 11 i år. Mina 2 barn blir 3 och 6 i år. Vi vill inte ha fler då vi dels vill kunna leva lite mer för oss så att säga och inte ha småbarn hur länge som helt, ?in man kommer va 41 när min yngsta är 10 år, skulle vi skaffa gemensamma barn skulle han va minst 45 eller mer när det barnet fyller 10. Men efter 35-40 tycker jag nog de börjar bli lite sent. Man ska ju även orka med alla perioder i ett barns liv och jag kan väl bars utgå från mig själv. Min mamma var 45 när första barnbarnet kom och som hon äger, även om hon jobbar så orkar hon med livet som mormor också, men hon hade verkligen inte orkat med fler egna småbarn.

  • Sharper
    Anonym (mor) skrev 2019-03-19 06:07:41 följande:

    Förutom det där med åldern så är det väl en bra idé att ni INTE skaffar gemensamma barn? Inget fel i att göra det förstås och många gör så MEN jag kan tänka att det blir ohemult många olika relationer i en och samma familj. Liksom dina barn, mina barn och så VÅRA barn! Min lilla åsikt.


    Nja det tänker vi inte på alls. Hade vi haft 3 eller färre barn, oavsett vem som är biologisk förälder hade vi kanske övervägt ett gemensamt men vi känner att 4 barn räcker gott och väl. Dessutom har vi den lilla lyxen att vi är barnfria varannan helg, det skulle ju försvinna om vi valde att skaffa ett gemensamt.
Svar på tråden När är man för gammal för att bli förälder?