Inlägg från: Richard1986 |Visa alla inlägg
  • Richard1986

    Vad ska jag göra?????

    Det är verkligen en jättejobbig sits du har hamnat i. Har delvis egen erfarenhet av den. Men samtidigt så kan man inte ändra på någon annan människa. Det går inte. Kommer han runt så kommer han runt. Det kan ske imorgon, det kan ske nästa vecka, nästa månad, nästa år eller om 10 år. Men kommer han inte runt så gör han inte det. Du gör honom till Pappa emot hans vilja. Det får han acceptera. Sådan är lagstiftningen. Jag påstår absolut inte att han inte har någon skuld i det hela. Till och med barnen vet idag att det krävs spermier från en man och ägg från en kvinna för att det ska bli barn. Men vill han inte vara med i barnets liv så vill han inte. Och förändring, att släppa på ilskan, att släppa på frustrationen, att släppa på känslor av tillbakahållen hat och bitterhet och kanske framför allt att släppa på känslor av sorg och besvikelse mot sig själv och ånger över att man försatt sig i den situationen när det egentligen inte alls är vad man vill - det kan gå fort, det kan ta tid och det kanske aldrig händer. Det går inte att veta på förhand. Summa summarum så har ju han samtyckt till sexakten som gjorde dig gravid och valt att inte skydda sig. Du tvingade knappast honom till att ha sex med dig. Men du har beslutat att han ska bli förälder.

    Att han verkar ointresserad i nuläget beror nog på att han har svårt att acceptera att han ska bli förälder och måhända är han under press från sin egen familj att vara delaktig och inte vet riktigt själv vad han vill. Och att han inte verkar ha några planer på att ställa in sin redan inplanerade utlandsvistelse är inget du kan göra något åt så hade jag varit du så skulle jag inte ens ta upp det med honom och definitivt inte hålla det emot honom. Det är som gjort för att sluta med bråk och tjafs.

    Svara honom att inbokade tider gäller. Är det några problem så finns jag bara ett sms eller telefonsamtal bort. Men kan du inte ses på inplanerad tid eller inte vill ses alls så vill jag gärna att du talar om det INNAN avtalat möte då jag måste kunna lita på dig.

Svar på tråden Vad ska jag göra?????