• Anonym (Nej)

    Får soc utelämna detaljer i anmälan?

    Nej så brukar det inte vara. Den som anmäler får inte vara anonym för familjen men säga vem hen är till soc och allt som finns med i anmälan kommer med normalt så du får det utskrivet. Kan det vara så att personen ringt tre gånger på samma dag med snarlika anmälningar och att dom förstår att det är samma person men blandar ihop det?

  • Anonym (Nej)
    Anonym (Surt) skrev 2019-04-10 17:39:57 följande:

    Nej som är gjorda olika tillfällen men soctanten sa att det är samma person varje gång.

    Men hon har skrivit olika saker i samma anmälan t.ex och sedan utelämnat detaljer.


    Men kan det ha med det att göra ändå? Lätt att schabbla bort om samma idiot ringer med snarlika anmälningar?
  • Anonym (Nej)
    Anonym (NixPix) skrev 2019-04-12 11:43:48 följande:

    Du skriver i tidigare inlägg att det ÄR förundersökningssekretess i och med att Ni gör en anmälan till polisen och så är inte fallet utan beslut om förundersökningssekretess är inte ett beslut som ligger på socialtjänsten utan det är ett beslut som ligger på polis/åklagare och kan göras först efter det att det finns beslut om att inleda en förundersökning och inte vid tillfället när socialtjänsten beslutat att göra en anmälan till polisen.

    OFL 18 kap §1


    Ha, bra där. Det verkar stämma att man skiter i lagar på soc (eller inte kan dom)
  • Anonym (Nej)
    Anonym (MC) skrev 2019-04-12 17:20:11 följande:

    Kanske om folk såg över sina egna beteenden istället för att klaga på 'soctanter' så skulle deras problem kanske inte finnas, men det är alltid lättare att skylla på andra än att ta eget ansvar..


    Men personal på en sådan myndighet har i högsta grad ett eget ansvar för att arbeta professionellt!

    Tycker du att det är ok med övervåld och korruption/kriminalitet hos polisen också, speciellt mot oskyldiga i allmänheten?

    Sen begriper du väl att dom måste gå igenom varenda orosanmälan dom får in, inte ens hälften av dom beror på att föräldrarna har gjort fel utan kan vara gjorda av någon galning i grannskapet, som någon slags hämnd, ett missförstånd osv. Det spelar ju ingen roll, dom är skyldiga att göra en förhandsbedömning ändå och prata med föräldrarna det handlar om.
Svar på tråden Får soc utelämna detaljer i anmälan?