• Bjoer

    Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?

    Jag köper inte det här med att du, eller andra, är "för snygga". Det känns som en go to-hypotes man drar till med för att lägga felet hos andra. Jag tror inte ens man ska se på fenomenet som att det är "fel" på någon, snarare att det är något som är inkompatibelt. Tänk på, ju mindre det har med ditt utseende att göra, desto större möjligheter har du att göra något åt det, om du skulle vara intresserad av det.

    Själv reflekterar jag över att vissa kvinnor har ett väldigt avståndstagande kroppsspråk. Typ som att "jag är bättre än dig och jag vet om det". Kanske har du det? Jag tror de flesta som har det inte ens vet om det eller tänker på det. Det har med hållning, mur man för sig och hur man betonar saker att göra. Väldigt subtila rörelser.

    Hypotesen om att vissa som umgåtts mycket med andra könet också har anammat en viss stil som passar det känns också rimligt. Inte på det sätt du, rätt sarkastiskt, säger, utan snarare att beter sig på ett sätt som passar det umgänget. Jag tror också det är en bidragande orsak till att många homosexuella män har problem med andra män men hur lätt som helst att umgås med tjejer. De hamnar liksom i uncanny valley vad gäller icke-verbal kommunikation.

  • Bjoer
    elliss skrev 2019-10-17 21:44:52 följande:
    Jag har aldrig sagt att "jag är för snygg".. ? Jag säger bara vad min partner och vänner har sagt. Att de kanske är avundsjuka på ditt utseende. Det innebär inye att jag tycker så hör. Jag skapade tråden för att försöka hitta andra orsaker till varför det kan bli så.

    Sen hur mitt kroppsspråk är för andra än de jag känner kan jag ju inte veta. Oavsett om det är som du säger eller inte. Men jag tycker verkligen inte att jag är bättre än andra. Jag frågar t.ex kollegor om jag behöver hjälp med ngt och är en ödmjuk person. Särskilt då jag inte haft världens enklaste liv.

    Sen uppskattar jag att du skriver att man kan anamma ett visst beteende hos sin umgängesgrupp men inte att jag skulle bete mig som en typisk man bara för att jag har ngra manliga vänner. Jag umgås med kvinnor också men skulle gärna lära känna fler.

    Jag förstår ju att folk på denna tråd kommer att ha sina egna förklaringar på detta skl fenomen och jag kan bara välja att känna igen mig eller inte. Vill inte ha ngn skitkastar tråd här.

    Homosexuella män- alla homosexuella män är inte feminina. Det finns maskulina gay män som inte gillar att umgås med kvinnor utan har sitt grabb gäng också. Många homosexuella män har inte problem med andra män. Snarare att många heterosexuell män har problem med andra homosexuella män. Punkt!
    Jag sa aldrig att du hade sagt det. Jag bara reflekterade över att den hypotesen ofta kommer upp och det känns som ett lite för, tja, bekvämt svar.

    Nej, precis, det är svårt att veta själv hur man är mot folk och om ens beteende förändras beroende på vilka man umgås med, om man känner dem bra eller inte osv. 

    Givetvis finns det individvariationer hos alla grupper, men ibland är det tydligt om någon är homosexuell eller inte. Fenomenet "gaydar" är ju inte helt ogrundat, utan något är det i beteendet som gör att vissa homosexuella män går att identifiera som just det, bara på sättet de för sig och talar.

    Angående det sista så var det precis det jag menade, men formulerade mig inte så tydligt. Inte att homosexuella män stör sig på andra män, utan att heterosexuella män stör sig på homosexuella män, vilket skapar problem för de homosexuella. Dvs, homosexuella män har problem med andra män. Men jag ser att det kommer tolkas som du gör det nu när jag läser det själv.
  • Bjoer
    elliss skrev 2019-10-20 21:54:37 följande:
    Ja det kanske kan vara så då.. att jag utstrålar ngt de inte tycker om eller ja vad vet jag. Får som jag sa tidigare bara försöka att vara trevlig mot de ändå. Kan liksom inte bete mig som de. Skulle nog bara skapa en ond spiral
    Har du provat att fråga dem vad det handlar om?
Svar på tråden Varför tror ni att andra kvinnor inte verkar tycka om mig?