Forum Föräldrar: 2006 - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Intressen för 12-åriga killar?

  Lör 20 apr 2019 08:21 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Trefinapojkarjsl - Visa alla inlägg
  Lör 20 apr 2019 08:21

  Jag ska flytta med min familj till en ny stad, vilket innebär att mina två äldsta barn kommer få byta skola. Min storpojke börjar sjuan nästa år och är 12. Han har högfungerande autism. Är social och utåtriktad - men omogen för sin ålder. (Leker ännu med gosedjur och i lekpark. Leker med yngre barn. Spelar tv-spel för yngre barn.) Han ogillar sport. Känslig för nyheter på tv. Gillar teater, rita, tv-spel.

  Vi flyttar delvis för att ge barnen fler möjligheter till fritidssysselsättningar, då vi nu bor på en mycket liten ort med ingenting att göra (bokstavligt talat), men jag är orolig för hur det ska gå för min äldsta i hans nya klass i och med att han är så väldigt långt "efter" sina jämnåriga. ???? Jag vill inte att han ska vara någon annan än sig själv, men jag försöker introducera nya intressen som han kanske kommer gilla. Problemet är bara att jag inte känner någon annan med 12-åriga pojka.

  Därför frågar jag här... Vad är era 12-åringar i intresserade av? Kanske jag kan hitta tips hos er på något min äldsta kan gilla och ha gemensamt med sina nya klasskompisar. ????

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-04-20 08:25
  Mina smileys blev visst frågetecken. Men det framkommer kanske ändå vad jag vill. Jag vill ha hjälp med tips på nya intressen för min 12-åriga son som han kanske nappar på. Är orolig att han inte ska ha något gemensamt med de andra jämnåriga i nya klassen. Kan tilläggas att sonen nästan bara umgås med tjejer.

 • Lör 20 apr 2019 13:29 #2

  Vi flyttar till Luleå. Er pojke lät väldigt lik vår. Ungefär samma intressen. (Hade ju varit perfekt om de gått i samma klass!) Han älskar böcker (fantasy, mytologi och fakta) och tv-spel. Jag håller på kolla runt om de har någon teaterförening för barn i Luleå och liknande, men inte hittat någon ännu. (Sonen älskar teater också.) Ja, det är klurigt det här. På skolan han går i nu har de blandade åldrar i klassen, men nu blir det jämnåriga. Svårt. :-/ Något tv-spel för äldre barn kanske...

 • Tis 9 jul 2019 20:45 #5

  Tack för era svar! Betyder mycket.

 • Tis 9 jul 2019 22:38 #8

  Tack för mer bra tips. Temaläger, matchning i klassen och kampsport. Alla bra idéer! Ska kolla upp det. Vi hoppas på flytt så snart som möjligt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll