Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    Vaccindöden

    illimbius skrev 2020-02-12 15:17:46 följande:
    "Ändamålen helgar medlen bla bla bla" Vet du vem som mer resonerade sådär då..? Lenin... "Vi tar hellre HUNDRA OSKYLDIGA LIV ÄN LÅTER ETT UNDKOMMA!" bara det att du menar tvärtom: VI TAR HELLRE 1 OSKYLDIGT LIV ÄN LÅTER 100 BLI OVACCINERADESkäms

    Sanningen är den att ändamålen ALDRIG HELGAR MEDLENKräks
    Var har du sett att Lenin har sagt det?
    Men på tal om vaccin - ja, vissa (läs - några) drabbas, men tusentals och miljoner räddas. Föreställ dig i en båt som kan rädda 100 pers men det finns 101 pers. Ska du verkligen offra 101 person istället av att rädda 100?
  • brallison
    illimbius skrev 2020-02-12 17:45:09 följande:
    Livet är inget lämmeltåg.. eller en kalkyl för vem som ska få leva och DÖGråter Vart går din "smärtgräns" för vad som är en "Okej" siffra?
    Antar att du inte har några barn men hade du det och något av dessa blev drabbade skulle du kanske reagera annorlunda, resonemanget "det händer inte mej" är omoget och orealistiskt. I det här fallet handlade det som HPV vaccinet som "bara" förhindrar livmoderhalscancer(vilket jag hört att det t.o.m inte ens är så effektivt mot). Din dotter kanske hellre skulle vilja leva ut ett fullt liv som icke-paralyserad och dö något sånär lycklig som 45-60 åring(vet inte den exakta siffran på livslängd för Livmh. cancer..), och det är det här som det igentligen kommer ner till.. Folk är rädda för att dö folk är rädda för att bli sjuka, FOLK VACCINERAR SIG MOT INFLUENSAN VARJE ÅR OCH DÅ ÄR DET OFTA BARA NÅGRA FÅ AV INFLUENSORNA DEN ÄR RESISTENT MOTFörvånad VAD ÄR DET MED EN INFLUENSA ELLER EN FÖRKYLNING FOLK INTE "PALLAR" IDAG, har vi för att uttrycka det lite berdust blivit kärringarKyssOskyldig
    Jag tror att knappt nån pratar här om just influensavaccin - den är ju typ verkningslös då den endast kan skydda mot förra årets stamm. Däremot vaccin som är redan beprövade under flera decenium och infördes just pga hög dödlighet är helt annan sak. Kan man ens vara så självisk och tänka - jag skiter i att vaccinera mig, jag kanske inte blir sjuk, men då skiter jag ännu mer i att jag kan smitta och därmed eventuellt DÖDA 1000 andra? Det är enstaka fall som får biverkningar och ännu färre som får allvariga biverkningar (även i fall med svinninfluensavaccin handlar det om 0,009%! och dessutom var det inget fell på vaccinet i sig utan på en komponent i en parti).
Svar på tråden Vaccindöden