• Anonym (Xx)

    När är man för gammal för att bli förälder?

    Anonym (-) skrev 2019-03-16 10:34:59 följande:

    Inte jag heller..har försökt i ett år men haft två missfall =( Kände mig inte så gammal när vi började försöka men nu känner jag mig lastgammal.. Det är faktiskt jämngamla eller yngre faktiskt..Plus svärmor. En fick barn när hon själv var 18.


    Äh, de är inte gamla nog att förstå. Och svärmor vill bara stressa er att skaffa barnbarn så fort som möjligt.

    Jag var gammal när jag fick barn men vadå, man får ju barnen när man får dom. Jag hade ingen att skaffa dom med förrän sent. För en del går det ju inte hur mycket de än försöker men det är ju en annan sak. Jag var gammal men inte för gammal. Jag tycker det är skitcoolt att titiyo fick vid 50 men hon ser ju ändå ung ut så jag tror hon orkar hänga med.

    Jag fick barn vid 40 och 42.
  • Anonym (Xx)
    OTROHET66 skrev 2019-03-17 20:22:05 följande:

    Det är synd om barn till äldre föräldrar, tänk en man på 53 år får barn idag?

    Ska pappan lämna barnet med grått hår vankande gång med krämpor från arbetslivet kanske med rullator besöka skolan näää

    Taskigt egoistisk tänkande att inte använda skydd vid den åldern. Min åsikt!


    Inte så vanligt med rullator vid 73 så det bör vara lugnt. Gråa hår kan man få vid 30, är ennart kosmetiskt och påverkar inte uthålligheten. En vän till mig var flintis redan vid 18. So what. Men visst finns det nackdelar med gamla föräldrar men hellre en gammal förälder än ingen alls, eller vad tror ni?
  • Anonym (Xx)
    OTROHET66 skrev 2019-03-18 03:49:51 följande:

    Min make är snart 53 år och är otrogen mot mig efter 22 år. Vi har 3 barn 28,25.17 år gamla.

    Själv är jag 45 år och mamma till 25.17 åringen 28 åringen hade han innan och 17 åringen har vi tillsammans.

    Nu har jag fått veta att han fått barn med sin älskarinna men detta är ngt han förnekar så väntar på att han skall lämna oss min 17 åring och sälja vårt hem då han ordnat för sig med lgh i smyg men vi lever som vanligt han är kärleksfull och vi har ett bra liv trots att han myglar och han vet inte men anar att jag vet.

    Dock vet jag inte vem den andra kvinnan är mer än att han inte träffat henne på 13 månader då vi arbetar sida vid sida och gör allt tillsammans.

    Han ljuger nog för henne att han reser i arbetet och på så vis inte kan vara med henne och säkert kan det vara så att hon vet om mig och accepterar läget.

    Jag misstänker att han bygger hus som inte är klart därav har han inte ansökt om skilsmässa.

    Mitt liv har gått från underbart till tvärtom.

    Och att han som är skruttig har krämpor skulle bli småbarns pappa igen med en kvinna han träffat vad jag tror ca 10 gr skulle utvecklat en sådan kärlek att han äventyrar sin familj och bedrar mig.

    Aldrig trodde jag att, jag skulle få uppleva detta h-lvete!

    Har svårt att titta, på honom och ha sexuellt umgänge och han, vet dessutom att jag vet, en del och då kallar han, mig psykiskt sjuk istället för att stå för vad, han, vill och ta ansvar för sina, medvetna handlingar och han, finns på, detta, forum och skriver gärna om bodelning skilsmässa och hur man går tillväga. En guru i ämnet!

    Kom gärna med förslag (att lämna honom ska jag)

    Men vill och väntar på, den lappen där han så, feg begär skilsmässa. Han vågar nog inte titta mig i ögonen och jag undrar om jag har som gift har rätt till allt han äger efter vi gift?


    Väldigt speciellt problem. Starta en egen tråd under ex "relationsproblem" eller "skilsmässa" så kommer du att få mer hjälp med din egen rubrik. Lycka till.
  • Anonym (Xx)
    Tom Araya skrev 2019-03-19 00:20:53 följande:

    Jovisst, men då kan det rent känslomässigt vara för sent att göra något åt saken.

    Vissa saker syns heller inte i tester, exempelvis om barnet ser ut att vara välskapt, men har något fel i hjärnan eller innre organ.


    Det finns ju aldrig några garantier oavsett ålder. Från 36 års ålder erbjuds du alltid fostervattensprov.

    Vad är din lösning? Att alla över 40 bör steriliseras? Jag var 40 och 42. Min farmor 45. Min väninna var 46. Alla barn friska. När ska männen steriliseras? Sluta ge kvinnor skuld för att de kan bli gravida, det går i de flesta fall bra. Missbildningar och förlossningaskador kan ske i alla åldrar.
  • Anonym (Xx)
    Anonym (mor) skrev 2019-03-19 05:36:43 följande:

    Jag gjorde ett fosterv.prov för jag var 37 med barn nr två. Jag var orolig bara för en sak och det var DS. Ville utesluta det och med FVP får man 100% svar ja eller nej. Jag hade en jobbarkompis som fick ett barn med DS när hon var väldigt ung och det är ju inte ovanligt MEN liksom, det går ju ngn magisk gräns vid 36 tydligen.


    Det är väl en avvägning mellan statistik och kostnad. Det är ju som sagt ingen garanti att man är ung.
  • Anonym (Xx)
    Jonnynilsson skrev 2019-03-20 08:05:07 följande:

    Är väl lämpligt att man inte hinner gå i pension innan barnet/barnen tar studenten.

    Man skall ju orka med att stötta dem även i deras vuxenliv. Det kommer ju oftast en väldigt god efterrätt nämligen barnbarn. Då är det viktigt att kunna vara med och hjälpa barnen att få ihop livspusslet.

    Så tycker jag.


    Det där kan man ju alltid önska sig. Jag har ju inte haft någon hjälp av varken mor- eller farföräldrar. De bor långt bort och är gamla, vissa är sjuka. Men det är ju inte alla som får hjälp av sina ändå.

    Har man gått i pension när barnet startar vuxenlivet så har de ju i alla fall potentiellt tid att hjälpa till vid eventuell familjebildning.

    Men jag kan inte låta bli att tänka på alla som har unga föräldrar, eller ogamla föräldrar, och som ändå inte har allt det där. Det finns ju inga garantier och vårt samhälle är ju faktiskt uppbyggt så att vi inte ska vara beroende av föräldrarna när vi är vuxna.

    Jag hoppas så klart att jag får se mina barnbarn. Mina barnbarnsbarn lär jag väl dock inte ha en chans att träffa.
Svar på tråden När är man för gammal för att bli förälder?