Inlägg från: Babymama |Visa alla inlägg
  • Babymama

    Skrek på förlossning, pinsamt

    Glöm det! Alla föder på olika sätt. Jag känner bara att det är fullständigt strunt samma hur man beter sig vid sin förlossning (sålänge man inte slåss eller använder fula ord mot personalen då). Ingen bryr sig. Jag var på akuten med min man i höstas och folk skrek överallt där, varför? Jo för att de hade jätteont. Samma vid en förlossning. Det gör fruktansvärt ont, alltså skriker man. Jag har skrikit mig igenom tre förlossningar och kunde inte bry mig mindre. Kan inte tänka mig att vårdpersonalen minns mig, och om det nu skulle vara så så påverkar det ju inte mitt liv ändå.

    Så, släpp det. Det är helt normalt att låta/skrika/gråta osv när man föder barn. Så himla förtryckande mot kvinnor det här att man ska bete sig på ett visst sätt när man föder, exempelvis vara tyst. Som om det vore bättre! Sålänge barnet kommer ut friskt finns det inga bra eller dåliga sätt att föda på.

  • Babymama

    [quote=79586475][quote-nick]tossaliten skrev 2019-04-25 12:38:36 följande:[/quote-nick]Nu jobbar inte jag på förlossningen men inom sjukvården. Det ingår i vårt jobb att höra folk gråta, skrika, skälla, vara tysta, vara snälla, vara elaka, vara i chock, vara "enkla" osv...inget man som vårdpersonal reagerar på för man vet att det handlar om en person som är i vårdbehov och har ont/är orolig eller whatever...finns INGET att skämmas över![/

    Det här tycker jag alla skulle läsa! Precis så ska man tänka. Bra skrivet! :) Det är som att förskolebarn skulle lära sig att skämmas över sina utbrott inför pedagogerna. Det är helt naturligt, inget någon funderar över, och många gör det. Bara släpp skammen alla ni som skäms.

Svar på tråden Skrek på förlossning, pinsamt