• ALM82

    vafan gör man nu?,bråk ekonomi

    Jag tycker att det är självklart att dela procentuellt efter det man tjänar. Så gör vi. 
    Vi har ju valt att leva ihop och då kan man inte beskylla varandra för att utnyttja varandra, han visste ju att du studerade innan ni flyttade ihop, eller?

    Jag tycker att ni ska dela procentuellt beroende på vad ni tjänar, men ditt barn ska ju du stå för så det kan ni ju inte räkna i den gemensamma ekonomin. Sen om du kanske tjänar mer om du jobbar en sommar så betalar du ju därefter också. 
    Funkar inte det så bli särbo, om ni pengar är så himla viktigt för honom.  

  • ALM82
    Ms H skrev 2019-03-25 13:25:16 följande:
    Finns det någon som diskuterar hur man ev ska fördela utgifter FÖRE man blir ihop?
    Nä men innan man FLYTTAR ihop kanske ;)
  • ALM82
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 13:51:23 följande:
    inget sunt förhållande kan byggas där man betalar för kärlek med pengar.... det skapar en osund maktbalans och är en grogrund för stora framtida relationsproblem.
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 13:51:52 följande:
    och låt mig gissa, det är du som tjänar mindre än mannen? har aldrig någonsin sett en kvinna som har betalat åt sin man bara tvärtom :).
    Vi är jättelyckliga. Ja, jag tjänar mindre men det var inte jag som föreslog att vi betalar procentuellt. Jag skulle med glädje göra det om det var tvärtom, vi är ju en familj. 

  • ALM82
    Persikaplommon skrev 2019-03-25 14:11:44 följande:
    Du får återkomma när detta är verklighet om inte vad du skulle göra i teorin , men inte gör i verkligheten.
    ok, lovar att återkomma.
  • ALM82
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 14:06:31 följande:
    lätt att ge bort saker man inte har
    Persikaplommon skrev 2019-03-25 14:11:44 följande:
    Du får återkomma när detta är verklighet om inte vad du skulle göra i teorin , men inte gör i verkligheten.
    Jag undrar lite hur ni tänker? Ska man dela 50/50 på allt. Hur tycker ni då det är att leva med en sambo som då har mycket mindre än er/mycket mer än er att leva på? 
    När ni vill göra något ihop, struntar ni då i det om er sambo inte har råd för ni vill dela exakt lika på allt? 
  • ALM82
    Persikaplommon skrev 2019-03-25 14:29:44 följande:
    Persikaplommon skrev 2019-03-25 14:22:14 följande:

    Jag är kvinna , och betalar mer , men om det skulle vara ett krav från min man att jag betalar mer för att vara ihop med mig eller om han skulle bråka om att han vill ha mer pengar skulle jag ha gjort slut för länge sen.

    Jag är givmild med mina nära och kära , men är inte intresserad av en köpt partner / köpta vänner.


    Det finns redan svar på detta.

    Vad jag tycker är inte acceptabebelt när någon kräver pengar som TS gör.
    det håller jag med om. Man kommer ju överens om ekonomin innan man flyttar ihop.
  • ALM82
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 14:31:43 följande:
    Mitt perspektiv är att han får vara ok med att inte leva över din livsstil utav respekt för dig, du ska inte heller kräva en högre livsstil som innebär att du förlitar dig på hans pengar för att leva ditt liv. Jag tycker att om man tar bort självständigheten från folk så tvingar man in dom i en beroende ställning där dom behöver ha någon annans pengar istället för att leva under sina egna gränser. För om det nån dag tar slut för er så kan du verkligen vänta dig att dessa pengar han lägger ut på dig ( ja för det är det han gör det är inte dina pengar bara för du ligger med honom ) så kan du räkna med att han kommer göra dig påmind om var han har lagt ner på er.
    Tycker du verkligen det är ok att bara för ni är ihop att du spenderar hans pengar ? om du ärligt tycker det är okej så får du göra så.
    Vi ligger inte bara med varandra, vi har barn och hus ihop. Jag hoppas innerligt att folk inte flyttar ihop endast för att ha någon att ligga med.

    Jag spenderar inte hans pengar, jag spenderar mina pengar, men våra gemensamma utgifter delar vi på procentuellt, bolån/mat/fakturor. Han tjänar tredubbelt så mycket som jag och betalar därför 3/4 av våra utgifter och jag betalar en fjärdedel eller mer om jag kan.  Om vi skulle åka på semester tillsammans så delar vi också så. 
  • ALM82
    Anonymmmmm1 skrev 2019-03-25 14:55:38 följande:
    är det hans fel att du inte tjänar några pengar ?
    Jag tjänar pengar, bara inte lika mycket som honom. 
    Det är inte hans fel, men hade pengar varit så viktigt för honom så hade han aldrig flyttat ihop med mig eftersom han visste hur mycket jag tjänade innan vi flyttade ihop.
  • ALM82
    Brumma skrev 2019-03-25 15:10:41 följande:
    Om man vill åka på semester, leva i ett hus istället för en hyreslägenhet, gå ut på stan o äta ibland - tillsammans med sin partner - då hittar man ett sätt där man kan göra det.

    Om man delar allt 50/50 och den ena tjänar mkt mindre, då får man också avstå från allt.

    Jag betalar hellre hela vårt boende (större hus) än tränger ihop mig i en liten lägenhet bara för att min man ska betala hälften. Jag vill äta gott och åka på semester med min familj - och då får jag betala. Alternativet är att avstå, eller lämna min man hemma. Inte ett alternativ..

    Spelar väl ingen roll hur man lägger upp ekonomin, sålänge alla inblandade är nöjda?

    TS o hennes killes problem är ju att de inte är överens - men i de fall man ÄR överens, varför går det dig så ofantligt på nerverna?

    Varför denna ilska och nedlåtande ton? Var det ngn som ville du skulle betala - eller.. ngn som inte ville betala för dig?
    TACK!! :)
Svar på tråden vafan gör man nu?,bråk ekonomi