• Daija

    Fi: Kristofobi finns inte

    Jag får nog faktiskt ta och hålla med FI här. Kristofobi existerar inte. Det är en hittepåterm. Precis som ISLAMOFOBI!


    Fobi kännetecknas av en irrationell eller överdriven rädsla. Det finns inget irrationellt eller överdrivet i att vara rädd för en ideologi som förespråkar världsherravälde och utrotandet av alla andra religioner. Som förespråkar strikta könsroller där kvinnors vittnesmål värderas lägre än männens. Där religionens mest heliga och vördnadsfulla person var en krigsherre som dessutom gifte sig med en 6-åring och hade sex med henne när hon var 9 (enligt Al-Bukhara och Al-Muslim haditerna).


    Du kan däremot hysa en irrationell och överdriven rädsla mot individer som utövar religionen. Både muslimer och kristna. Eftersom du inte har en blekaste aning om hur deras tro tar uttryck. I de allra flesta fall så inriktar sig de troende på religionernas mer kärleksfulla passager och ignorerar de våldsamma och hatfulla.


    Baktanken med termen Islamofobi är i grunden att förhindra och skämma de individer som kritiserar religionen på ett ideologiskt plan. Vi behöver inte en motsvarig term till kristendomen.


     

  • Daija
    Dr Nail skrev 2019-04-23 10:56:03 följande:

    För det första så är de inte vänster. De har aldrig läst Marx, och Marx hade spottat på dem.

    För det andra så FINNS inte "kristofobi". Det finns hat mot kristna och det finns folkmord på kristna, men inte "överdriven rädsla" för kristna. Korståg 2.0 skulle ändra på det, tror jag, och vore på tiden om jag ska va ärlig.


    Först och främst så måste man inte vara Marxist för att vara vänster. Du kan vara vänster och för högre skatter, större stat och en större välfärdsstat utan att köpa marxistiska begrepp som historisk materialism och dialektik.


    Feminister är utan tvekan vänster och deras ideologi är grundad på marxistiska principer och har varit det ända sedan början.

Svar på tråden Fi: Kristofobi finns inte