Inlägg från: Postman |Visa alla inlägg
  • Postman

    Tycker du att Sverige ska stanna kvar i EU?

    Tycker det är en bra tanke med EU. Kan vi få EU att fungera så blir det en bra jämvikt med andra större länder. Dock vill ju inte andra stora länder att EU ska fungera så de gör allt de kan för att sätta käppar i hjulen.

  • Postman
    CarinaL26 skrev 2019-04-23 16:44:26 följande:

    Britterna röstade för att gå ur efter att nassarna bakom nej-kampanjen fört folket bakom ljuset och dessutom sedan smet med svansen mellan benen i stället för att ta ansvar för det man ställde till med. EU har inte motarbetat dem en sekund, endast begärt klara besked och klargjort att utan avtal blir det hård Brexit.


    Liberté skrev 2019-04-23 16:46:09 följande:

    Nej inte riktigt. Det finns regler som UK har skrivit att de ska följa, redan innan EU blev som det blev. Att de nu inte lyckas lösa det på hemmaplan är inte EU:s fel.

    Men EU kommer prioritera sina länder samt ha de gränser som ska finnas enligt de internationella regler som redan finns, som dessutom UK har skrivit under.

    Blir fint att se om de lyckas bryta Good friday agreement också, för då kommer de bli stämda i internationell domstol.

    UK måste lösa sina egna avtal först. EU skulle kunnat sparka ut UK när de begärde sin första förlängning men har givit dem tid så de faktiskt kan bestämma sig för hur de ska ha det.

    Om de skulle gå full brexit skulle de sitta i internationell domstol rätt omgående samt betala miljarder i böter till företag och länder som de brutit avtal med.

    Inte EU:s fel att UK är inkompetenta som få.


    Anonym (Jane Doe) skrev 2019-04-23 16:50:24 följande:

    Britterna verkar ha levt i en fantasivärld och trott att de skulle få ha kvar alla fördelar med eu och sluppit det negativa. Sedan de började vakna upp ur den drömmen har parlamentet röstat ner alla förslag som finns utan att ha en aning om vad de ska göra istället. Knappast EU:s fel.


    Instämmer med samtliga. Bra beskrivet.
Svar på tråden Tycker du att Sverige ska stanna kvar i EU?