Inlägg från: nytt eller gammalt |Visa alla inlägg
  • nytt eller gammalt

    Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?

    TS - jag känner igen mig så väl!

    Och med tanke på anonym(Olof):s kommentarer så kan jag garantera att jag absolut inte är någon kvinna som flirtar eller åmar mig inför män. Jag är nämligen uppvuxen med en sådan mamma och avskydde att se det. Så det är ett beteende som jag medvetet tagit avstånd ifrån själv. 

    Jag har funderat väldigt mycket på det här och kommit fram till att jag är lite väl känslig som person - jag känner in och läser av andra människor mer än många andra verkar göra. Jag är inte så självcentrerad så jag märker mer av vad andra säger och hur deras kroppsspråk är t ex än sådana personer som är mer intresserade av vad de själva säger. Jag är också väldigt snabb med att tolka andras beteende och det är faktiskt först min nuvarande man som har fått mig att inse att de flesta beter sig på ett visst sätt inte för att göra det mot mig personligen utan för att för att de t ex har en dålig dag av nån anledning, inte gillar sitt jobb eller annat. Majoriteten av alla man möter i en butik är totalt ointresserade av kunden som person, eller hur? Det är en arbetsuppgift som kommer in där, som ska skötas helt enkelt. 

    Men sen för min del är det så att jag har jättesvårt att få kvinnliga vänner, har alltid haft. Jag vet helt enkelt inte varför. Jag ser hur andra som är rätt elaka mot sina väninnor ändå är populära. Eller som är totalt instabila. Eller som har andra mindre smickrande egenskaper. Jag har alltid lidit av låg självkänsla, men jag ser andra som verkar ha det som ändå har en massa vänner. Så det kan inte vara någon förklaring. 

    Det skulle vara kul att höra om det finns någon forskning om detta fenomen faktiskt...

  • nytt eller gammalt
    HowlingDawn skrev 2019-10-16 22:21:17 följande:

    Jag är en person som är tvärt om. Jag har väldigt lätt att umgås med alla människor och funkar bra med de flesta jag möter. Det ska till mycket för att jag inte ska tycka om någon. Då måste de verkligen göra elaka saker många gånger om.

    Jag får ganska lätt nya vänner och tror det beror på att jag utifrån en persons utseende kan se om vi kommer ha något gemensamt. Självklart är ju detta baserat på mina fördomar skapade av tidigare erfarenheter. Jag har helt enkelt lärt mig att tyda signaler som visar att jag och personen har gemensamma värderingar och intressen. Det är här jag tänker att problem kan uppstå. Att folk läser signaler från dig som kanske inte stämmer med den du är. 

    Däremot borde det ju inte skapa animositet mot dig, utan bara ointresse. Att ogilla någon för att man inte passar ihop är ju dålig stil tycker jag!


    Intressant! Utifrån utseende? Det förklarar faktiskt endel för mig nu de senaste åren om andra bedömer mig så...jag har en jobbig period med nära anhörig som aldrig verkar ta slut och är helt slut. Hel och ren är det som gäller för mitt utseende nu, mer avancerat än så förmår jag inte. Men jag ÄR inte sådan som jag ser ut egentligen. Äsch så tråkigt att tänka på att folk tror att jag är en annan än den jag själv tycker att jag är.
Svar på tråden Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?