• Guapa

    Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?

    Det finns ny forskning som visar att vi människor i stor utsträckning missbedömer vad andra människor egentligen tycker om oss. Ofta tror vi att andra tycker mindre om oss än vad de faktiskt gör. Det är för att vi feltolkar signaler, och läser in saker som inte finns. Om vi upplever oss dissade kan vi i sin tur skicka motsvarande signaler tillbaka och så blir det en ond cirkel, fast det egentligen bara är en feltolkning.

    Själv tycker jag väldigt sällan illa om människor jag möter, de allra flesta är vänliga. Däremot är jag introvert och kan ibland upplevas som "ointresserad" av andra, fast det inte alls är meningen. Jag har bara en förmåga att gå in i mig själv i tid och otid för att samla tankar och energi. Det kan då hända att jag missar hälsa på något vid kaffeautomaten vilket i sin tur kan skicka felaktiga signaler.

    Det jag vill säga är att allt inte är som vi uppfattar det. Det är våra hjärnspöken som ställer till det ibland och vi misstolkar situationer. Däremot är den systematiska utfrysningen som nämns i tråden något helt annat, när en hel grupp människor exkluderar enskild individ. Det är ju ren mobbing.

Svar på tråden Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?