Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • barnbesked, tacka nej?

  Mån 15 apr 2019 06:46 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Qi) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Qi)
  Återställ
  Mån 15 apr 2019 06:46 #5 +2
  Anonym (styvförälder) skrev 2019-04-15 06:23:33 följande:

  Menar du att ni står i adoptions kö och har fått ett barnbesked?

  Ni har alltså gått igenom alla kurser, blivit godkända, valt land osv

  och ni har kommit så långt i processen att ni nu har fått ett barn utvalt åt er?

  Är det det du menar?

  Om ni har fått veta varifrån barnet kommer, kön osv har det ju gått väldigt långt och barnet är blivit utsett att bli ert. Tacka nej göra att barnet kommer att få vänta ytterligare månader för att få komma till ett hem, adoptionsbyrån ger ju inte barnet bara vidare till nästa på listan utan det ska utredas.

  Om ett ni har fått barnbesked av ett specifikt barn så kan ni inte säga nej hur som helst utan måste ha väldigt speciella orsaker till säga nej.

  Adoptionsbyrån kommer inte att tycka att ni är seriösa om det inte är väldigt speciella orsaker som gör att ni säger nej, ska ni separera eller liknande är det en förändrad förutsättning för adoption tex eller att någon har blivit svårt sjuk, fått cancer eller liknande.

  Väldigt speciella skäl måste finnas men då kommer ni heller inte att få ett nytt barnbesked fören allt är uppklarat och det kan ju handla om år.

  Svårt att ge dig svar när man inte vet vad som gör att ni vill tacka nej.


  Gissar du eller är du insatt? Nästa på listan borde väl vara färdigutredd redan? Jag känner flera som adopterat och de har fått vänta på barnbesked långt efter att de var färdigutredda. Ett par utav dom sa också nej till ett barn och fick vänta nästa ett år på nästa erbjudande, men behövde inte göra om utredningsprocesserna, bara vänta.

  Men ts, jag skulle om jag var du diskutera med adoptionsbyrån innan beslut. Är det särskilda, speciella skäl så förstår dom säkert, dom är ju måna om att det blir bra för barnet också.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll