• Anonym (Sorg)
    Sat 20 Apr 2019 19:47
    1007 visningar
    26 svar
    26
    1007

    Sörjer så hur det blev

    Jag sörjer så hur det blev. Jag har två barn som jag älskar mer än livet, men jag föraktar deras far, som jag fortfarande lever med. Jag har allt ansvar för barn, hushåll, privata affärer (jag sköter hans vab-ansökningar, deklaration - allt), bil, semestrar etc. Jag står för i princip alla kostnader. Han betalar 3000 kr/månad.

    Det borde vara lätt att göra sig av med honom. Han är elak, äcklig och parasiterar. Men ändå känner jag mig fast. Min familj på både mammas och pappas sida är riktiga kärnfamiljsfanatiker. En av dem skiljde sig för 50 år sedan, gifte om sig och lever med den kvinnan fortfarande. Ändå talas det om hur illa det var att det första förhållandet sprack. Likaså min kusin som separerat efter ett 10-årigt äktenskap, benämns som misslyckad och evigt ärrad.

    Trots att jag inte delar deras bild, har jag ständigt en röst inom mig som talar om vilket misslyckande jag skulle vara. Så jag känner mig helt fast och harvar på i detta omöjliga och känner hur livet slocknar i mig lite i taget.

    Hur gör man? Hur slutar man sörja att det inte blev bättre?

  • Svar på tråden Sörjer så hur det blev
  • Anonym (?)
    Sat 20 Apr 2019 20:09
    #1
    +1

    Men så du väljer att leva ett så olyckligt liv för att du är rädd för att din släkt ska snacka skit om dig? Tror du inte att du kommer att se tillbaka på ditt liv och ångra det beslutet en dag?

  • Anonym (Sorg) Trådstartaren
    Sat 20 Apr 2019 20:22
    #2
    Anonym (?) skrev 2019-04-20 20:09:47 följande:

    Men så du väljer att leva ett så olyckligt liv för att du är rädd för att din släkt ska snacka skit om dig? Tror du inte att du kommer att se tillbaka på ditt liv och ångra det beslutet en dag?


    Jag kanske var otydlig. Min familjs tankemönster har byggt in sig i mitt eget, och jag klarar inte att lösgöra mig från känslan av att vara ett misslyckande, patetisk och utan chans till riktig lycka, om jag lämnar honom.
  • Anonym (Omg)
    Sat 20 Apr 2019 20:43
    #3
    +1

    Men jösses skit i andras jävla åsikter. Det är ditt liv det handlar om här.

  • Anonym (K)
    Sat 20 Apr 2019 20:46
    #4

    Varför ska du vara med en man som gör dig så olycklig? Tänk på att det är du och inte dina föräldrar som ska leva med honom. Om du stannar med honom kommer du sörja hela livet, vill du det? Du är inte misslyckad för att du vill skiljas, det är omöjligt att veta hur en människa kan bli ( för jag antar att han inte var sådan när du föll för honom?)

  • Anonym (men gör nåt)
    Sat 20 Apr 2019 20:50
    #5
    +1

    Men nu är det 2000-talet. Du kan inte jämföra nu med hur det var för 50 år sen. Om du hänger fast med den förklaringen så får du (förlåt, men) faktiskt skylla dig själv. Ingen kommer tacka dig för att du stannar kvar. 

    Du inser ju själv hur läget är, annars hade du inte skrivit om detta men det är korkat att skylla på ett familjemönster. Prata inte med din inåtvridna släktingar som är fast i stenåldern - lev ditt liv här och nu och ge dina barn ett bättre liv än de har nu, för var så säker på att de märker av hur deras pappa är OCH hur det påverkar dig. 

    Om du inte klarar av att ta dig loss får du väl söka hjälp. Det enda som är misslyckat på riktigt är om du stannar kvar i denna charad av ett förhållande.

  • GGN
    Sat 20 Apr 2019 21:37
    #6
    +1

    Du får väl först lära dig att skita i vad andra tycker. Tänk på dina barn!

  • Sat 20 Apr 2019 21:44
    #7

    Fråga dig själv vad som är viktigast, göra din familj nöjd eller göra dig själv nöjd?

    Vem är huvudpersonen i ditt liv? ...... DU ÄR!

    Livet är för kort för att bara gå runt och vara missnöjd, är du inte värd bättre tycker du?

  • Anonym (Halo)
    Sat 20 Apr 2019 21:59
    #8
    +1

    Ta av dig den berömda koftan och ta tag i ditt liv. Ge dig en chans till ett bra och lyckligt liv och lämna losern du är tillsammans med, eller så stannar du kvar och tycker synd om dig själv. Det är bara till att välja. Du har ETT liv, gör något vettigt med det.

  • Sat 20 Apr 2019 22:05
    #9
    +2
    Anonym (Sorg) skrev 2019-04-20 20:22:41 följande:

    Jag kanske var otydlig. Min familjs tankemönster har byggt in sig i mitt eget, och jag klarar inte att lösgöra mig från känslan av att vara ett misslyckande, patetisk och utan chans till riktig lycka, om jag lämnar honom.


    Kan vara svårt att själv ändra ettt mösnster som ör så starkt inpräntat i sig. Tycker du ska börja besöka en terapeut som kan coacha dig och ge dig värdefulla verktyg att bygga upp dig själv.
  • Anonym (Siri)
    Sun 21 Apr 2019 01:28
    #10
    +2

    Hej!

    Lider med dig och känner igen mig i din situation.

    Har varit där men lyckats vända på det.

    Det är inget misslyckande att skilja sig, däremot kände jag själv att jag var misslyckad när jag levde i förhållandet till mina barns pappa. Det tog lång tid att ändra mina tankebanor men när jag gjorde det och lämnade kände jag att jag skiter i vad andra tycker.

    Kan också meddela att jag aldrig känt mig lyckligare!!!

    Lever idag ensam med mina barn vv och älskar livet!

Svar på tråden Sörjer så hur det blev