Forum Förlossning - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vaginal förlossning efter förlossningsskador?

  Tor 11 apr 2019 00:24 Läst 0 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av Alma84 - Visa alla inlägg
 • Tor 11 apr 2019 00:24 #4

  Fick en total sfinkterruptur med första barnet och klarade även jag av en andra vaginal förlossning med endast en liten skråma.

  Det som läkarna sagt till mig är att eftersom jag inte haft några problem efter min skada så var egentligen valet helt och hållet mitt så länge barnet inte blev för stort. Hade jag haft kvarstående problem hade det varit ett annat läge.

  Fick ett antal ultraljud för att uppskatta vikten för att ha som vägledning till mitt beslut. Efter sista ultraljudet beslutades om igångsättning och allt gick som sagt bra.

  Rutinen här är vad jag förstår att man ska ha två barnmorskor hos sig vid själva framfödandet för att de ska kunna göra allt för att undvika en ny skada.

  Jag mådde efter omständigheterna relativt bra även efter min första förlossning men andra är något helt annat. Tog typ tre alvedon första dygnet efter, mest pga att jag fick dem...

  Var självklart rädd att det skulle gå snett igen så tilliten till personalen på förlossningen skulle jag säga var avgörande för att jag skulle våga.

 • Lör 22 jun 2019 17:09 #6
  närkommertrean skrev 2019-06-22 14:09:18 följande:

  Jag fick en total sfinkterruptur när jag födde mitt andra barn (pga stort barn) och nu är det snart dags att föda tredje. Jag har fått tid för igångsättning på fredag när jag är i v 38+0. Senaste tulet jag gjorde var i tisdags och då låg han på +12,5% och beräknades väga ca 3300 g. När gjorde du sista tulet och vad beräknades bebisen väga då? Vilken vecka var du i när du sattes igång? Vad vägde barnet när det föddes? Hur gick din igångsättning till, var du mogen från början? Var födde du? Jag börjar bli rätt nervös nu men vill helst undvika att föda med ks!


  Gjorde sista tul 37+6 och sedan var igångsättningen dagen efter. Mina tul hade visat allt från +23 till +27%! Så var säker på att han skulle vara stor! De uppskattade vikten till 3900 gram och dagen efter föddes en lagom stor kille på 3600 gram. Jag googlade fram någon viktkurva som visade att han skulle varit över 4 kg om han hade följt näst sista tul så det stämde inte.

  Var supernervös inför att fatta beslutet om igångsättning eller inte men läkaren som undersökte mig dagen innan tyckte att det fanns goda förutsättningar. Jag var mogen och öppen ca 3 centimeter tror jag. Hon gjorde en hinnsvepning också när jag var där - vet inte om den påverkade något.

  Jag födde på Södersjukhuset. Fick tid att komma in kl 15. Vi fick vårt rum, jag undersöktes och de följde bebisen med Ctg någon halvtimme eller så. Vid 16-tiden bestämmer vi för att köra och börjar förbereda med att byta om. 16.16 tog barnmorskan hål på hinnorna, värkarna kom direkt. 18.16 föddes han! Så allt gick väldigt fort.

  En väldigt intensiv upplevelse på alla sätt men underbart att det få uppleva att det gick bra!
 • Lör 22 jun 2019 20:46 #8
  närkommertrean skrev 2019-06-22 17:32:47 följande:

  Tack så jättemycket för svar! Jag ska också föda på Södersjukhuset. Jag ska till spec mvc på onsdag (v 37+5) och kontrollera tappen och hur mogen jag är. Då skulle jag få en hinnsvepning också så jag hoppas att jag har kommit en bit på vägen när det väl är dags för igångsättning två dagar senare. Båda mina tidigare förlossningar har startat spontant med vattenavgång i v 38+5 och har tagit 9 respektive 6 timmar. Jag har haft mycket sammandragningar och förvärkar senaste tiden så jag hoppas att det gett resultat även denna gång och att värkarna, precis som för dig, kommer igång direkt när de tar hinnorna. Din förlossning låter som en dröm! Jag önskar jag får en lika bra och fin upplevelse som du på fredag. Tack igen för ditt svar!


  Lycka till!

  De är fantastiska på Sös och fördelen med en igångsättning är att man får komma in när de har tid så att det finns resurser.

  Har bara en tidigare förlossning, också med spontan vattenavgång, då tog det 7 timmar varav jag var lite drygt 4 inne på förlossningen.

  Och tar det lite längre tid än mina två timmar tror jag inte att det är någon nackdel! Jag hann knappt fatta hur fort det gick och jag upplevde det mer smärtsamt än förra gången.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll