Inlägg från: Anonym (Haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Haha)

    Tror du att alla kan vara otrogna?

    Anonym (Lol) skrev 2019-05-02 15:27:57 följande:

    Och ingen av dem har nån betydelse i naturen.


    Definiera naturen.

    Tror du att människor inte är del av naturen? Vad skulle de i så fall vara?
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Lol) skrev 2019-05-02 15:49:19 följande:

    Syftade på att andra identiteter än kvinna/man (hona/hanne) är onödiga, saknar betydelse i naturen.


    Så djuren hade bedömt svarsalternativen som tillräckliga? Touche. Nu blir det tydligt hur obegripligt allt hade varit utan ditt inlägg.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-05-02 20:00:29 följande:

    Ja, men då är det fel på de "undersökningarna". Otrohet är när två människor haft sex med varandra trots att de är upptagna. Punkt. Att man känna irritation eller rentav svartsjuka, om ens man har andra typer av relationer med andra kvinnor (och vice versa) är en annan sak. Vissa blir ju till och med svartsjuka om deras män har en (i deras ögon) för nära relation med sin syster, mor eller dotter sedan förr... Men detta har ändå inget med "otrohet" att göra. 


    Jag skulle föredra att min partner hade ett one night stand framför att hen hade till exempel en känslomässigt nära relation med någon annan, där man uttryckt sin kärlek och diskuterat att lämna mig, kanske planerat en framtid, allt utan min vetskap. Ett fylleligg är liksom inte samma grad av svek. Din definition av otrohet är så snäv att den inte är till någon nytta att prata om när det gäller komplexa relationer.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-05-03 11:28:32 följande:

    Men alltså, ord betyder ju det som de betyder. Inom ett språkområde MÅSTE man ha samma definition på ord - det funkar inte om vissa menar "dator" när de säger "spegel". 

    Och igen då (jag vet inte om jag uttrycker mig oklart?), man kan bli sårad för många saker som inte är "otrohet" i strikt bemärkelse. Jag skulle också bli sårad om jag fick veta att min man har haft en relation med någon annan, även om de lyckats avhålla sig från att ha sex. Men då har han fortfarande inte varit OTROGEN. Jag skulle nog kalla det för att han har svikit mig känslomässigt. Om han har varit otrogen eller inte behöver inte ha något att göra med graden av hur sårad jag blir. 


    Du kan givetvis ha din definition. Däremot kan du inte förvänta dig att alla håller med om din tolkning av begreppet otrohet. Rent semantiskt kan det ju även handla om religion och trohet på det viset när termen används, och då är könsdelar helt irrelevanta.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-05-04 00:32:44 följande:

    Nu kan du ju inte ha förstått texten? "Fornication" är om båda parterna är ogifta, det kan nog närmast översättas med "otukt". "adultery" är om en eller båda är gifta. Om man inte är gift kan man inte vara otrogen, enligt denna definition. I Sverige bor vi ju ofta ihop utan att vara gifta, och därför är det rimligt att säga att även sambos - och till och med människor som lever i parförhållanden utan att dela bostad - kan vara otrogna.

    Men jag vet egentligen inte varför vi diskuterar detta; anledningen till att jag länkande till texten från början var för att visa att otrohet handlar om sex, och inte om att ge någon en kram eller diskutera med någon på ett debattforum, eller annan kontakt som två personer kan ha även om de är av olika kön. Man ska inte missbruka ord, för då mister de sin kraft. På samma sätt som t.ex. ordet "rasist" har gjort, när man använder det om personer bara för att de tycker att vi har tagit emot för många invandrare i Sverige. 


    Majoriteten invandrare i södra Sverige är vita, rika danskar. Ingen skriker om att de flyttar hit och tar våra jobb.

    Majoriteten flyktingar är bruna och fattiga.

    Svenskar gapar om att invandrarna tar deras jobb utan att fatta varken skillnaden mellan flyktingar och invandrare, eller att de tänker rasistiskt när de tycker att invandrare är bruna människor som tar deras jobb och resurser.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (OT) skrev 2019-05-04 10:51:29 följande:

    Vad har detta med otrohet att göra?


    Anonym (kvinna) menar att hennes tolkning av trohet är den som gäller för alla, och argumenterar i inlägget jsg citerade för att de som kallar andra rasister av fel anledning också tolkar ord fel.

    Mitt inlägg syftar till att klargöra hur anonym(kvinna) har fel även där.
Svar på tråden Tror du att alla kan vara otrogna?