Inlägg från: Anonym (Gammelfeminist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gammelfeminist)
    GGN skrev 2019-04-07 13:22:53 följande:

    Det finns ju mansjourer också.


    Hur mycket anslag får de?
  • Anonym (Gammelfeminist)
    pyssel skrev 2019-04-07 21:07:12 följande:

    Är det ditt antagande?


    Snarare en farhåga.
  • Anonym (Gammelfeminist)
    annabellelee skrev 2019-04-08 00:01:24 följande:

    Skulle jag få för mig att slå till min man skulle han bli lite röd på kinden. Skulle min man slå till mig skulle jag flyga in i väggen som en vante. Det kanske har något med det att göra?


    Kort sagt, lägg ner mansjourerna för män får inte ont när de blir slagna?
  • Anonym (Gammelfeminist)
    EnAnonumius skrev 2019-04-08 01:27:12 följande:

    Mja, jag kan faktiskt inte hålla med dig eller säga emot dig. Då du har fel i det du säger här.

    Ditt svar skvallra tydligt om att du inte kan något om suffragetterna alls.

    Suffragetternas syfte var inte alls att männen skulle ta över de kvinnliga sysslorna, så som "barnpassning" eller "hushållssysslor" etc.. Det var inte alls det de kämpade för överhuvudtaget.

    Suffragetterna kämpade faktiskt bara för en sak, och enbart en sak, och det var att kvinnor skulle få rösta, inget annat. Deras metoder för att uppnå dem kunde ibland bli lite tvivelaktiga, det är faktiskt inget man skall blunda för att de kunde använda lite dumdristiga metoder stundom för att nå målet "kvinnlig rösträtt".

    Dagens feminism kan man ju sammanfatta så här: "Män är rötägg och kvinnor är lika bra som männen."


    Ja, men det är lite det jag menar (som du antyder i sista meningen), att det viktigaste för feministen är att ge kvinnan makt, när det i själva verket var just det feministen ursprungligen kritiserade männen för att ha / stå för / använda sig utav. Jag finner det otroligt märkligt, men så är jag inget fan av 2000-talsfeminismen heller. Samma feminister som t ex anser att det är rasistiskt att diskutera problem som följer av s.k. hederskultur.
  • Anonym (Gammelfeminist)
    Anonym (Kvinna, för demokrati och mänskliga rättigheter. Ej feminist.) skrev 2019-04-08 08:46:15 följande:

    Våld i nära relationer förstör psyket, det är för fan det det handlar om. Såna här uttalanden gör att bögar och flator får större traumatiska skador av våld i nära relationer då dom inte vågar söka hjälp. Sen kan en kvinna krossa en mans näsa om det är så och orsaka stor skada, att din man är gjord av tre meter betong och du är en liten mygga får stå för er. Det finns dessutom vapen och fula knep. Arbogakvinnan lyckades mörda sin man.


    Ja, Johanna Möller måste verkligen förvåna och förbrylla den inbitne feministen?
  • Anonym (Gammelfeminist)
    Anonym (...) skrev 2019-04-08 08:48:18 följande:

    Vilka är det killarna ska vara rädda att bli nedslagna av när de rör sig ute offentligt? Ja visst är det fler män som blir misshandlade av okända personer på stan men vem är det som står för den misshandeln? Inte är det kvinnor som står för det i huvudsak i alla fall.

    När det gäller att att utsättas för våld av bekanta eller i nära relationer så är offren nästan alltid kvinnor. 

    Om du rannsakar dig själv ordentligt så tror jag knappast att du går runt och är rädd för tjejer om du går ensam på stan en mörk natt?

    Är det i första hand kvinnor eller män som våldtas? Är det i första hand kvinnor erller män som exploateras i sexindustrin? Är det i första hand kvinnor eller män som säljs som sexslavar? Och vem är förövare i den största majoriteten av fall?

    Det som antifeminismer ännu inte har förstått är att även män har allt att vinna på feminism för det handlar lika mycket om att bryta ner den traditionella mansrollen som många män mår oerhört dålgt av idag. En mansroll som göder en machokultur där det anses omanligt att gråta och där man måste bita ihop och vara tuff hela tiden. En mansroll som fortsätter att underblåsa en kvinnoförnedrande syn i omklädningsrummen och på idrottsarenor för att ta några exempel.


    Fast det är just den polariseringen och könskriget (stycke 1-4) som gör att vi inte kommer till bukt med allt det skadliga (stycke 5).

    Däremot har du rätt i att män inte bör lobba för jämställdhet enkom för kvinnors skull, utan även för deras egen skull. Men det är samtidigt då attityden du ger uttryck för i början av inlägget ter sig så kontraproduktivt.
  • Anonym (Gammelfeminist)
    VillaVillerkulla skrev 2019-04-08 10:13:54 följande:

    Du kan ju fundera på vad det beror på. Genom årtionden har kvinnligt sportutövande fått sämre förutsättningar och status än manliga. Enbart epitet som "elitlag" vs "kvinnligt topplag", "fotboll" vs. "damfotboll" etc. säger en del om vad som rankas högst.


    Det har att göra med att herrar kom att utöva idrott före kvinnor. Saker uppstår inte i ett vakuum.
  • Anonym (Gammelfeminist)
    Anonym (Jj) skrev 2019-04-08 12:39:40 följande:

    Att män som blir slagna av sina kvinnor inte tas på tillräckligt allvar eller att dom inte ens vågar söka hjälp är givetvis ett femenistiskt problem. Ingen av våra könsroller idag är sunda. Att många män lider i tystnad pga deras matchroll ska vara tuff, hårt och kunna ta lite skit är givetvis inte speciellt givande för många män.

    Sen tror jag ändå inte att behovet av mansjourer är lika stort som kvinnojourer. Eller att kvinnors våld är ett lika stort problem männens våld.

    Men visst är det ett problem.


    Jag tycker att det finns en underton av *män får ta ansvar för problemen själva* i inlägget.
  • Anonym (Gammelfeminist)
    pyssel skrev 2019-04-08 13:11:40 följande:

    Att "Lite röd på kinden" blir effekten av många svagare parters våld, motsäger ö.h.t inte det Patrik berättar om en kvinna som utövar våld på så många plan som i artikeln. Det grova partnervåldet som kräver sjukvård eller tar liv står framförallt män för, mot både män och kvinnor, utan att det förminskar Patriks historia. Äntligen ökar också skyddade boenden för män. Sedan har vi de nya våldtäktsmottagningarna för män, som mest våldtagits av andra män. Positiv utveckling, tycker du inte?


    Frågan är varför det nästan tog till 2020-talet för att göra något åt det?
Svar på tråden Du som är feminist