Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det okej att adoptera stulna barn?

  Lör 29 jun 2019 11:11 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Linnie - Visa alla inlägg
 • Lör 29 jun 2019 11:11 #7 +1
  Åsa skrev 2019-06-21 00:13:11 följande:
  Adoptioner utan föräldrarnas samtycke har skett på olika sätt. I t ex Chile har det förekommit tvångshämtning av myndighetspersoner (gissningsvis mot ekonomisk ersättning) utan laglig indikation med påföljande bortadoption utan medgivande från vårdnadshavare. I flera länder, t ex Indien, har det förekommit att barn varit på barnhem pga problem i hemmet (t ex förälders sjukdom) och varit borta när de skulle hämtas. I Spanien har klosteranknuten sjukvårdspersonal fram till 80-talet stulit barn på BB och t ex påstått att de var dödfödda, det talas om upp emot 300 000 fall. Nunnor på Irland tog ifrån ogifta unga mammor deras barn. I Argentina stals nyfödda barn till politiska fångar under diktaturen. I de senare fallen skedde adoptionerna enbart inom landet. Genomgående är att de som utsätts tillhör utsatta grupper som ar svårt både att veta  hur man kan bråka om saken och att bli hörda om de gör det, t ex mycket fattiga, analfabeter, ensamstående mammor...
  Nunnor och präster har ställt till med så mycket sjuka hemskheter genom historien! Jag skulle skämmas över att kalla mej kristen.. visst finns det goda kristna också. Men att dess ledare genom historien mestadels ska ha varit svin!  Korstågen, tvånget mot våra förfäder här i Norden; död eller dop. Sedan en massa hemska år där kyrkan hade för mycket makt och frös ut eller fängslade de som vågade kritisera tron eller de som inte levde enligt tron. Ingen religion blir så stor utan att ha tvingats på människor med våld, det gäller Islam också.
  Och förre idiotpåven JP2 som åkte till ett av världens mest hiv-drabbade länder och talade om att det är en synd att använda kondom. Jävligt bright..
  Jakten på homosexuella, som pågår fortfarande i stora delar av världen-ett religionens onda påfund! 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll